Tapahtumat

Hae esiintyjäksi Kuopion Katusoittofestareille

5.4.2024

Kuopion Katusoittofestareiden esiintyjähaku on nyt auki!

Kuopion Katusoittofestarit on katusoittamisen ja esiintymisen juhla, joka pidetään vuosittain kesän avauksen yhteydessä. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään perjantaina 24.5. klo 11-18 Siskotytön aukiolla.

 

Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu aloitteleville muusikoille ja musiikin harrastajille, jotka haluavat kartuttaa esiintymiskokemustaan, mutta mukaan voi hakea kaikki esiintymisestä kiinnostuneet. Hae mukaan esiintyjäksi 4.5.2024 mennessä TÄÄLLÄ.

Katusoittofestarit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja vuosittain tapahtuma on kerännyt yhteen monipuolisen kattauksen katumusiikkia. Vuonna 2023 tapahtumaan ilmoittautui yhteensä 16 esiintyjää. Tapahtumaan on mahtunut mukaan mm. jazzia, rokkia, poppia, suomi-iskelmää, bluegrassia, soulia, haitarimusiikkia kuin sähkökanneltakin. Tyylejä laidasta laitaan! Tapahtumassa on kuultu sekä muusikoiden omaa tuotantoa että coverbiisejä.

Tervetuloa mukaan Kuopion omaan katumusiikin ilojuhlaan!

 

Katusoittofestarit
Kuopiolainen bändi Boyar (Kuva: Mika Antikainen)

 

Esitysten joukosta valitaan vuosittain kaksi voittajaa: "Yleisön suosikki" ja "Vuoden Katusoittaja". Yleisön suosikki valitaan yleisöäänestyksen perusteella ja Vuoden Katusoittajan valitsee tuomaristo. Voittajat julkistetaan ja palkitaan kunniakirjalla ja lahjakorteilla lauantaina 25.5. Kesäkauden avajaisten lavaohjelman yhteydessä. Vuoden katumuusikko palkitaan lisäksi keikalla Kuopion Kauppatorin tai Satamatorin tapahtumassa (keikan ajankohta ja tapahtuma sovitaan voittajan kanssa erikseen).

Katusoittofestarit
Kuvassa Lehtisen Pojat -bändi (Kuva: Milja Hirvonen)

 

V.2023 Katusoittofestareiden yksi nuorimmista esiintyjistä oli Steinerkoulu Virkkulan viitosluokkalaisista koostuva yhtye – Lehtisen Pojat, joka keräsi energisellä ja mukaansatempaavalla esiintymisellään ennätysmäärän yleisöä paikalle. Lehtisen Pojat nappasi itselleen "Vuoden Katusoittaja" ja "Yleisön suosikki" tittelit. 

 

Tervetuloa esiintymään Kuopion torille!

 

Teksti: Milja Hirvonen

Kuvat: Milja Hirvonen, Mika Antikainen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua