Tapahtumat

Kuopion kesäkauden avajaiset 24.-25.5.2024

24.4.2024

Kuopion kesä avataan Kuopion kauppatorilla 24.-25.5. livemusiikin ja herkullisen katuruokakattauksen parissa.

Avajaiset käynnistyvät perjantaina Siskotyttö- patsaan aukiolla katusoittofestareilla, kauppakadun StreetKuopio-ruokatapahtumalla ja kuopiolaisen Petri & Pettersson Brassin torin ilmaiskonsertilla. 

Lauantaina tapahtumassa on tarjolla monipuolisesti ohjelmaa koko perheelle. Päivä alkaa Riemu Festivaalin toriohjelmalla, jossa yleisöä viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!, taikuri Puijon Torvi sekä Lehtisen Pojat. Lauantaipäivän aikana nähtävillä myös kattaus paikallista kesämuotia, asusteita ja vinkkejä kesäpukeutumiseen Kesäkauden avajaisten muotinäytöksessä. Toriohjelman päätteeksi lavalla esiintyy televisiosta tuttu The Voice of Finland 2023 voittaja Onni Kivipelto.

Kesäkauden avajaiset järjestetään yhteistyössä Kuopion seurakuntien Riemu Festivaalin ja StreetKuopion kanssa. 

 

Avajaisten yhteydessä julkaistaan myös kahviloiden, ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden yhteinen I Love Kuopio etupassi! Sähköisellä I Love Kuopio etupassilla saat alennusta ostoksista, herkuttelusta ja erilaisista elämyksistä Kuopiossa. 

 

Lämpimästi tervetuloa avaamaan Kuopion kesäkausi yhdessä!

Torilla nähdään!
#ilovekuopio

 

OHJELMA 24.-25.5.2024 

STREETKUOPIO | KAUPPAKATU
Perjantai 24.5. klo 11-21
Lauantai 25.5. klo 11-18


KUOPION KATUSOITTOFESTARIT | SISKOTYTÖN AUKIO
Perjantai 24.5. klo 14.30-18

14.30 Kivipuro
15.00 Wiilee
15.30 Säätövara
16.00 MNU
16.30 Jatkoroikka665
17.00 Beepa 
17.30 Tero Ossi ja Pasi Pohtinen
18.00 Tapahtuma päättyy

PETRI & PETTERSSON BRASS ILMAISKONSERTTI  | TORILAVA
Perjantai klo 18.30-20

KESÄKAUDEN AVAJAISET & RIEMU FESTIVAALI | KAUPPATORI
Lauantai 25.5. klo 10-16

10.00 Tervetuloa Riemuun
10.05 Lehtisen Pojat
10.15 Taikuri Puijon Torvi
10.30 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!
10.50 Lehtisen Pojat
11.00 Taikuri Puijon Torvi
11.15 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!
11.35 Lehtisen Pojat
11.45 Taikuri Puijon Torvi
12.00 Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!
12.30 Riemun ohjelma päättyy
13.25  Nartanika -tanssiryhmä
13.30 Kesän avajaisten muotinäytös
14.00 Katusoittofestareiden voittajat
15.00 The Voice of  Finland 2023 voittaja: Onni Kivipelto
15.50 Ohjelma päättyy

Torin lasipaviljongilla:
10-12 Jaossa ilmapalloja
12.30-13 Ammuu! Meet&greet

Huom. Muutokset aikataulussa mahdollisia

StreetKuopio

 

StreetKuopio

Kuopion keskustassa voi tehdä perjantaina ja lauantaina 24.-25.5. herkullisia makumatkoja lähelle ja kauas. Kuopion kesän avauksen yhteydessä järjestetään suuren suosion saanut StreetKuopio katuruokatapahtuma. Tapahtumaan saapuu niin kiertäviä katuruokakauppiaita kuin Kuopion keskustan omia yrittäjiäkin. Kauppakadulla herkutellaan mm.burgereilla, fish&chipsillä, vegaanisilla herkuilla ja BBQ-annoksilla. Maut tuoreena valmistettuihin annoksiin löytyvät mm. Etelä-Amerikasta ja Välimeren alueelta. Alueella on mukana myös anniskelualueita, joissa tarjotaan ruoka-annoksiin sopivia juomia.

24.-25.5. STREETKUOPIO | KAUPPAKATU
PERJANTAI KLO 11-21
LAUANTAI KLO 11-18

 

Katusoittofestarit

 

Katusoittofestarit

Katusoittofestareilla on tänä vuonna mukana 7 esiintyjää - Luvassa monipuolinen musiikkikattaus eri tyylejä aitoa katusoittohenkeä kunnioittaen!

Kuopion Katusoittofestarit on katusoittamisen ja esiintymisen juhla, joka pidetään vuosittain kesän avauksen yhteydessä Siskotyttöaukiolla. Katusoittofestarit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja vuosittain tapahtuma on kerännyt yhteen monipuolisen kattauksen katusoittoa. 

Tapahtumassa palkitaan tuomariston valitsema Vuoden katusoittaja sekä Yleisön suosikki. Tuomaristossa toimii Timo Mykkänen (F-musiikki Kuopio), Mico Lonka (KA44 Fest), Olavi Rytkönen (toimittaja, juontaja, esiintyjä) ja Milja Hirvonen (Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry).

Voittajat julistetaan lauantain lavaohjelmassa. Äänestä omaa suosikkiasi ja voit voittaa 50€ ravintolalahjakortin. Äänestys- ja osallistumisohjeet löydät paikan päältä. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ohjelma:

14.30 Kivipuro
15.00 Wiilee
15.30 Säätövara
16.00 MNU
16.30 Jatkoroikka665
17.00 Beepa 
17.30 Tero Ossi ja Pasi Pohtinen
18.00 Tapahtuma päättyy

Katusoittofestareita tukemassa yhteistyökumppanit: F-musiikki Kuopio ja Maccoy Events.

24.5. PERJANTAI KLO 14.30-18 | KATUSOITTOFESTARIT SISKOTYTÖN AUKIOLLA
25.5. LAUANTAI KLO 14.00 | VOITTAJIEN JULISTAMINEN TORILAVALLA

 

Kesäkauden Avajaiset ja Riemu Festivaali


Lauantaina toritapahtumassa on tarjolla monipuolisesti ohjelmaa koko perheelle. Päivä alkaa Riemu Festivaalin ohjelmalla, jossa yleisöä viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!, taikuri Puijon Torvi sekä Lehtisen Pojat. Lauantaipäivän aikana nähtävillä myös kattaus paikallista kesämuotia, asusteita ja vinkkejä kesäpukeutumiseen Kesäkauden avajaisten muotinäytöksessä. Toriohjelman päätteeksi lavalla esiintyy televisiosta tuttu The Voice of Finland 2023 voittaja Onni Kivipelto. 

 

Riemu Festivaali

 

Riemu Festivaali

Koko perheen Riemu Festivaalia juhlitaan tänäkin vuonna kesäkauden avauksen yhteydessä! Päivä alkaa Riemu Festivaalin toriohjelmalla klo 10 alkaen. Yleisöä viihdyttää lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!, taikuri Puijon Torvi sekä kuopiolaisista koululaisista koostuva bändi, Lehtisen Pojat. Riemufestivaalin tapahtuma-alueelta löytyy myös maksuttomia toimintapisteitä, joissa voit tehdä rintanappeja, ratsastaa keppihevosilla tai puhaltaa saippuakuplia. Lisäksi alueelta löytyy maksuttomia pomppulinnoja. 

Riemu Festivaalin järjestää Kuopion Seurakunnat.

25.5. LAUANTAI | RIEMU FESTIVAALIN OHJELMA 10.00-12.30

 

Lehtisen Pojat

 

Lehtisen Pojat 

Lehtisen Pojat on viiden kuopiolaisen koululaisen - Elmon, Joonaksen, Oonan, Miroelin ja Väinön - oma bändi. Mukaansatempaavien kipaleiden sävelet ja sanat ovat biisinikkareiden omasta kynästä. 

25.5. LAUANTAI | LEHTISEN POJAT

10.05 Lehtisen Pojat lavalla
10.50 Lehtisen Pojat lavalla
11.35 Lehtisen Pojat lavalla

 

Taikuri Puijon Torvi


Taikuri Puijon Torvi

Taikuri Puijon Torvi on iloinen ja hyväntuulinen lastentaikuri Kuopiosta. Puijon Torvi on esiintynyt päiväkodeissa, kouluissa sekä koko perheen tapahtumissa ympäri Suomea. Esitys on hauska, mukaansa tempaava, taikuutta sekä vuorovaikutusta täynnä oleva show. Moni lapsi pääsee avustamaan taikuria taikatempuissa ja kaikille riittää ihmeteltävää pitkäksi aikaa! Tervetuloa seuraamaan Puijon Torven taikatemppuja Kuopion torille!

25.5. LAUANTAI | TAIKURI PUIJON TORVI

10.15 Taikuriesitys lavalla
11.00 Taikuriesitys lavalla
11.45 Taikuriesitys lavalla

 

Ammuu

 

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! viihdyttää sekä lapsia että aikuisia kansanmusiikkiperinnettä kunnioittaen. Ammuu! hallitsee myös muut tyylilajit kalevalaisesta laulusta salsaan ja sottiisiin, jazzista reggaen rytmeihin. Raikkaat, kekseliäät sovitukset sekä taidokas soitto ja stemmalaulu ovat omaleimaista Ammuun! musiikille.

Orkesteri perustettiin vuuonna 2007 Kaustisen kansanmusiikkijuhlia silmällä pitäen. Yhdessä tekemisen riemu ja halu tehdä laadukasta lastenmusiikkia, sai yhtyeen jatkamaan toimintaansa. Mieleenpainuvalla ulkomuodollaan, pedagogisella lähestymisellään ja huikean taidokkailla musiikkiesityksillään Ammuu! on soittanut itsensä suoraan suomalaisten lasten ja aikuisten sydämiin.

25.5. LAUANTAI | LASTENMUSIIKKIORKESTERI AMMUU!

10.30 Ammuu! torilavalla
11.15 Ammuu! torilavalla
12.00 Ammuu! torilavalla
12.30 Meet&greet lasipaviljongilla

 

Tanssiryhmä

 

Nartanika -tanssiryhmä

Nartanika -tanssiryhmän nimi juontaa juurensa sanskritin sanasta "Nartana", joka tarkoittaa tanssia. Ryhmä harjoittelee erilaisia tanssityylejä sekoittaen klassisia ja nykyaikaisia muotoja - liikettä juhlistaen. Eloisalla energialla ja värikkäillä asuilla, intilainen tanssiryhmä esittää sulavia ja näyttäviä liikkeitä. Ryhmä sekoittaa klassisia intialaisen tanssin muotoja (Bharatanatyam ja Kathak), jotka korostavat Bollywood koreografian rikasta kulttuuriperimää. Esityksiä rikastuttaa intialainen perinne ja tarinankerronta. Ryhmän korkeaenergiset esitykset yhdistettynä monimutkaiseen jalkaliikkeeseen heijastaa nykyaikaisia ja klassisia elementtejä, joiden juuret ovat syvällä intilaisessa kulttuurissa. 

25.5. LAUANTAI KLO 13.25-13.30 | NARTANIKA TANSSIRYHMÄ

 

 

Kesämuotinäytös

Kesän avajaisten muotinäytöksessä nähdään kattaus paikallista kesämuotia, asusteita ja vinkkejä kesäpukeutumiseen! Muotinäytöksen järjestää L.B. the Agency

Muotinäytöksessä mukana:
Piattacó, Moda Kuopio, Carlson, Minna Suuronen Design, Specsavers Kuopio

25.5. LAUANTAI KLO 13.30-14.00 | MUOTINÄYTÖS TORILAVALLA

 

Onni Kivipelto


The Voice of Finland 2023 - Onni Kivipelto

Onni Kivipelto on laulaja ja esiintyjä, jolla on nuoresta iästään huolimatta hyvin kokemusta erilaisilta keikkalavoilta ja estradeilta. Vuonna 2023 Onni Kivipelto kruunattiin the Voice of Finland voittajaksi. Kuopion torilla Onni esiintyy soolona ja esittää suomen- ja englanninkielisiä kevyen musiikin hittejä. Onnin settilistalta voi poimia myös hänen omaa tuotantoaan. 

25.5. LAUANTAI KLO 15.00-15.45 |  ONNI KIVIPELTO

 

 

Muita viikonlopun tapahtumia Kuopiossa

Osuma Weekend

 

Osuma Weekend

Osuma Weekend on alkukesän houkuttelevin urheilun ja viihteen tapahtuma. Tapahtuma järjestetään 24.-25.5.2024 Kuopion Bellarannassa. Tapahtuma tarjoaa viihdettä koko perheelle eikä jätä ketään kylmäksi. Huikeissa iltabileissä esiintyy perjantaina 24.5. BESS, Bee ja Hullu Pappila sekä lauantaina 25.5. Portion Boys, Darude, VIIVI ja SKYB. Iltabileet ovat K18. 

Vuoden 2024 Osuma Weekend urheiluohjelma rakentuu Suomen kuumimman urheilutrendin Padelin ympärille sekä muiden upeiden urheilulajien ympärille. Pääset nauttimaan ammattilaisten padelpeleistä Finnish Padel Tourin parissa tai näyttämään omat taitosi hupiturnauksissa. Muita lajeja ovat mm. katusähly, Kiho Streetbasket, Benjihyppy ja Kuopion Vahvin.

Lauantaina 25.5. Bellanrannassa seikkaillaan koko perheen ilmaistapahtumassa Osuma Seikkailussa, jossa kierretään ympäriinsä alueen toimijoiden sekä paikallisten urheiluseurojen toimintapisteillä. Viikonlopun aikana nähdään laaja kattaus urheilua, viihdettä ja illat huipentuvat räjähtäviin artisteihin! Tule mukaan viihtymään!

Lue lisää tapahtumasta täällä.

24.-25.5. PERJANTAI JA LAUANTAI | OSUMA WEEKEND BELLANRANNASSA

Tanssitapahtuma

 

4X: Kiertävä tanssitapahtuma

4X on kiertävä tanssitapahtuma, joka toteutetaan neljän eri puolella Suomea toimivan tanssiteatterin voimin. Valtakunnallisesti kiertävä tanssitapahtuma kattaa Aurinkobaletin, Minimin, Rimpparemmin ja Raatikon ohjelmistoa esittelevän Neljän teoksen illan, joka on suunnattu nuorille ja aikuisille. Lisäksi toinen tapahtumapäivä tarjoaa Tanssiteatteri Raatikon koko perheen teoksen ja muuta oheisohjelmaa. 

4X: Neljän teoksen ilta 24.5.2024 pitää sisällään neljä teosta, yhden jokaiselta tapahtuman järjestäjältä. Teos ilta alkaa klo 19.15 Kuopion kaupunginteatterin Marialla. Esitysten jälkeen tapahtuma jatkuu välittömästi Taideraadilla. Taideraati on vapaamuotoinen tilaisuus, jossa keskustellaan taiteesta ja sen kokemisesta sekä törmäytetään erilaisia näkemyksiä. Yleisön toivotaankin jäävän ja osallistuvan keskusteluun taiteen kokemisesta ja juuri nähdyn esityksen herättämistä ajatuksista. Keskusteluun on vapaa pääsy!

Kiertävän tanssitapahtuman 4X toinen päivä 25.5.2024 on suunnattu varsinkin lapsille ja nuoremmalle yleisölle.
4X: Koko Perheen Kikatuslauantai -tapahtumassa nähdään Tanssiteatteri Raatikon teos Aarteenetsijä A klo 16.00. Esityksen lisäksi tapahtumapäivä sisältää myös muuta oheisohjelmaa, mm. ennen ja jälkeen esitystä tapahtuvaa aartenetsintää sekä non-stop sirkustyöpajan Kuopion kaupunginteatterin tiloissa (vetäjänä Kuopion Sirkuksen ohjaaja) klo 14.45 alkaen. 

Lue lisää tapahtumasta täällä.

24.-25.5. PERJANTAI JA LAUANTAI | KIERTÄVÄ TANSSITAPAHTUMA KAUPUNGINTEATTERILLA

Teksti: Milja Hirvonen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua