Lasten Kuopio

Lasten kanssa Kuopiossa

20.9.2023

Lasten kanssa lomailu ja koko perheen aktiviteetit onnistuvat mahtavasti  kalakukkokaupungissa - Kuopion keskustasta löytyy paljon leikkipuistoja ja puuhaa myös sadepäiville.

Pikku Kakkosen leikkipuisto

Pikku Kakkosen puistonakin tunnetussa Brahen puistossa lapset innostuvat jättimäisestä tiikeriliukumäestä, keinuista, kiipeilytelineestä sekä labyrintista, joka toimii hienosti piiloleikkeihin. Voipa siellä ulkorumpujakin paukutella ja kesällä viettää piknikiä suurella nurmialueella, ja talvella viilettää pitkää loivaa pulkkamäkeä alas kohti rantaa. Monipuolinen leikkipaikka ja parkouralue  tarjoavat tekemistä myös vanhemmille lapsille. Alueella on paljon puistoaluetta temmeltää sekä pieni ranta ja suuri hiekkakenttä pallopeleihin.

leikkipuisto

Väinölänniemen uimaranta ja pelikentät

Kuopion suurin ja suosituin uimaranta on Väinölänniemi eli tuttavallisemmin Vänäri. Alueella on iso hiekkaranta, jossa kelpaa rakentaa hiekkalinnaa ja nauttia auringosta. Rannalla on uimavalvonta sekä hyppytorni, jossa hurjapäät pääsevät elementtiinsä. Uimarannalla toimii palmuistaan tunnettu Cafe Väinö, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä syömistä sekä vuokrata urheiluvälineitä, pelejä ja uimaleluja. Cafe Väinö on avoinna 10-20 ja pe-la jopa kello 22 asti. Kahvila on auki säävarauksella eli sadepäivinä se on suljettu. 

Alueella on ilmaiset pukukopit naisille ja miehille sekä vessat. Ranta-alueelta löytyy myös lentopallokenttä, ja noin sadan metrin etäisyydellä sijaisee myös tennis- ja padel- ja koripallokentät yleisurheilustadioineen aktiiviseen liikuntapäivään lasten kanssa.

vänäri

Hapelähteen leikkipuisto ja pelikentät

Pallopeleistä innostuneiden kannattaa ottaa suunta Hapelähteen lähiliikunta-alueelle. Puistossa on suosittuja pienpeliareenoja, joilla voi pelata muun muassa jalkapalloa ja koripalloa. Alueen leikkipaikat puolestaan vetävät puoleensa kiipeilemään ja temppuilemaan. Puiston hiekkakentät sopivat hyvin myös esimerkiksi mölkyn pelaamiseen ja suuret nurmialueet auringonottoon tai piknikiin. Aluetta kaunistaa upeat istutukset sekä alueen läpi virtaava Maljapuro.

hapelähteen puisto kuopio

Valkeisenlammen leikkipaikat, ulkoilu- ja pelialueet ja uimaranta

Pienten lasten kanssa kannattaa ehdottomasti suunnata Valkeisenlammelle. Niiralan puoleisesta päästä löytyy lasten liikennepuisto ja Uppo-Nallen leikkipuisto, jossa saa rauhassa kiipeillä, telmuta ja keinua. Leikkipaikka on hiljalleen kunnostettu ja uusia kiipeilypaikkoja löytyy useampia - myös viereen juuri avattu yleinen wc helpottaa ajanviettoa leikkipuistossa. Toisessa päässä lampea löytyy pienpeliareena, rantalentopallokenttä sekä matala, lapsille sopiva uimaranta sekä uimalaituri isommille uimareille. 

Valkeisenlammen ympäri pääsee kiertämään tasaista reittiä pitkin, ja matkan varrelta löytyy erilaisia kasveja tutkittavaksi, istuskelualueita sekä pieni ruusupuisto. Uppo-Nallen leikkipuiston ja uimarannan alueen välistä löytyy myös frisbeegolf heittopaikkoja. Lähistollä sijaitsee myös suosittu Huuhan frisbeegolf rata sekä keskustan ainoa koirapuisto. Lähistöltä löytyy myös Niiralan Alppiruusupuisto, joka on parhaimmillaan alkukesästä. 

Lammella on mahdollisuus myös kalastaa. Vuosittain Valkeisenlammelle istutetaan siikaa, mutta lammelta voi nousta luontaisesti myös haukia ja ahvenia. Talvella pilkkiminen ja kesällä onkiminen on ilmaista kaiken ikäisille.  Valkeisenlammen vapakalastusalueella saa kalastaa myös yhdellä vavalla,  heitto- tai vetouistimella ja perholla. Heitto- ja vetouisteluun sekä perhokalastukseen tarvitaan kuitenkin valtion kalastonhoitomaksun suorittaminen (18–64-vuotiaat). 

Lisätietoa kalastusluvista
www.kuopio.fi/kalastusluvat

Sadepäivän vinkit lapsiperheille Kuopion keskustassa  

 

Kauppakeskus Minnan kellarissa sijaitseva Lumottu metsä on kaikille avoin lastenmaailma. Upean näköisessä satumaailmassa on taikametsä, pallomeri sekä erilaisia pelejä pelattaviksi. Lisäksi tilasta löytyy lastenhoitohuone ja erillinen verholla suljettava imetystila. Lastenmaailmassa on myös mikro, jossa voi kätevästi lämmittää esimerkiksi soseet ja lastenruuat. Lumotun Metsän ohella on helppo piipahtaa elämysmatkalla samassa kerroksessa sijaitsevaan lelumaailmaan Lelukauppa Partaselle ja lastenvaateliike Kaiku Kidsille tai kauppakeskuksen ensimmäisestä kerroksesta löytyvään Suomalaiseen kirjakauppaan, joka myös tarjoaa runsaan valikoiman lasten kirjoja, puuhavihkoja, pelejä ja muita aktiviteettejä. Viihdekeskus Minnasta taas löytyy Finnkino Scala, jos sadepäivän aktiviteetiksi haluaa elokuviin. 

Angry Birds leikkipaikka sijaitsee viereisessä H-talossa, ja soveltuu etenkin pienille lapsille leikkipaikaksi. Samasta kerroksesta löytyy wc -tilat sekä Askartelukulma, josta voi saada hyviä vinkkejä sadepäivän askarteluun. H-talosta löytyy myös H&M- liike lastenvaateosastoineen sekä pelihuone Gameover, jossa on mahdollisuus päästä aikamatkalle 80-luvulle. Retropelihuoneesta löytyy erilaisia konsolipelejä ja arcadelaitteita -niin nykyaikaisia kuin klassikoitakin. Ajurinkadulla Carlsonin pohjakerroksesta sijaitsevalla Citypörssi -kirpputorilta voi tehdä mahtavia löytöjä edulliseen hintaan, katutasosta löytyy myös lapsiperheelle hyvän lastentarvikevalikoiman tarjoavan Lastentarvike -liikkeen. Kauppakadun Carlsonin alakerrasta löytyy myös lastenvaateosasto lelu- ja pelivalikoimineen.

Kauppakeskus Vihtorissa sijaitsevassa Keilakukossa sadepäivä kuluu keilatessa. Paikalla on mahdollisuus pelata myös biljardia tai heittää dartsia. Myös lautapelit onnistuvat viihtyisällä istuskelualueella. Jos taas ongelmanratkaisu ja yhdessä tekeminen kiinnostaa, kannattaa suunnata Arwoitus- tai Metkapakopelien luokse. Autojen ja moottoriurheilun ystäville täydellinen paikka sadetta pakoon löytyy Kuopion Automuseosta

 

lumottu metsä kuopio leikkipaikka

Teksti: Heta Jyrälä/ Oodia, Tilla Martikainen

Kuvat: Kuopion kaupunki, Tilla Martikainen

Avainsanat

lapset leikkipuistot

Artikkelin kohteet

Carlson tavaratalo

Ainutlaatuinen tavaratalo torin laidalla! Asiantuntevaa palvelua niin pukeutumisen, kodintuotteiden kuin urheilun parissa, tervetuloa!

Lue lisää

Suomalainen Kirjakauppa

Suomalainen Kirjakauppa on elämyksellinen, iloisesti, asiantuntevasti ja aktiivisesti palveleva monikanavainen kirjakauppa, joka tarjoaa laadukkaita ja ajankohtaisia tuotteita oppimiseen, itsensä kehittämiseen ja vapaa-aikaan.

Lue lisää

Lelukauppa Partanen

Lelukauppa Partanen on palvellut Kuopion keskustassa asiakkaitaan jo lähes 50 vuotta. Kauppakeskus Minnassa sijaitsevasta yli 500m2 myymälästä sekä verkosta löydät kattavan valikoiman leluja, pelejä sekä lastentarvikkeita.

Lue lisää

Lastentarvike Kuopio

Kuopion Lastentarvikkeesta löydät kaikki tarvittavat lastentarvikkeet vauvaperheen arkeen asiantuntevan henkilökunnan avustuksella. Lastentarvike sijaitsee Tavaratalo Carlsonin ja Hockey Base Kuopion yhteydessä osoitteessa Kauppakatu 36.

Lue lisää

Askartelukulma

Askartelukulma on askartelu- ja taiteilijatarvikkeiden erikoisliike aivan Kuopion keskustassa, Kauppakeskus H-talossa.

Lue lisää

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemi on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä.

Lue lisää

H-talo | Angry Birds leikkipaikka

H-Talon alimmassa kerroksessa sijaitsee Angry Birds sisäleikkipaikka.

Lue lisää

Valkeisenlampi | Vapaa-aika ja pelikentät

Valkeisenlammen laajat nurmialueet ja lukuisat viihtyisät istuskelualueet antavat oivat mahdollisuudet pysähtyä piknikille tai levähtää ihailemaan kaupunkiluonnon kauneutta. Myös lammen rannalla oleva Upponallen leikkipuisto, monitoimikenttä ja tekonurmipintainen pelikenttä mahdollistavat aktiivisen vapaa-ajanvieton.

Lue lisää

Lastenhoitohuoneet

Pienten lasten kanssa liikkeellä? Kuopion keskustan alueelta löytyy lastenhoitohuoneita sekä vaipanvaihtotasoja.

Lue lisää

Kaiku Kids

Kaiku Kids on Kauppakeskus Minnassa sijaitseva laadukkaiden ja eettisesti valmistettujen vaatteiden merkkivaateliike.

Lue lisää

Katujuna

Kuopion katujunan kyydissä pääset kiertämään kesäisin Kuopion parhaimpia paikkoja satamassa ja keskustassa.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua