Tapahtumat

Kalaryssäys 9.-11.9.2022

5.9.2022

Kalaryssäys on koko perheen kalateemainen markkinatapahtuma Kuopion satamatorilla, tapahtuman pääosassa on kotimainen kala ja siitä valmistetut herkut.

Perinteinen Kalaryssäys-tapahtuma järjestetään jo 29. kerran Kuopion matkustajasatamassa, Satamatorilla 9.-11.9.2022. Tämän vuoden teema Kalaryssäyksessä on Kurmeeta kalasta. Markkinatori on avoinna perjantaina 10–18, lauantaina 9–17 ja sunnuntaina 10–16. Markkinoiden juontajaparina toimii Olavi Rytkönen ja Tiina Naumanen, musiikista vastaa kiertelevä ME-hanuristi Anssi K. Laitinen tapahtuman ajan.

 

Kalaryssäys kerää vuosittain kymmeniä kauppiaita ja kymmeniä tuhansia markkinavieraita. Kaikkina markkinapäivinä on luvassa kalankäsittely- ja ruuanvalmistusnäytöksiä. Mukana kalataiteilija, graafikko Sakke Yrjölä ja paikalliset ravintola-ammattilaiset Teemu Puranen ja Janne Tirri.

 

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on ensimmäisenä alueena Suomessa saanut arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlittiin vuosina 2020-2021. Juhlat jatkuvat kalaryssäyksessä ja teemana on Kurmeeta kalasta. Tunnustus painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienempien yritysten välistä yhteistyötä.

Kalaryssäyksen yhteydessä järjestetään lauantaina 10.9. jo perinteeksi muodostunut Street Fishing - kalastuskilpailu klo 10 – 13 Kuopion matkustajasataman, Väinölänniemen ja Valkeisenlammen alueella. Street Fishing - kalastuskilpailun järjestäjänä toimii Suomen Vapaa-ajankalastajat.

Ota siis kaveri matkaan ja tule rentoon ja kaiken ikäisille sopivaan katukalastuskisaan. Nuoret saavat säännöissä vähän etua. Kolme kärkijoukkuetta palkitaan kisan jälkeen lahjakortein. Lisäksi voittajakaksikko saa vuodeksi käyttöönsä tittelin ”Kuopion Kalakunkku” ja on tuloksellaan mukana kilpailemassa ”Vuoden katukalastaja” –tittelistä kiertopalkintoineen.

Katso Street Fishing - kalastuskilpailun tarkemmat ohjeet ja säännöt täältä.

 

Kalaryssäys-tapahtuman järjestää Kuopion kaupunki. Katso tapahtuman tarkempi ohjelma täältä.

Teksti: Kuopion kaupunki

Nämä voisivat kiinnostaa sinua