Etusivu

Kuopion Joulutori on valon juhlaa 8.-21.12.

28.11.2023

Kuopion Joulutori 8.-21.12.2023
Avoinna joka päivä klo 10-18

 

Kuopion Joulutoria on järjestetty vuodesta 2021 lähtien, jolloin tapahtuma myös valittiin Iltalehden äänestyksessä Suomen kauneimmaksi Joulutoriksi. Kuopion Joulutori on Itä-Suomen suurin joulutoritapahtuma, jossa mitataan vuosittain yli 100.000 käyntikertaa.

Jättimäiset valopuput saapuvat Kuopion Joulutorille 8.12. 

 

Kuopion Joulutorilla nähdään tänä vuonna australialaisen valotaiteilija Amanda Parerin leikkisät, maailmaa kiertäneet Intrude -valoteokset. Nämä jopa seitsenmetriset valopuput vierailevat nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Aiemmin Parerin Intrude -valopupusarjan pienempiä teoksia on nähty Kuopion Joulutorilla, Turussa ja Joensuussa viimeksi vuonna 2021. Tällöin teokset herättivät niin valtavasti kiinnostusta, että valopuput päätettiin tuoda Kuopioon Joulutorille vielä kerran ja aiempaa suuremmassa mittakaavassa. Myös taiteilija itse on iloinen valoteosten saapumisesta Kuopion lumiseen kaupunkimaisemaan. 

amandaparer
Intrude by Amanda Parer. Image credit Parer Studio
amandaparer
Intrude by Amanda Parer. Image credit Parer Studio

 

”Haluan ilmaista kiitollisuuteni siitä, että minut on kutsuttu esittelemään maailmanlaajuisesti kiertänyttä Intrude-teostani Kuopion Joulutorille tänäkin vuonna. Vaikka en voinut osallistua tapahtumaan vuonna 2021 pitkän etäisyyden takia, näin sosiaalisessa mediassa, että teokset otettiin erittäin hyvin vastaan tässä erityisessä tapahtumassa. Esteettisesti oli hienoa nähdä niiden valkoinen hehku Suomen talvilunta vasten. Odotan innoissani, miltä Intrude-pupuni näyttävät tämän vuoden tapahtumassa, koska ne ovat 3 kertaa suurempia, joten toivottavasti niillä on 3-kertainen vaikutus, nauttikaa!”

-Amanda Parer, valotaiteilija

 

 Intrude-valopuput ovat esillä Joulutorilla koko tapahtuman ajan 8.-21.12. välillä. Kuopion Joulutorin runsaasti huomiota herättänyt, näyttävä tapahtuma-alueen valaistus valokatoksineen kasvaa nyt myös yhdellä uudella valoelementillä, joka paljastetaan Joulutorin avajaispäivänä perjantaina 8.12. 

 

 

Kuninkaallista tunnelmaa Joulutorin avajaisviikonloppuna 8.-10.12.2023

 

Joulutorin avajaisviikonloppua vietetään perjantaista sunnuntaihin 8.-10.12. kuninkaallisin menoin, kun Kuopion Joulutorille saapuu Pakkaskuningatar hoveineen. Nämä upeat yli 2 metrin korkeuteen nousevat sirkustaiteilijat ilahduttavat valaistuilla talviasuillaan hämärän aikaan. Torin valoreki-kuvauspaikalle saapuu avajaisviikonloppuna myös lasten suosikkihahmot Lumikuningatar ja Jääprinsessa. Joulupukki ja -muori ovat tavattavissa Joulutorilla joka viikonloppu perjantaista sunnuntaihin.

joulutori artikkeli
Kuva: Reino Hartikainen
joulutori artikkeli
Kuva: Reino Hartikainen

 

Eläinten Joulu 16.-17.2023

 

Tapahtuman toisena viikonloppuna 16.-17.12. Joulutorilla vietetään Eläinten Joulu -teemaa. Savon Eläinsuojelu ry. on mukana Joulutorilla omalla myyntipisteellä, jonka kautta kerätyt varat ja tavaralahjoitukset käytetään kodittomien ja luonnonvaraisten loukkaantuneiden eläinten hyväksi. Viikonloppuna aikana Joulutorilla pääsee tutustumaan myös, Vuorelan tallin poneihin, Sorsasalon Ravikerhon Haliponeihin sekä Kennelliiton kaverikoirien toimintaan. Lauantaina perheen pienimpiä saapuu ilahduttamaan myös koko perheen suosikkihahmot Mimi ja Kuku. Lauantaina ja sunnuntaina joulutorilla vierailee lisäksi valotaideryhmä Belenoksen Aurora -valohahmot. 

 

Tule tekemään löytöjä ja nauttimaan Joulutorin tunnelmasta

 

Kuopion Joulutorilla on myynnissä erilaisia elintarvikkeita, designtuotteita, jouluisia lahjatavaroita, sekä koruja ja asusteita. Tuotteet ovat valtaosin lähellä tuotettuja ja kotimaisia. Lasikonttimyymälöissä toimii useiden toimijoiden yhteismyymälöitä, ja siten mukana on noin 40 eri toimijan ja pienyrittäjän tuotteita. Joulutorilla on mahdollisuus tukea tärkeää paikallista hyväntekeväisyystoimintaa ostamalla tuotteita tai tekemällä lahjoituksia eri yhdistysten myyntipisteissä. Joulutorilla pyörii joka päivä alle kouluikäisille lapsille tarkoitettu ilmainen hevoskaruselli, jonka tarjoavat toriympäristön kauppakeskukset ja tavaratalot.

Tutustu Kuopion Joulutorin 2023 ohjelmaan, aikatauluun ja kauppiaisiin osoitteessa
www.kuopionjoulu.fi

 

joulutori artikkeli
Kuva: Reino Hartikainen

 

Tapahtuman järjestää Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.  

 

KUOPION JOULUTORI RAKENNETAAN YHTEISTYÖLLÄ!
LÄMMIN KIITOS KUMPPANEILLEMME

 

Kumppanit 2023

Teksti: Tilla Martikainen

Kuvat: Wille Markkanen, Parer Studio, Reino Hartikainen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua