Liikkeet

I Love Kuopio muotinäytös

6.6.2022

I Love Kuopio muotinäytöksessä nähtiin liikkeiden uusimpia mallistoja sekä vinkkejä ja ideoita kesäpukeutumiseen. Näytökseen osallistui yhdeksän paikallista yritystä Kuopion keskustasta. Tutustu ja ihastu paikalliseen!

Kesä ❤️ Muoti

I Love Kuopio kesämuotinäytös teki kahden vuoden tauon jälkeen näyttävän paluun Kuopion torille. Torilavalla nähtiin yhteensä yhdeksän paikallisen yrityksen kesämuotia naisille, miehille ja lapsille. Muotinäytöksessä mukana olivat Piattacó, Lady Royal, Liivi Rusini, Kaiku Kids, Carlson, Luppaset,Minna Suuronen Design, Underground Store ja Specsavers.

Punaisella matolla ihastuttiin vaatteiden lisäksi upeisiin malleihin - mallit pitivät hauskaa catwalkilla ja näytöksen iloinen ja rento tunnelma tarttui myös yleisöön.

 

I Love Kuopio muotinäytöksen upea viisikko

Muotinäytöksessä nähtiin joukko eri ikäisiä malleja, jotka säkenehtivät punaisella matolla. Muotinäytöksessä esiintyneiden Catariinan, Tiinan, Uman, Liisan ja Päivin mukaan osallistuminen näytökseen oli voimaannuttava kokemus - naiset kokivat myös itse saaneensa vielä enemmän itsevarmuutta pukeutumiseen. Erityisesti mielissään oltiin siitä, että lavalle nousi kaiken näköisiä, kokoisia, ja ikäisiä malleja. Oli ilo nähdä "tavallisia" ihmisiä mallin työssä.

 

"Tunnelma muotinäytöksessä oli hauska ja välitön. Hirveän hieno ilmapiiri kaiken kaikkiaan."
– Catariina

Kuva: Muotinäytöksen malleina lavalla nähtiin (vas.) Päivi, Uma, Catariina, Liisa ja Tiina

Yrittäjä Piattacón takana - Piatta Miettinen

Muotinäytöksessä nähtiin upea värikäs Piattacón kokoelmista koottu kesämallisto. Piattacón yrittäjä  Piatta Miettinen omaa yhteensä 36 vuoden kokemuksen muotialalta.  Löytääkseen uniikkeja ja ainutlaatuisia vaatteita Kuopion liikkeen valikoimaan, Piatta kiertää maailmalla  etsien sellaista vaatetta, joita ei muualta Kuopion alueelta löydy. Kesän kynnyksellä Piatta oli juuri varannut matkan Madridiin etsimään uusia mallistoja. Piatta lupaa, että jotain spesiaalia on varmasti luvassa. Piattacón liikkeen löydät osoitteesta Kauppakatu 49.

 

Kuva: Piatta Miettinen avasi  oman liikkeensä Piattacón Kauppakadulle elokuussa 2016 (kuva Riikka Turunen)

 

Piattacón valikoimasta löytyy valikoimaa niin arkeen kuin juhlapukeutumiseen, tällä hetkellä 70-luvun tyyliset pussihihat ja maksimekot ovat erittäin suosittuja. Kesällä nähdään paljon värejä ja kirjavia printtejä, mutta myös selkeät ja maanläheiset värit ovat pysyneet pitkään muodissa. Luonnonvalkea, beesi ja musta on monelle varma valinta.

Kuva: Piattacón valikoimasta löytyy väriä arkeen ja juhlaan

Piatta on urallaan osallistunut useisiin muotinäytöksiin ja on myös järjestänyt itse näytöksiä. Hän oli tyytyväinen kesän muotinäytökseen ja kertoi toivovansa samanlaisia tapahtumia järjestettäväksi ympäri vuoden, tällöin voitaisiin hyödyntää myös muodin syksy- ja talvisesonki.

Kuva:  I Love Kuopio näytöksessä nähtiin rohkeita värejä, että tuttuja varmoja väriyhdistelmiä.

Minna Suuronen Design edustaa kestävyyttä ja värien ilojuhlaa

Minna Suuronen Designin tarina alkoi noin 23 vuotta sitten, kun Minna aloitti oman mallistonsa luomisen. Aluksi hän rakensi omaa uraansa hatuilla ja matka jatkui siitä villavaatteistoon. Uran edetessä oma idea ja näkemys on vain vahvistunut. Minna rakastaa värejä ja toivoisi ihmisten pukeutuvan enemmän värikkäisiin vaatteisiin mustan sijaan. Hän mainitsee lempivärikseen oranssin, joka on usein malliston pääväri. Suuronen toivoisi ihmisten ostavan vähemmän, ja panostavan määrän sijaan ostamiensa vaatteiden laatuun ja kestävyyteen. Siksi hän itse käyttää mallistoissaan sellaisia kestäviä materiaaleja, jotka ovat pitkäikäisiä, mutta muuntuvat ajan saatossa.

Kuva: Minna Suuronen rakastaa voimakkaita iloisia värejä ja pukeutuu niihin myös itse.

Muotinäytöksessä nähtiin Minna Suuronen Designin mekkoja, jotka edustivat erilaisia värimaailmoja. Mallien pyörähdellessä mekkojen helmat liikkuivat kauniisti ja hallitusti.  Auringon paahdetta suojatumista vastaan Minnalta löytyy myös uniikkeja kesähattuja.

 

Kuva: Mallistosta näkyi paljon värikkäitä kokonaisuuksia

Kuva: Minna Suuronen kävi esittäytymässä lavalla mallien kanssa

Minnalla on myös omaa kokemusta muotinäytösten järjestämisestä,  hän vertaa itse järjestettyjä muotinäytöksiä häävalmisteluihin - taustalla on usein valtava työ ja odotukset kaiken onnistumisesta ovat korkealla. Tällaisia liikkeiden yhteisiä muotinäytöksiä Minna toivoo jatkossa järjestettävän yhä useammin. 

Luppaset brändin takaa löytyy kuopiolainen Karoliina Luokkala

Luppaset on syntynyt yrittäjä Karoliina Luokkalan pitkäaikaisesta unelmasta, jossa laatu ja vastuullisuus ovat läsnä. Karoliinan oma ompelimo sijaitsee aivan Kuopion keskustassa.

Kuva: Luppaset tuotebrändin takaa löytyy kuopiolainen Karoliina Luokkala  (Kuva: Marko Paakkanen)

Näytöksessä nähtiin Luppasten kevään uutuuksia ja malliston nyt jo klassikoksi muodostuneita vaatekappaleita, kuten leikkisiä pupukorvahousuja. I Love Kuopio muotinäytöksessä uusimpina tuotteina olivat aikuisten pitkät neuletakit isoilla kuvioilla. Luppasilla toiminta on hyvin asiakaslähtöistä ja asiakkaiden toiveita otetaan huomioidaan mallistoita suunniteltaessa - Luppasilla asiakkaat voivat jopa suunnitella oman vaatteensa valitsemalla vaatteeseen mieleisensä kuvion. 

Kuva: Näytöksessä esitelty Luppaset -mallisto on tehty ylijäämäkankaista

Kuva: Karoliina nousi lavalle esittäytymään yhdessä valloittavien malliensa kanssa

Kuvagalleria

 

Muotinäytöksessä nähtiin kesän mallistoa myös Liivi Rusinilta, Underground Store Kuopiosta, Lady Royalilta, Kaiku Kidsiltä, Carlsonilta ja Specsaversilta.

>> Selaa kuvia >>

 

 L.B Fashion Agency

I Love Kuopio muotinäytöksen takaa löytyy kenialaissyntyinen pariskunta Linda ja Eric Bosire. Näytöksessä ihastuttiin paitsi paikallisten yritysten tarjoamaan kesämuotiin, mutta myös hyvää oloa, rohkeutta ja itseluottamusta säteilevään mallikaartiin. 

Linda kertoo haluavansa, että mallit tuntevan itsensä kauniiksi ja itsevarmaksi, juuri sellaisenaan kuin he ovat. Vaatteilla ei pyritä peittelemään, vaan korostetaan kunkin parhaita puolia. Lopputulemaan Linda on kovin tyytyväinen, monille näytöksen malleille osallistuminen näytökseen kasvatti luottamusta itseen sekä toi varmuutta esiintymiseen. Kokemus oli erityisen voimaannuttava useille.

Bosiret toivovat, että samankaltaisia tapahtumia voitaisiin järjestää ympäri vuoden. Erityisesti pitkä ja pimeä talvikausi vaikuttaa suoraan ihmisten olemukseen, ja tapahtumilla voitaisiin tuoda enemmän iloa, väriä ja jännitystä myös pimeän talven keskelle.

 

"Everybody is beautiful and everyone can find a place on the runway." – Linda Bosire

Kuva: Muotinäytöksen järjestivät torilla toistamiseen kuopiolaiset Linda ja Eric Bosire. Linda luotsaa  myös omaa mallitoimistoaan L.B. Fashion Agencya.

Suuri kiitos I Love Kuopio muotinäytökseen osallistuneille yrityksille, malleille sekä järjestäjille!

Mukana I Love Kuopio muotinäytöksessä
Piattacó, Liivi Rusini, Luppaset, Kaiku Kids, Carlson, Minna Suuronen Design,
Lady Royal, Underground Store Kuopio ja Specsavers Kuopio.

 

I Love Kuopio muotinäytöksen järjesti Kuopio kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys yhteistyössä L.B Fashion Agency kanssa.

Teksti: Riikka Turunen

Kuvat: Marko Paakkanen, Riikka Turunen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua