Ajankohtaista

Mualiman Napa Shopista matkailuneuvontaa ja paikallisia tuotteita

14.6.2022

Mualiman Napa Shop palvelee kesän ajan Kuopion torin laidalla kauppahallin päädyssä, lähellä Siskotyttö-patsasta. Lasipaviljonki on avoinna arkisin 9-16 ja lauantaisin 9-15 välillä. 

Mualiman Napa Shopissa on myynnissä upeita ja uniikkeja paikallisten pienyrittäjien tuotteita, sekä Mualiman Napa ja Kuopio aiheisia tuotteita. Tuotevalikoimasta löytyy monipuolisesti tuotteita niin kotiin viemisiksi, lahjaksi kuin tuliaisiksi.
Paviljongista saa kesän ajan myös lippuja Hop-On-Hop-Off kaupunkibussiin sekä matkailuneuvontaa ja vinkkejä Kuopiossa liikkumiseen. Tervetuloa!

Lasipaviljongissa toimii Kuopion kaupungin matkailuneuvojia, joilta voi kysyä matalalla kynnyksellä vinkkejä kesäpäivän tai loman viettoon. Matkailuneuvojina toimii kolme kesätyöntekijää ja heihin voi kohdata myös katukuvassa. Matkailuneuvojat palvelevat asiakkaita niin suomen kuin englannin kielellä. Heillä on kattava tietämys, joten he kertovat mielellään suosituksia kuopiolaisista käyntikohteista. Matkailuneuvojat tunnistaa katukuvasta kätevästi sinisistä paidoista sekä takeista, joiden selässä lukee "Kysy minulta - Ask me, Matkailuneuvojasi - Your tourist assistant". 

Hop-on Hop-off bussi- ja laivaliikenne kuljettaa matkustajia myös tänä kesänä elokuun puoliväliin asti, matkalippuja kaupunkikierrokselle voi ostaa kätevästi ennakkoon lasipaviljongista. Kaupunkikierroksella pääset nauttimaan Kuopion kauniista kaupungista, luonnosta sekä leppoisasta tunnelmasta. Kaupunkikierros on oiva tilaisuus tutustua monipuolisesti Kuopioon niin turistina kuin paikallisenakin. Yhdellä matkalipulla voit hypätä kyytiin ja pois päivän aikana niin monta kertaa kuin haluat. Lippuja voi ostaa myös Vilkku-sovelluksesta sekä Original Sokos Hotel Puijonsarven -, Kylpylähotelli Rauhalahden että Matkailukeskus Rauhalahden vastaanotosta. 

 

Mualiman Napa Shopin paikalliset pienyrittäjät

 

Alena Bogdanova

Alena Bogdanova on harrastanut käsitöiden tekemistä useita vuosia. Mualiman Napa Shopissa Alena Bogdanovalta on myynnissä ranne- ja korvakoruja, jotka muistuttavat aitoja marjoja. Myynnissä olevat korut Bogdanova on suunnitellut sekä valmistanut alusta loppuun itse. Inspiraation koruihin hän on saanut Pohjolan luonnosta. Jokainen koru on yksilöllinen ja uniikki, korut valmistetaan käsityönä muovailumassasta ja metalliosat ovat nikkelivapaita.

Ateljee Keltainen Talo

Aitoa kädenjälkeä, ekologista ajattelua, arjen ilopilkkuja ja sisustuksellisia käyttötuotteita omaan kotiin tai lahjaksi! Kaikki tuotteet syntyvät kuopiolaisten suunnittelijoiden Emmi Niikon ja Jonna Silvennoisen työpöydällä, ja valtaosa tuotteista myös valmistetaan ympäristöystävällisenä lähituotantona Kuopiossa. Tuotteille on myönnetty Design from Finland ja Avainlippu -merkit tunnustuksena korkealaatuisesta kotimaisesta työstä.  Ateljee Keltaisen Talon oma designpuoti löytyy Kuopion torin alta Apajasta. Mualiman Napa Shopista saat mm. persoonalliset keittiöpyyhkeet, leikkuulaudat, tarjottimet sekä kortit.

Tästä pääset Ateljee Keltainen Talo verkkosivuille

Katjataide

Katja Toivanen on 29-vuotias kuopiolainen taiteilija joka toimii kevytyrittäjänä nimellä Katjataide. Katja Toivanen on maalannut ja piirtänyt koko ikänsä. Hän kertoo sen olevan mielipuuhaa joka tuo arkeen iloa. 

“Haluan jakaa Kuopion kauneutta ja satumaisuutta kaikille näiden kuvien välityksellä.Värikkääseen ja hauskoja yksityiskohtia sisältävään Kuopiotaide-kokoelmaani kuuluvat kaupunkimme kauneimmat kohteet. Perheeseeni kuuluvat kolme poikaa, mies ja valkoinen puudeli. Nämä hahmot ja muita tuttuja seikkailevat usein korteissani” , kertoo Katja Toivanen

Lisätietoa Katjataiteesta löydät täältä

KäsityöKaipainen

KäsityöKaipainen myy kauniita käsintehtyjä korvakoruja ja asusteita, jotka on valmistettu Kuopiossa. Mualiman Napa Shopissa KäsityöKaipaiselta on myynnissä muun muassa KAIMA, KUORI ja KIMALLUS sarjan koruja. Korujen metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Muita materiaaleja ovat polymeerimassa ja hartsi. Lisätietoja KäsityöKaipaisen tuotteista löytyy hänen Instagramista sekä Facebookista.

Täältä löydät enemmän tietoa KäsityöKaipaisesta

Live 4

Live 4 on skandinaaviseen sisustukseen erikoistunut sisustusmyymälä, jonka kivijalka kauppa sijaitsee Kuopiossa kauppakeskus Aapelissa. Live 4 arvoja ovat luonnonmukaisuus, ekologisuus ja ajattomuus. Tuotteet on huolella valittu tämän hetken ykkösmerkeiltä Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Valikoimassa on paljon kivaa kotiintuomista ja lahjaksi viemistä, sekä valloittavia lastentuotteita. Mualiman Napa Shopista voit ostaa kauniita Kuopio kortteja,- avaimenperiä sekä - pannualusia. 

Live 4 verkkokauppaan pääset täältä

Masuste

“Tarinani alkoi innostuksesta luontoon, kierrätykseen ja tuunaukseen: syntyi tuotemerkki Masuste, jonka alkuperäiseen valikoimaan kuuluivat mm. käsintehdyt koristevyöt ja asusteet odottaville äideille ja vauvoille”, kertoo Masusteen perustaja Satu Antikainen. 

Laajan tuotevalikoiman uusimpina tuotteina ovat kierrätys nahasta valmistetut korvakorut, joita on myös Mualiman Napa Shopissa myynnissä. Antikainen valmistaa tuotteet itse Savon Pariisissa, Joroisissa. Kaikki Masuste-tuotteet ovat pääosin kierrätysmateriaaleista käsityönä valmistettuja yksilöllisiä tuotteita. Tuotteissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan myös luonnosta saatuja materiaaleja.

Masusteen verkkosivuille pääset täältä

Kuopion nahkasuutari

Kuopion nahkasuutari Teppo Lampelan tuotteita löytyy myös Mualiman Napa Shopista, myynnissä on muunmuassa nahkarusetteja ja nahkarannekoruja. Nahkatyöt Lampela on aloittanut vuonna 2016. Tuotteita hän valmistaa tilauksia vastaan, jolloin tilaukset tehdään juuri asiakkaan näköisiksi. Suunnittelu tapahtuu nahkasuutarin pajalla, soittamalla, tai jonkun muun kanavan kautta ja posti kuljettaa valmiita tuotteita ympäri pohjoismaan. ”Joten otappa yhteyttä, niin tehdään sinullekkin jotain uniikka ja kestävää”, kommentoi Lampela

Kuopion nahkasuutarin verkkosivuille pääset täältä

RokkiTikki

RokkiTikin taustalla on muotoilija Mari Kaija. RokkiTikki on vastuullisuutta, aitoa nahkaa, kestävyyttä, näyttäviä yksityiskohtia ja käytännöllisyyttä maustettuna rock asenteella. Mualiman Napa Shopissa on myynnissä Leimu -korvakoruja, jotka valmistetaan Kuopiossa käsityönä kierrätetystä nahkasta. RokkiTikin koruissa yhdistyvät näyttävyys ja käyttömukavuus. Koruista saa rentoa rock-asennetta arjen iloksi tai juhlalookin viimeistelyyn.

RokkiTikin verkkosivuille pääset täältä

Studio Sylvi Lindström

Sylvi Lindström on kuopiolainen pitkän linjan keramiikan tekijä ja käsityöläinen joka on oman keramiikkastudion ohella opettanut käsityötaitoja Kuopion kansalaisopistolla 39 vuoden ajan. Studio Sylvi Lindström on perustettu vuonna 1983. Yrityksen tuotteisiin kuuluu muun muassa korut, akvarellikortit, neulakintaat ja käsinmaalatut keraamiset tuotteet. Inspiraation tuotteisiin hän saa väreistä, luonnosta ja uusista tekniikoista. Lindström pitää työssään tärkeä omaa suunnittelua, hyvää työn jälkeä ja mahdollisuutta antaa uusia ideoita muillekin.

Studio Sylvi Lindströmin verkkosivuille pääset täältä

Tarunia

Tarunia on kuopiolainen korumallisto, jonka jokainen koru tehdään rakkaudella ja käsin. Korut on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista, ja ne ovat nikkelittömiä ja turvallisia käyttää. Mallistoon kuuluu kaksi sarjaa, Spirit sekä Wild. Tarunian tunnistaa kauniista kuvituksista, jotka on painettu koruihin kaksipuoleisesti. Puhutteleeko sinua Spirit vai oletko enemmän Wild? Koru on osa kantajaansa. Kertokoon se hänen tarinaansa.

Lisää Tarunian tuotteisiin pääset tutustumaan täältä

Virtalan tila

Virtalan tilan palkittua Kuopio Hunajaa (European region of gastronomy -ruokalahjakilpailu 2020) on saatavilla myös Mualiman Napa Shopista. Hunaja on pakattu tyylikkääseen lasipurkkiin, joka säilyy konepesun jälkeenkin yhtä näyttävänä muistona Kuopiosta.

“Tuotan ja pakkaan hunajaa itse Virtalan tilalla Vehmersalmella. Tila on vanha sukutila ja olen 6. sukupolvi sukupolvien ketjussa. Tilalla on hyvin monipuolista toimintaa. Hunajantuotannon lisäksi meillä on mm. luomu emolehmäkarja, kenneltoimintaa ja LVI-alan yritys.” kertoo Virtalan tilan toinen yrittäjä Mervi Metros

Virtalan tilan toimintaan pääset enemmän tutustumaan täältä

Teksti: Roosa Havukainen

Kuvat: Roosa Havukainen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua