Kauppatori

Kahvilat, jäätelökioskit ja muut kesäkioskimyyntipaikat

30.11.2023

Kuopion kauppa- ja satamatorin sekä aallonmurtajan
kauden kahvio- ja kioski myyntipaikkahaku on avoinna.

Haettavana on useita monivuotisia ja vakituisia kesämyyntipaikkoja esimerkiksi kahvila-, jäätelökioski-, elintarvike- tai muunlaiselle kioskimyyntitoiminnalle. Uudella sopimuskaudella jäätelönmyynti ei ole enää myyntitoimintaa rajoittava tekijä Kuopion torialueilla, ja siten muutos tulee avaamaan mahdollisuuksia useammalle toimijalle, monipuolistaen ja rikastaen samalla torien tuotetarjontaa asiakkaille.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys vuokraa uudelle sopimuskaudelle myyntipaikkoja kesäkahvila, jäätelökioski, elintarvike- sekä muuhun myyntikioskitoimintaan Kuopion kauppatorilta, satamatorilta ja aallonmurtajalta.

Ensimmäinen hakukierros on päättynyt vuoden 2023 lopussa.
Haettavana kesäkaudelle 2024 on vielä aallonmurtajan myyntipaikkoja.

Kauppatorin myyntipaikat

 


KAUPPATORIN MYYNTIPAIKAT 2025

Myyntipaikat 1 ja 2 | Varattu

Myyntipaikat 3-6 | 50m2 tai 100m2 myyntialueet Kauppatorilla

Myyntipaikka 3 sijaitsee Torikulman edustalla
Myyntipaikat 4 ja 5 sijaitsevat Kauppahallin läheisyydessä uudella Kesäkeidas-myyntialueella, aluekoko 10x10m (100m2)
Myyntipaikka 6 sijaitsee kauppatorin laidalla kauppakadulla, aluekoko 5x20m (100m2)

Vuokra-alue sisältää aluevarauksen myyntikalustolle ja asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen. Neljän kuukauden myyntikauden sisältävä vuokrasopimus sisältää myyntijakson vuosittain touko-elokuun välillä. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan.

Myyntipaikkavuokra myyntipaikoille 3 - 6  | 100m2 myyntipaikka 
Pohjahinta 5.280€/kausi/ myyntipaikka.
Mahdollisuus tarjota korkeampaa vuokraa. Vuokra sisältää ALV:n.

Huom. Myyntipaikkoja 3-5 on mahdollisuus pienentää
50 m2 myyntialueiksi ( 2640€/4 kk myyntikausi).
Mainitse toiveesta hakulomakkeessa.


Myyntipaikat 7-9 | 50m2  myyntialue Kauppatorilla

Myyntipaikka 7 sijaitsee Kauppahallin läheisyydessä uudella Kesäkeidas-myyntialueella, aluekoko 5x10m (50m2)
Myyntipaikka 8 | Varattu
Myyntipaikka 9 | Varattu

Vuokra-alue sisältää aluevarauksen myyntikalustolle ja asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen. Neljän kuukauden myyntikauden sisältävä vuokrasopimus sisältää myyntijakson vuosittain toukokuu-elokuun välillä. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan.

Myyntipaikkavuokra myyntipaikalle 7 | 50m2 myyntipaikka
Pohjahinta  2.640€/kausi/ myyntipaikka.
Mahdollisuus tarjota korkeampaa vuokraa. Vuokra sisältää ALV:n.


 

Satamakartta

SATAMATORIN MYYNTIPAIKAT 2025

Myyntipaikat 10 ja 11 | Varattu

´´Myyntipaikka 12 |  50m2 myyntialue Satamatorilla

´´Myyntipaikka 13 |  Varattu

Myyntipaikka 14 |  50m2 myyntialue Satamatorilla

Vuokra-alue sisältää aluevarauksen myyntikalustolle ja asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen. Neljän kuukauden myyntikauden sisältävä vuokrasopimus sisältää myyntijakson vuosittain toukokuu-elokuun välillä. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan.

Myyntipaikkavuokra myyntipaikalle 12 ja 14 |  50m2 myyntipaikka 
Pohjahinta  2.640€/kausi/ myyntipaikka. 
Mahdollisuus tarjota korkeampaa vuokraa. Vuokra sisältää ALV:n.

 

aallonmurtajan kartta

 

AALLONMURTAJAN MYYNTIPAIKAT 2024

 

Myyntipaikka 15 ja 16 | 50-100m2 myyntialueet sijaitsevat satamassa, aallonmurtajan aukiolla

Vuokra-alue sisältää aluevarauksen myyntikalustolle ja asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen, haettavana on kaksi aluekokoa 50m2 tai 100m2. Neljän kuukauden myyntikauden sisältävä vuokrasopimus sisältää myyntijakson vuosittain touko-elokuun välillä. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan.

Myyntipaikkavuokra myyntipaikoille  15 ja 16  
Pohjahinta
50m2 alue  2.640€ / kausi/ myyntipaikka.
100m2 alue  5.280€ / kausi/ myyntipaikka.
Mahdollisuus tarjota korkeampaa vuokraa.
Vuokra sisältää ALV:n.

Huom. 100m2 myyntipaikkoja 15 ja 16 on mahdollisuus pienentää
50 m2 myyntialueiksi ( 2.640€/4 kk myyntikausi).
Mainitse toiveesta hakulomakkeessa.

Myyntipaikka 17 | 50-100m2 myyntialue sijaitsee satamassa, aallonmurtaja eteläkärjessä

Vuokra-alue sisältää aluevarauksen myyntikalustolle ja asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen, haettavana on kaksi aluekokoa 50m2 tai 100m2. Neljän kuukauden myyntikauden sisältävä vuokrasopimus sisältää myyntijakson vuosittain touko-elokuun välillä. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan. 

Huomioi, että eteläkärjen myyntipaikalla ei ole sähkö,- vesi- ja viemäriliitäntää.
Eteläkärjen myyntipaikalla on tekniikkaputkitus, ja tarvittavien liitäntöjen saaminen vaatii vuokralaisen investointia. Sähköliitäntä on mahdollista vetää aallonmurtajan tapahtuma-aukiolta.  Myyntipaikka vaatii vuokralaiselta investointia kaluston vesi-ja viemäriliityntää varten, tekniikkaasennukset jäävät myyntipaikalle sopimuskauden päätyttyä, ilman erillistä korvausta vuokralaiselle. Hakemalla tätä myyntipaikkaa, vuokralainen hyväksyy järjestelyt myyntipaikan tekniikan järjestämiseksi. 

Myyntipaikkavuokra myyntipaikalle 17
50m2 alue  2.640€ / kausi/ myyntipaikka.
100m2 alue  5.280€ / kausi/ myyntipaikka.
Vuokrataan kiinteään kausihintaan, ei mahdollisuutta tarjota.
Vuokra sisältää ALV:n.

 


 

MYYNTIPAIKKAHAUN SISÄLTÖ 

• Myyntialue sisältää varauksen siirrettävälle myyntikalustolle sekä asiakastilalle myyntipöytineen ja tuoleineen. Myyntikalusto voi olla vaunu, myyntiauto, kontti, tai muu kioskitoimintaan suunniteltu siirrettävissä oleva myyntikalusto (ei teltta). Myyntikalustosta ja asiakastilasta tulee toimittaa havainnekuva tai valokuva myyntipaikkahakemuksen yhteydessä.

• Määräaikainen vuokrasopimus, mahdollisuus hakea 1-5 vuoden sopimusta.

• Vuokrasopimus sisältää toimija ja paikkakohtaisesti sovitun vuosittaisen myyntikauden. Myyntikauden pidentäminen on mahdollista, muutos vaikuttaa vuosivuokraan.

• Myyntialueella sijaitsee sähköpiste, ei vesi- tai viemäriliitäntää (pl. kauppatorin myyntipaikat omalla tekniikkapisteellä). Myyntipaikkahakemuksessa tulee arvioida myyntitoiminnan sähkötarpeet. Vuokralainen vastaa vuokra-alueella jo sijaitsevien tai sinne vuokralaisen toimesta mahdollisesti asennettavien johtimien asennuksesta, kunnossapidosta ja muista kustannuksista omalta osaltaan. 

• Huom. Vuokralaisen tulee varautua siirtämään toreilla tai aallonmurtajalla sijaitsevia myyntipisteitä kesän aikana tapahtumien ja niihin liittyvien järjestelyjen vuoksi. Siirtokuluista vastaa vuokralainen. Myyntipaikan siirto ja väliaikaiset myyntipaikkajärjestelyt eivät oikeuta vuokrahyvityksiin. Vuokralainen voi myös neuvotella suoraan tapahtumanjärjestäjän kanssa tapahtuman aikaisesta yhteistyöstä. Tiedossa olevia ja siirtoa vaativia tapahtumia vuonna 2023 ovat satamassa Kuopion Viinijuhlat (heinäkuu 2,5 viikkoa), Sunsets Kuopio (elokuu 1 viikko) ja Satama Yö (elokuu 1 viikko), sekä kauppatorilla Kansanväliset Suurmarkkinat (elokuu 1 viikko) ja Satoa tapahtuma (1 viikko), muutokset tapahtumalistassa ovat mahdollisia. Vuokranantaja pyrkii osoittamaan vuokralaiselle korvaavan paikan kauppatorilta tai sataman alueelta tapahtumien ajaksi. Asiakasaluetta voidaan joutua pienentämään tilapäisten sijoitusratkaisujen ajaksi. Suosittelemme toimintaan erityisesti sataman alueella kevytrakenteista myyntikalustoa (vaunu, myyntiauto tms) mahdollisten siirtojen vuoksi. 

• Myyntipaikkahaussa voi hakea useampaa eri myyntipaikkaa eri alueilta. Jos haet useampaa myyntipaikkaa, mainitse hakemuksessa eri myyntipaikkojen mahdollinen ensisijaisuus.

 


 

YLEISTÄ - KAHVILA, JÄÄTELÖKIOSKI JA MUU KIOSKIMYYNTITOIMINTA TOREILLA

Toiminta
Kahvilan tai kioskin toimintakausi määrittyy myyntipaikkakohtaisesti laadittavan vuokrasopimuksen mukaan. Päivittäinen myyntiaika sijoittuu klo 6-22 välille, josta toimijan tulee sitoutua torien ja aukioiden myyntitoimintaa koskeviin yhtenäisiin aukioloaikoihin, ja pitää kahvilaa/kioskia avoinna asiakkaille vähintään arkisin klo 10-16 ja lauantaisin klo 10-15 välillä. Toritoiminnalla on säävaraus.

Myyntikalusto ja asiakastilat
Hakemuksen liitteeksi tulee liittää myyntikaluston havainnekuvat tai valokuvat valmiista myyntikalustosta, sekä myyntikaluston mitat. Myös asiakastilan kalusto (asiakaspöydät, tuolit, mahdolliset varjot, terassikatteet, markiisit) tulee kuvata tai muuten luonnostella liitettäväksi hakemuksen oheen. 

Myyntitoiminnassa käytettävän myynti- ja asiakaskaluston tulee olla asianmukaiseen käyttötarkoitukseen suunniteltu ja sopiva, visuaaliselta ilmeeltään kutsuva ja houkutteleva, siisti ja ehjä. Myyntikaluston tulee olla myyntivaunu, -kontti, -auto tai muu siirreltävissä oleva rakenne, joka on elintarvikeviranomaisen hyväksymä kyseiseen käyttötarkoitukseen. Ota huomioon kalustovalinnassasi mahdolliset tapahtumista johtuvat siirrot ja niistä aiheutuvat kustannukset. Kahvila- tai kioskimyyntipaikan myyntikalustoksi ei hyväksytä telttarakennetta. Asiakaspöydiksi ja tuoleiksi tulee hankkia torin olosuhteisiin ja ympäristöön sopivat laadukkaat, sekä myyntikaluston ilmeen kanssa yhtenäiset pöytä- ja tuolisetit. 

Tuotevalikoima
Torin tavoite on tarjota eri asiakasryhmille houkutteleva monipuolinen ja laadukas tuotevalikoima. Toimijavalinnoissa otetaan huomioon tuotevalikoiman monipuolisuus, toiminnan ammattimaisuus, ruokatuotteiden laatu, uutuusarvo tai erikoisuus, sekä mahdollisuuksien mukaan paikallisuus ja lähituotanto. Ota huomioon, että jäätelökioskin myyntipaikka ei tarkoita jäätelömyynnin yksinmyyntioikeutta kauppatorilla eikä kävelykeskustassa. 

Sopimuksen sisältö ja kesto
Sopimus on määräaikainen. Jättämällä hakemuksen, toimija sitoutuu toteuttamaan hakemuksessaan kuvaamansa ravintolakonseptin, toiminnan kuvaus ja sisältö huomioidaan vuokrasopimuksessa. Vuokrasopimusta ei voi siirtää toisen yrityksen nimiin, alivuokrata tai myydä osana myyntikalustoa tai liiketoimintakauppaa. Mikäli vuokralainen irtisanoo sopimuksen, vuokranantaja kilpailuttaa myyntipaikan. MYYNTITOIMINNAN EHDOT

Jättämällä hakemuksen, toimija sitoutuu toteuttamaan hakemuksessaan kuvaamansa liiketoimintakonseptin. Myyntitoimintaan, kalustoon tai sisältöön myöhemmin kohdistuvista mahdollisista muutoksista tulee ensin neuvotella vuokranantajan kanssa. Vuokralaisen tulee toiminnassaan noudattaa vuokrasopimusta, Kuopion torisääntöä sekä vuokranantajan, viranomaisten ja torivalvojan antamia ohjeistuksia.

Vuokralainen sitoutuu toimimaan hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen mukaisesti, ottamaan huomioon toiminnassaan laadukkaan asiakaspalvelun elementit ja ollen mukana omalla panoksellaan rakentamassa hyvää yhteishenkeä toimintaympäristöönsä, sekä luomassa toiminnallaan rehtiä savolaista torikulttuuria.


 

MYYNTIPAIKKAHAKEMUSTEN ARVIOINTI

Hakemusten kokonaisarvioinnissa otetaan huomioon:

  • Myyntikaluston ja asiakastilan laadukas ilme, kaluston siisteys ja toimivuus
  • Laadukas ja torin tarjontaa täydentävä tuotevalikoima
  • Kiinnostava kahvila- / jäätelökioski- / elintarvike- tai myyntikioskikonsepti
  • Hakijan aiempi kokemus, maine ja tausta
  • Tarjous vuokrasta ja sopimuskauden kesto


Vuokranantaja (Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys) valitsee toimijat määräaikaan jätettyjen hakemusten perusteella tammi-helmikuun aikana, ja on suoraan yhteydessä valittuihin toimijoihin. 

Vuokranantajalla on oikeus hyväksyä, hylätä tai palauttaa tarjous täydennettäväksi hakijalle tiettyyn määräaikaan mennessä. Myyntipaikkoja voidaan jättää täyttämättä hakukierroksella. Täyttämättä jääneet myyntipaikat voidaan avata uudelleen haettaviksi.

LISÄTIETOA

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.

Jyrki Vuori ja Jari-Pekka Piipponen
044 493 4734, torivalvoja@kuopionkeskus.fi

 

Teksti: Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys

Kuvat: Wille Markkanen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua