Kauppatori

Mualiman Napa shop ja matkailuneuvonta torilla 11.6.-16.8.2024

28.6.2024

Mualiman Napa shop ja Kuopion matkailuneuvontapiste toimii torilla kesän ajan 16.8. saakka. Mualiman Napa Shopista löytyy monipuolinen valikoima laadukkaita pienyrittäjien tuotteita ja Kuopio teemaisia matkamuistoja ja asusteita. Mualiman Napa Shopin yhteydessä palvelee Kuopion kaupungin matkailuneuvonta ja heinäkuun ajan kaupunginteatterin lipunmyyntipiste. Lasipaviljonki sijaitsee Kuopion torin laidalla kauppahallin päädyssä, lähellä Siskotyttö-patsasta. 

matkailuneuvontaa torilla

 

Kuopion kaupungin matkailuneuvojilta saa vinkkejä kesäkohteista ja aktiviteeteista Kuopiossa

Tämän kesän matkailuneuvojana torilla toimii Henna, joka on nyt toista kesää torilla kertomassa Kuopion tarjonnasta ja kesän menovinkeistä.

Matkailuneuvojat ovat tavoitettavissa Mualiman Napa shopilla 11.6.-16.8. välillä ja he palvelevat asiakkaita suomeksi ja englanniksi. Matkailuneuvojat palvelevat asiakkaita torilla kesäkuun aikana tiistaista perjantaihin kello 9–16 ja lauantaisin kello 9–15, sekä heinäkuun alusta elokuun puoliväliin joka päivä maanantaista lauantaihin.

Matkailuneuvojilta voi kysyä matalalla kynnyksellä vinkkejä kesäpäivän tai loman viettoon. Matkailuneuvojat antavat mielellään vinkkejä käyntikohteista, aktiviteeteista, luontokohteista ja tulevista tapahtumista Kuopiossa ja lähialueilla. 

Matkailuneuvojiin saa helposti yhteyden myös puhelimitse 017 182 584 tai sähköpostilla kaupunkiymparisto@kuopio.fi.

 

 

Terveisiä matkailuneuvojilta Hennalta ja Kertulta:

"Tervehdys! Olen Henna, Kuopion matkailuneuvoja. Opiskelen matkailu- ja tapahtuma-alaa. Olen tänä kesänä neuvomassa matkailijoita Mualiman Napa shopissa Kuopion torilla."

"Moi, tässä Kerttu. Olen Kuopiosta kotoisin, mutta psykologian opinnot ovat vieneet mukanaan Hollantiin. Kesäksi palasin Kuopioon torille neuvomaan matkailijoita ja paikallisia."

Työssään Henna ja Kerttu kohtaavat päivittäin monia kysymyksiä, mutta yksi yleisimmistä on, että mitä Kuopiossa voisi tehdä?

"Yksi ehdottomasti suosittelemamme kohde on Puijo, sen huipulta avautuvat upeat maisemat Kuopion ja Kallaveden yli. Tornin lisäksi Puijolla voi nauttia monista muista aktiviteeteista, kuten luonnonreiteistä ja erinomaisista ravintoloista. Toinen suosittelemamme kohde ovat Kuopion museot, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman näyttelyitä niin alueen historiasta kuin nykytaiteestakin."

"Kuopio tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia niin luonnon kuin kulttuurin ystäville, sekä runsaasti erilaisia tapahtumia, aktiviteetteja ja nähtävyyksiä kaikenikäisille matkailijoille. Kuopiossa parasta mielestämme ovat luonnonläheisyys, paikalliset ravintolat ja kauniit kesäillat."

 

 

Mualiman Napa shopista löytää pienyrittäjien tuotantoa ja Kuopio -teemaisia tuotteita lahjaksi, tuliaisiksi tai omaan kotiin

 
Mualiman Napa shopissa on myynnissä monipuolinen valikoima laadukkaita pienyrittäjien tuotteita, Mualiman Napa -tuotteita sekä muita Kuopio -teemaisia tuotteita kotiin vietäväksi, lahjaksi tai matkamuistoksi. Tämän kesän uutuutena ovat kesäiset korut, paikalliset keramiikkaesineet sekä villasta huovutetut eläinaiheiset tuotteet.

Mualiman Napa shop löytyy tutusta paikasta, torin laidalla sijaitsevasta lasipaviljongista Siskontyttö -patsaan läheisyydestä. Shopin valikoimasta löytyy, koristeita, keramiikkaa, koruja, magneetteja ja paljon muuta. Pienyrittäjien tuotteiden lisäksi myös Mualiman Napa sekä ilovekuopio -aiheiset tuotteet kuten esimerkiksi t-paidat, kangaskassit- ja merkit, avainmenperät sekä kahvi, ovat jälleen valikoimassa. Alla ovat lyhyet esittelyt tämän kesän mukana olevista pienyrittäjistä sekä heidän tuotteistaan.

 

shoppituotteet
Mualiman napa tuotteet

 

PLIIDE

Pliiden tuotteiden takana on savolaislähtöinen yrittäjä Riikka Koksu. Valikoimasta löytyy huumorilla höystettyjä hyvänmielen tuotteita kuten magneetteja, kirjanmerkkejä, avaimenperiä ja korviksia. Tuotteiden lausahdukset ovat kerätty Facebookista, ja eniten ääniä saaneet ovat päässeet tuotteisiin.

Lisätietoa:

 

pliide2

 

CISU LI

Cisu Li on helsinkiläislähtöinen yritys, joka valmistaa koruja ottaen tarkkaan huomioon yksityiskohdat, muodot ja värit. Myös korujen materiaalit ovat tarkoin harkittuja ja laadukkaita. Cisu Li:n valikoimasta löytyy korviksia sekä kaulaketjuja.

Lisätietoa:

 

cisuli2

 

STUDIO POTPOT

Studio PotPot tarjoaa upeita keramiikkatuotteita huolellisesti käsityönä tehtynä. Jos kiinnostusta käsitöistä keramiikan kanssa löytyy, Studio PotPot tarjoaa kursseja kaikentasoisille harrastajille, joissa pääset toteuttamaan omaa luovuutta keramiikan parissa rennossa ilmapiirissä.

Lisätietoa:

 

potpot1

 

KATJATAIDE

Katja Toivanen eli Katjataide tuo maalaamisen ja piirtämisen intohimon siivittämänä Mualiman Napa Shoppiin värikkäitä ja yksityiskohtaisia tuotteita, jonka aiheena ovat Kuopion kauneimmat kohteet. Tuotteista löytyy magneetteja, korviksia, kortteja sekä avaimenperiä.

Lisätietoa:

 

katjataide

 

TUULINE DESIGN

Tuuline tuo töissään designia näyttävästi esille vain yhden viivan avulla. Mualiman Napa Shopissa Tuulinelta löytyy julisteita, joiden aiheina ovat Puijon Torni, Kauppahalli sekä Kuopion museo. Julisteiden lisäksi valikoimassa on punaviini -grafiikalla koristettuja lasinalusia.

Lisätietoa:

 

tuuline1

 

LUOVIA DESIGN

Luovia Design valmistaa uniikkeja korvakoruja Savon sydämessä eli Kuopiossa. Korujen materiaaleissa suositaan suomalaista ja koruja valmistetaan myös hävikkimateriaaleista. Korvakorut ovat kevyitä ja yksityiskohtaisia, jotka sopivat jokaiseen tilanteeseen.

Lisätietoa:

 

korut

 

HIIA

HiiA:n tuotteet valmistuvat käsityöllä Kuopiossa kierrätetyistä kankaista ja käytössä eniten ovat vanhat suomalaiset retrokankaat sekä farkkukankaat. HiiA:n valikoimasta löytyy kalotteja eli väinämöisen hattuja sekä farkkukankaista valmistettuja laukkuja ja kukkaroita.

Lisätietoa:

 

hiia1

 

SAPI DESIGN

Sapi Design saa inspiraation töihinsä Suomen luonnosta ja metsän eläimistä, ja Mualiman Napa shopista löytyykin Kettu -kirjainmerkkejä sekä Pörriäinen -jääkaappimagneetteja. Tuotteet ovat valmistettu Kuopiossa lampaanvillasta huovuttamalla.

Lisätietoa:

 

sapidesign1

 

MARKKU KOMULAINEN

Markku Komulainen on taidemaalari, joka on käyttänyt kuvataidetta ja taidemaalausta yhteisötaiteen välineenä vuodesta 2002. Hänen tavoitteena on tuottaa 10 000 käsin piirrettyä kuvaa. Shopin valikoimasta löytyykin erikokoisia, puupalikoihin musteella piirrettyjä teoksia, jotka ovat kaikki numeroitu osana 10 000 kuvan tavoitetta.

Lisätietoa:

 

markku komulainen1

WILLE MARKKANEN / PUIJO PEAK

PUIJO COLLECTION -postikortit ovat Kuopiolaisen valokuvaaja Wille Markkasen taidonnäyte ja myynnissä yhteistyössä Puijon tornista vastaavan Puijo Peak Oy:n kanssa.

Lisätietoa:

 

willemarkkanen

 

 

 

Aukioloajat

Mualiman Napa shop ja kaupungin matkailuneuvontapiste
on avoinna Kuopion torilla Siskotyttö-aukion vieressä:

Kesäkuu 11.6.-29.6.2024
ti-pe klo 9-16 ja la klo 9-15
 
Heinä-elokuu 1.7.-16.8.2024
ma-pe klo 9-16 ja la 9-15

Heinäkuussa shopilla toimii myös kaupunginteatterin
lipunmyyntipiste, avoinna ti-la välillä.

Poikkeukset
Suljettu juhannuksen aikaan 21.-22.6.2024


Teksti: Tilla Martikainen, Alex Bordi, Henna Kosti

Kuvat: Alex Bordi, Vicenter Serra

Nämä voisivat kiinnostaa sinua