Ajankohtaista

Hop-On Hop-Off bussi ja -laiva – Tutustu ja koe Kuopio

14.6.2022

Kuopion Hop-On Hop-Off kaupunkibussi ja -laiva kuljettavat sinut hurmaaviin matkailukohteisiin, joissa voit nauttia Kuopion lumoavasta luonnosta ja mielenkiintoisista matkakohteista. Vietä kokonainen päivä tutustuen erilaisiin käyntikohteisiin - helposti ja edullisesti!

 

Päivälippu on voimassa koko päivän.
Päivälipun hinta on 10€ / henkilö ja perhelippu 25€ 
(sis. 2 aikuista ja 2 alle 16-vuotiasta lasta).

Kuopion Hop-On Hop-Off kuljettaa sinut tutustuttamaan moniin kiehtoviin paikkoihin, joissa pääset näkemään Kuopion uusin silmin. Puijolla pääset ihastelemaan Kuopion maisemia, kauas kuin silmä kantaa. Alue on merkittävä luontokohde ja sieltä löytyy upeat ulkoilumahdollisuudet jokaiselle. Voit myös löytää monipuolisia elämyksiä koko perheen kanssa Kylpylähotelli - ja Matkailukeskus Rauhalahdessa, jonka lähistöllä löytyy esimerkiksi kesäteatteri, Jätkänkämppä ja upea uimaranta ja rauhalliset luontopolut opastuksineen.

Bellanrannan pysäkiltä löytyy Matkailukeskus Saana upea ravintola&spa kokonaisuus herkullisine lounaineen ja a la carte ravintoloineen - unohtamatta upeaa järvinäkymää suurelta terassilta. Kohde on myös valittu kauneimmaksi puurakennukseksi. Lignell & Piispasen vierailukeskuksessa pääsee tutustumaan  Arctic Bar konseptiin ja tuotetarjontaan (avoinna ti-la).  Bellanrannasta löytyy myös vauhdikkaita aktiviteetteja kuten eKarting, Huippu Center trampoliiniareena,  HopLop,  upea Bellanrannan minigolf kenttä sekä ulkoilma padel kentät. Lähistöltä löytyy paikallinen RSP Brewing, eli Rock Paper Scissorsin pienpanimo sekä aktiiviseen liikuntapäivään myös Kuntokeskus Energy sekä Billebeino padelhallit.

Bellanrannasta matka jatkuu Saaristokaupunkiin. Saaristokaupunki on yksi Kuopion merkittävimmistä uusista asuinrakennusalueista, jossa kuopiolaiset ovat päässeet toteuttamaan unelmien kotejaan. Alueella voi nähdä hyvin erilaisia omakotitaloja esimerkiksi moderneista kivitaloista, paneeli- ja hirsirakennuksiin, mutta onpa jäljellä myös muutama mummonmökki muistuttamassa Saaristokaupungin entisestä elämästä. Vuonna 2010 eilakannantorin tuntumassa vietettiin Asuntomessuja, nyt alueelle on avattu myös uusi kahvila-ravintola Café Sillan Alla. Kahvila-ravintola sijaitsee nimen omaan sillan alla, ja asiakkaat pääsevät nauttimaan Kallavedestä myös kahvikupposen ääressä, ja katsella kun risteilyalukset lipuvat hiljalleen kahvilan ohi. 

Matkalla mukana busseissa ja laivoissa kulkee matkaemäntiä, jotka kertovat hyviä vinkkejä kesäpäivän viettoon, matkareitistä ja sen ympärillä sijaitsevista alueista ja kohteista. Myös digiopastukseen löytyy tarkemmat tiedot busseista ja laivoista.


Hop-On Hop-Off kaupunkibussi liikennöi 13.6.-22.6. ja 27.6.-14.8.2022 välisenä aikana.

Hop-On Hop-Off bussien lähtö- ja päätepysäkki sijaitsee Tulliportinkadulla, kaupungintalon edessä. Jokaisen pysäkin kohdalla on Hop-On ja Hop-Off kyltti sekä bussin aikataulut, jolloin on helppo suunnitella päivän kulun.

 

Hop-On Hop-Off kaupunkilaiva liikennöi 15.6.-22.6. ja 27.6.-14.8.2022 välisenä aikana.

Hop-On Hop-Off kaupunkilaiva lähtee matkustajasatamasta ja kiertää tuttua reittiä Rauhalahteen Bellanrannan kautta ja samaa reittiä takaisin päin. Kaupunkibussin ja -laivan tunnistaa teemaan sopivilla teippauksilla ja logoilla.

 

Hop-On Hop-Off lippuja myy:

 • Kuopion Matkailuneuvojat, Mualiman napa -lasipaviljonki (ark 9-16, la 9-15)
 • Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanotto
 • Kylpylähotelli Rauhalahti vastaanotto
 • Matkailukeskus Rauhalahti vastaanotto

  Mobiililiput:
 • Vilkku-mobiilisovellus
 • Original Sokos Hotel Puijonsarven verkkokaupasta huonevarauksen yhteydessä

   

  Tarkemmat tiedot lipuista, reiteistä, vuoroista ja aikatauluista löydät  Kuopio Tahkon -sivuilta

 

Teksti: Riikka Turunen & Roosa Havukainen

Kuvat: Hop On Hop Off

Avainsanat

hoponhopoff

Nämä voisivat kiinnostaa sinua