Kuopion korttelit

Kantti on Pariisilaisen kulinaristin mummola savossa

5.9.2022

Ihastu paikalliseen Iitun kanssa!


"Kuopion tori on meidän rakas Mualiman napa, mutta kaupungistamme löytyy sen lisäksi useita kortteleita ja alueita, jotka ansaitsevat vähintään yhtä suuren kunnianosoituksen. Tästä ajatuksesta inspiroituneena päätin tutustua erilaisiin Kuopion kortteleihin ja jakaa fiiliksiäni ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista!"

-Iitu Apell

Nainen ja peilikuva
Kuopion Korttelit - juttusarjassa Iitu tutustuu Kuopion keskustan helmiin

 

 

 Kantti - Pariisilaisen kulinaristin mummola savossa


Haluatko kokea palasen Pariisia keskellä Kuopiota? Kaipaatko mummon tekemää pullaa? Kantissa trendit ja perinteet kohtaavat!

Kanttiin astuessani saan heti kiinni ravintolan sloganista. Todellakin tuntuu siltä, kun olisin mummolassa, en tiedä Pariisissa vai Savossa, mutta erittäin kulinaristisessa ja upeassa ympäristössä. Romanttiset kaari-ikkunat, rottinkituolit ja tyylikkäät mustat pöydät ovat kaikessa kauneudessaan niin tyylikäs combo, että pääsen heti mielikuvitusmatkalle Pariisiin.

Kahvila ja ikkuna

Ja kuulkaas - jos Ravintolamestareiden toimitusjohtaja Eeva Mertanen voisi monistaa itsensä ja olisi joka ravintolassa ottamassa asiakkaat vastaan, yhtä pirteästi kuin minut Kantissa, niin kaikki asiakkaat voisi jättää D-vitamiiniannokset siltä päivältä ottamatta. Mutta toisaalta - Eevan lisäksi myös muu henkilökunta oli todella auttavaisia ja iloisia, että ihan ilman Eevaakin Kantissa saa täyden asiakaskokemuksen.

Kuten joka päivä, myös tänään lounas koostui ruokaisasta salaatista, suussa sulavasta keitosta sekä “höystepöydästä”. Valitsin Vuohenjuustosalaatin, jossa oli vuohenjuuston ja vihreän salaattipohjan lisäksi punajuurta ja saksanpähkinöitä sekä balsamico-kastiketta. Ai ettien että, nam! Päivän keittona oli vihreä kasvissosekeitto, joka ei todellakaan ollut mikään tavallinen sellainen. Koostumus oli niin samettinen, että ravintolan kokin ammattitaidon taso tuli jo ensimmäisellä lusikalla selväksi. Näiden herkkujen lisäksi otin tarjottimelle rustiikkisen croissantin ja höystepöydästä marinoitua punasipulia sekä aurinkokuivattua tomaattia ja kevätsipulia. 

Ravintolan ruoka-annokset

Samalla kun söimme, Eeva kertoi, miten tärkeää Kantille (kuten muillekin Ravintolamestareiden paikoille) on puhtaat raaka-aineet ja hävikin minimointi. Pieni tiimi yhdessä suunnitteleekin aina viikoksi kerrallaan kolme täytevaihtoehtoa salaateille, minkä lisäksi keitto ja lisähöysteet vaihtuvat joka päivä. Tämän lisäksi Kantissa tehdään talon tärkeimmät tuotteet itse, mutta sopivassa suhteessa hyödynnetään myös paikallista osaamista. Muutenkin he huomioivat luomuraaka-aineet ja sesonkituotteet valikoimassaan.

Herkullisen lounaan lisäksi Kantissa on laadukkaasti kahvilatuotteita. Pyysinkin Eevaa vinkkaamaan omat lempparit.

 
Eevan lemppariannokset Kantissa:

  • Täytetty uuniperuna katkarapumajoneesilla (joka toinen keskiviikko lounaalla)

  • Maailman paras korvapuusti, karpalolla ja valkosuklaalla

     

Extraa maittavan ruoan lisäksi Kantissa oli se, että sieltä löytyy ulkoterassi, joten hyvällä ilmalla pääsee nauttimaan myös ulkoilmasta. Terassilta on itseasiassa suorat näkymät Snellmannin puistoon, mikäli haluaa ihastella sitä samalla. Mekin nautimme lounaan ulkona, koska se on Eevan  “punaisen maton” paikka Kantissa näin kesällä.


Kun tein lähtöä, niin Eeva kertoi, että heiltä löytyy Maailman paras korvapuusti, eikä hän päästänyt minua Kantista ulos ennen kuin maistoin sitä. Kantin korvapuusti on rakkaudella suunniteltu - reseptiä on hierottu pitkään ja hartaasti, ihmekkös kun lopputulos oli oikeasti törkeän hyvä! Maku oli samaan aikaan makea ja kirpsakka. Mitään ei ollut liikaa tai liian vähän. Korvapuustin taikinassa on käytetty luomujauhoja ja -kananmunia, sisällä on kardemumman lisäksi karpaloita ja valkosuklaata. Niin sanottu kirsikka kakun päällä on korvapuustin päälle ripoteltu karpalojauhe ja tomusokeri.

Nainen syö korvapuustia

Vierailu ja lounashetki Kantissa lääkitsi minun kulinaristisieluani sekä takasi sen, että astuin ovista ulos maha pömpöttäen ja hymy huulilla.


Iitun vinkit ja suositukset!

  • Valkosuklaa-karpalo-korvapuusti oli oikeasti niiiiiiiin herkullinen, että sitä ei voi missata. Itseasiassa henkilökunta kertoi, että sitä tullaan syömään pitkienkin matkojen takaa. Makujen yhdistelmä oli mindblowing!

  • Uuniperunaa tarjoillaan aina keskiviikkoisin; täytevaihtoehtoina katkarapu-, lohi- ja kasvis. Itse käyn ainakin testaamassa jo ensi viikolla!

  • Kantti on täydellinen pysähdyspaikka kesken museovierailun tai kirjastokäynnin yhteydessä, sillä molemmat paikat ovat yhteydessä Kantin pääsisäänkäyntiin.

 

Kenelle Kantti käy ja mihin hetkiin?

  • Mikäli haluat karata arkea ja kuvitella olevasi Pariisissa, tule tänne. Lounaskahvilan ilme on mietitty loppuun saakka, joten mielikuvitustakaan ei toisaalta paljoa tarvitse käyttää.

  • Jos olet vegaani, tämä on myös sinun paikkasi - vegelounaan lisäksi tarjolla on liuta vegaanisia kahvilatuotteita ja täytekakkuja.

  • Täällä viihdyt niin mummon kuin ystävien kanssa, trendit ja perinteet kohtaavat hauskasti.

  • Myös juhlien järjestämiseen oiva paikka, onnistuu aukioloaikojen ulkopuolella.



    Lue juttusarjan seuraava jakso täältä!

 

Teksti: Iitu Apell

Kuvat: Iitu Apell, Wille Markkanen

Artikkelin kohteet

Kahvila Kantti

Kahvila Kantti on pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa! Kantti tarjoaa pikkupurtavaa kahvitteluun ja arkeen raikasta lounasta.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua