Ravintolat

Ihastu Isä Camilloon

20.9.2023

Ihastu paikalliseen Iitun kanssa!


"Kuopion tori on meidän rakas Mualiman napa, mutta kaupungistamme löytyy sen lisäksi useita kortteleita ja alueita, jotka ansaitsevat vähintään yhtä suuren kunnianosoituksen. Tästä ajatuksesta inspiroituneena päätin tutustua erilaisiin Kuopion kortteleihin ja jakaa fiiliksiäni ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista!"

-Iitu Apell

Nainen ja peilikuva
Kuopion Korttelit - juttusarjassa Iitu tutustuu Kuopion keskustan helmiin

 

 

ISÄ CAMILLO - Keski-Euroopan tunnelmaa keskellä Kuopiota


Mitä teet lomamatkallasi ulkomailla? Istahdat rauhassa ravintolaan, otat viinilasin ja luet kirjaa? Kaipaatko tuota tunnelmaa? Aina et tarvitse siihen koko lomaviikkoa tai reissua muille maille. Isä Camilloon voit tulla vaikka työpäivän päätteeksi ja rentoutua!

 

Kukkia

Kävelen Kauppakatua ja tajuan, että päiväsaikaan en ole vielä Isä Camilloa kokenut. Jostain kumman syystä olen mieltänyt sen iltaravintolaksi, mutta mitäs ihmettä! Tähän aikaan päivästä tunnelma on tosissaan kun olisin Keski-Euroopan ravintolassa. Ulkomaan reissuilla tulee kesken aktiviteettien käytyä välidrinksulla paikallisissa herttaisissa kohteissa. Ja nyt saan kokea saman fiiliksen täällä Kuopiossa.

Astuessani terassille Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen ottaa minut vastaan ja kerron, että tähän väliin päivää sopisi virkistävä ja rentouttava hetki - voisi olla vaan eikä hötkytä. Eeva sai heti ajatuksestani kiinni ja ryhtyi henkilökunnan kanssa loihtimaan meille iltapäivän cocktailit.

Tuoretta minttua ja mocktaillista

Samalla minä ihastelin Camillon yksityiskohtia. Terassin yllä oleva katos, runsaat köynnöskasvit ja puut sekä kukka-asetelmat saavat aikaan romanttisen ja tunnelmallisen ympäristön - aivan kuin olisin keitaassa. Sisustuksessa käytetyt selkeät värit; musta, lime ja valkoinen sekä terassin reunoilla olevat lyhtypylväät entisestään korostavat kokemustani siitä, että olen jossain aivan muualla kuin Kuopiossa.

Coctailit ovat valmiit ja pyydän Eevaa viemään minut taas “punaiselle matolle”, eli paikkaan, missä hän tykkää istuskella, kun on Camillossa. Paikaksi valikoituu pöytä, joka on Kauppakadun puolella. Katseemme kohdistuu sataman suuntaan. Eeva kertoi, että tässä kohtaa hän viihtyy istua pitkiäkin toveja - nimenomaan yksin, koska saa olla omassa rauhassa, mutta kuitenkin seurata ohikulkevia ja Snellmanin puistossa olevia ihmisiä.

Kesäkukat

Eeva vinkkasi, että jos ei ole pitkää tovia aikaa istuskella terassilla, vaan haluaa jotain nopeaa ja pientä, niin tässä olisi hyvät vaihtoehdot:


Eevan drinkki- ja ruokavinkit:

  • Patio Punch tai mocktailvaihtoehtona Hävikki

  • Bouillabaisse alkuruokakoossa


Eeva kertoi, että jos hänen pitäisi päättää elämänsä “Viimeinen ateria”, se olisi Camillon Bouillabaisse. Kyseessä on etelä-ranskalainen tomaattipohjainen kala-äyriäiskeitto. Sitä saa myös alkuruokakoossa, joten nimenomaan välidrinksun kanssa täydellinen vaihtoehto. Mielenkiintoisena lisätietona Eeva kertoi, että Suomen Gastronomien Seura ja Pro kala on itseasiassa valinnut Isä Camillon kyseisen keiton Suomen parhaaksi kalakeitoksi.

Virkistävien cocktailien lomassa fiilistelimme sitä tunnetta, jonka tämä Isä Camillon ympäristö saa aikaan. Kuopiolaisten tulisi välillä tarttua hetkeen kuin lomamatkalla. Ei tähän kokemukseen tarvitse edes kokonaista vapaapäivää, vaan ennen iltavuoroon menoa voi käydä nauttimassa eri atmosfääristä vaikka mocktailin kanssa, niin jo on fiilis ihan erilainen aloittaa työpäivä.

Nainen istuskelemassa


Iitun vinkit ja suositukset:

  • Terassilla kulkiessani herkullinen lohiannos tuoksui nenääni. Eeva kertoi sen olevan yksi Camillon suosituimmista lounaista.

  • Oma lempipaikkani Camillossa on terassin kulmaus Kuninkaankadun ja Kauppakadun risteyksessä - siitä näkee sekä upean puiston, kävelykadun että myöskin terassin itsessään.

  • Mocktail-drinkki virkisti oikeasti päivääni, erittäin hyvä vaihtoehto kahville.
Missä muussa tapauksessa voisit käydä Camillossa kuin vain illallisella?

  • Arjen luksukseen ei tarvitse raivata kalenterista montaa tuntia tilaa ja lähteä nauttimaan pitkää menua. Ota kirjan matkaan ja lähde kotoa pois eri ympäristöön. Niinhän tekisit lomamatkallakin, niin miksi et kotikaupungissa?

  • Jos sinulla on vapaa-ilta puolisosi tai ystäviesi kanssa, mutta ette halua syödä raskaasti, niin ottakaa poikkeuksellisesti pelkät tapakset ja juotavaa eikä kolmen ruokalajin illallista.

 

 

Teksti: Iitu Apell

Kuvat: Iitu Apell, Wille Markkanen

Artikkelin kohteet

Ravintola Isä Camillo

Me Isä Camillossa pyrimme pitämään ruokalistamme jatkuvasti mielenkiintoisena ja tarjoamaan kussakin sesongissa parhaimmillaan olevia raaka-aineita ja makuja.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua