Kauppatori

Koiraystävällinen Kuopion tori

3.7.2023

Kuopion torialueilla on nyt mahdollista virallisesti ja luvan kanssa asioida koiran kanssa. Toritoimikunnan 2.5.2023 tekemä päätös perustuu alun perin Matti ja Marja-Liisa Kuosmasen ja heidän Aku-koiransa yhteiseen koiralaisaloitteeseen, sekä muista koirat toreilla sallineista kaupungeista saatuun hyvään palautteeseen. 

Toritoimikunnan yhtenäisellä päätöksellä ja Kuopion torisääntöön tehdyllä kirjauksella, koirat ovat vastedes sallittu torin yleisillä alueilla, mutta kauppiailla on oikeus päättää oman myyntipaikkansa koiraystävällisyydestä. Kauppiaita on kannustettu merkitsemään omat myyntipaikkansa Aku was here -merkeillä, jos he haluavat toivottaa koirat tervetulleeksi omalle myyntipaikalleen.

 

nosto koira

 

Koiranomistajat kantavat myös torialueella täyden vastuun koiransa käytöksestä ja siisteydestä, ja koirat on ehdottomasti pidettävänä kytkettynä. Kauppiailla ja torivalvojalla on oikeus puuttua häiritsevään tai ongelmalliseen käytökseen tai epäsiisteyteen. Koirien salliminen torialueella korostaa omistajan vastuuta arvioida koiran kykyä olla ja toimia alueella, jossa asioi paljon ihmisiä ja mahdollisesti myös muita koiria.  

Teksti: Tilla Martikainen

Kuvat: Vicente Serra

Nämä voisivat kiinnostaa sinua