Ravintolat

Makumatkalla Kuopion keskustassa

20.9.2023

Kuopion keskusta tarjoaa kattavasti makuelämyksiä niin aamiaisen, lounaan, kahvittelun kuin illallisen merkeissä. Kahviloissa ja ravintoloissa voit nauttia joko perinteisistä paikallisista mauista tai lähteä makumatkalle maailman ympäri.

 

Aamun aloitus Aamiaisravintola Utussa

 

Aamu on hyvä aloittaa päivän tärkeimmällä aterialla, eli runsaalla ja monipuolisella aamupalalla. Herkullista aamiaista pääsee nauttimaan pitkän kaavan kautta aamiaisravintola Utussa. Monipuolisesta valikoimasta löytyy niin suolaista kuin makeaa. Istahda siis yksin tai yhdessä runsaan ja herkullisen aamiaiskattauksen äärelle. Tutustu aamiaisravintola Utun tunnelmaan täällä.

Lounasta läheltä ja kaukaa

 

Lounasvaihtoehtoja löytyy useampia. Kuopion Museon ja kaupungin kirjaston yhteydessä palvelee Kahvila Kantti, jossa tarjoillaan päivittäin vaihtuva lounas. Lounas koostuu keitosta sekä runsaasta salaatista, joiden raaka-aineissa on suosittu lähiruokaa. Kantin tilat on haluttu säilyttää mahdollisimman alkuperäisinä ja sisustus laadittu sen mukaan. Kantista sanotaankin että se on kuin pariisilaisen kulinaristin mummola Savossa! Katso lisää Kahvila Kantista täältä.

kantti kahvila kuopio

Aasialaisen keittiön antimia pääsee maistamaan Raisussa. Resepteihin on haettu oppia kaukaa idästä, aasialaisen keittiön mestareilta. Herkullinen lounasbuffet koostuu laadukkaista susheista sekä pitkään haudutetuista aasialaisen keittiön ruuista.

Täyttäväksi lounaaksi sopii myös laadukkaat käsintehdyt dönerit kotimaisella kebablihalla ja raikkailla kasviksilla. Näitä on tarjolla Döner26:ssa jonka yhteydessä palvelee myös salaattibaari GoSalad kevyemmäksi vaihtoehdoksi. Vaikka dönerit eivät ole suomalainen perinneruoka, Döner26 annoksissa suositaan paikallisia ja lähituottajia niin paljon kuin vain on mahdollista.

 

Päiväkahvit ja pullaa

 

Yli sadan vuoden perinteet näkyvät kuopiolaisessa kahvilavalikoimassa pulla- ja konditoriatuotteisiin erikoistuneen leipomo Truben myötä. Truben tarina on alkanut jo vuonna 1913 ja tuotteille on myönnetty avainlippu-merkki, joka osoittaa kotimaisuudesta. Truben lempeitä leivoksia ja pullia pääsee herkuttelemaan Kuopion kauppahallissa sijaitsevassa kahvilassa, jossa pääsee nauttimaan kahvikupposen äärellä palan kuopiolaista historiaa.

Annokset

Leivonnaisten, etenkin kakkujen ystäville Ramin Konditoria on oiva valinta, sillä konditorian sanotaan olevan jokaisen herkkusuun unelmapaikka. Laajan kakkuvalikoiman lisäksi Ramin Konditoria tarjoaa myös muita leivonnaisia, suolaista purtavaa ja lounasta.

 

Eläinten etenkin kissojen ystäville paras paikka päiväkahville on Kissakahvila Tiramisu. Kahvilassa vastassa on kahdeksan valloittavaa kissaa sekä yksi pupu, joita voi vapaasti silitellä ja ihastella kahvihetken yhteydessä. Rauhallinen Kissakahvila on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Katso mitä Iitu tykkäsi Kissakahvila Tiramisusta!

Päivällinen pitkän kaavan kautta

 

Viikinkiravintola Haraldissa seilaat elämykselliselle viikinkien makumatkalle. Ravintolasta voit valita patavahtien valmiiksi muodostaman menukokonaisuuden tai halutessasi koota oman makumatkan listan annoksista. Ympäristö on viihtyisä myös perheen pienimmille.

 

Herkulliset burgerit sekä rento ravintolaympäristö löytyy ravintola Ehtasta. Burgerien lisäksi tarjolla on maistuvia vege- ja grilliannoksia. Ehtan valikoimassa tuetaan paikallisia pientuottajia, joten pääset nauttimaan savolaisia herkkuja viihtyisässä ympäristössä.

ehta ravintola kuopio

Frans&Sophie vie makumatkalle rentoon ranskalaiseen bistroon, jossa yhdistyy rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Suussa sulavat menut ja maukas viini vie kielen mennessään.

 

Texmex -herkkujen ystäville Amarillo on osuvin valinta päivällis paikaksi. Amarillossa pääset makumatkalle meksikolaisten mausteiden, muhkeiden annosten sekä rennon meiningin keskelle.

 

Pizzan ystäville varma valinta on Puijonkadulla sijaitseva Blocco, joka tarjoaa laadukasta artesaanipizzaa sekä antipastoja viihtyisässä miljöössä. Artesaanipizzat valmistetaan Bloccon omasta pizzataikinasta, tomaattikastikeesta, kausiluontoisista raaka-aineista sekä maistuvista juustoista. Viimeisen silauksen antaa Bloccon keittiön sydän, Pavesin pizzauuni.

Tervetuloa makumatkalle Kuopion keskustan ravintoloihin ja kahviloihin!
Tutustu tarkemmin ravintola- ja kahvilatarjontaan
Syö&Juo -sivulla

 

 

 

Teksti: Roosa Havukainen

Kuvat: Artikkelin kahvilat ja ravintolat, video Johannes Teppo

Nämä voisivat kiinnostaa sinua