Kauppatori

Osallistu kyselyyn ja vaikuta Kuopion torin ja Puijonkadun suunnitteluun

20.6.2024

Kuopion kaupunkisuunnittelu- ja kaupunkitekniikan palvelut yhdessä Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen ja Kuopion Pysäköinti Oy:n kanssa teettävät syksyn aikana Kuopion toria sekä torin ja juna-aseman välistä Puijonkadun osuutta koskevan suunnittelun tanskalaisella Gehl Architects:in toimistolla. 

Suunnittelun tarkoitus on sovittaa yhteen useampia torilla meneillään olevia suunnittelutöitä, kuten uuden torilavan ja mahdollisten puolikiinteiden ympärivuotisuutta lisäävien kahvila- ja ravintolarakennusten sekä Puijonkadun perusparannuksen suunnittelu. Suunnittelun tavoitteena on toimiva, vetovoimainen, talvikaudellakin aktiivinen ja erityisesti käyttäjien näkökulmasta mietitty ihmisläheinen kokonaisuus. 

 

Vastaa ja vaikuta Kauppatorin ja Puijonkadun kehittämiseen

Suunnittelussa on menossa nyt osallistava osuus, jossa halutaan kuulla torilla toimivien kauppiaiden sekä siellä asioivien kuopiolaisten ajatuksia ja toiveita Kauppatorin ja Puijonkadun kehittämiseen.

Kuopiolaisille on avattu asiakaskysely, jossa on mahdollisuus vaikuttaa siihen millä tavoin toria ja Puijonkatua lähdetään kehittämään. Samalla kartoitetaan, minkälaisia asioita näillä alueilla pidetään erityisen tärkeinä.

Asiakaskysely on avoinna 11.8. saakka, vastaa kyselyyn täällä: https://app.maptionnaire.com/q/99jmt36t6xc7

Asiakaskysely pitää sisällään Kauppatoria ja Puijonkadun kehittämistä koskevan kyselyosion, ja vastaaminen vie aikaa noin 5-10minuuttia.

Vastaavanlaiset kyselyt on avattu ja suunnattu myös erikseen kauppatorin kauppiaille sekä Puijonkadun asukkaille, jotta alueista saadaan mahdollisimman monipuolisesti tietoa ja kehittämistoiveita, sekä alueilla asuvien ja toimivien kokemuksia.

Gehl

Gehl Architectsin suunnittelijat vierailivat Kuopiossa kesäkuun alussa tutustuen suunnittelun kohdealueisiin, sekä tehden huomioita mm. asiakasvirroista eri katuosuuksilla ja toriympäristössä. Samalla pidettiin kaksi visiotyöpajaa, joista toisessa käsiteltiin torin kehittämistarpeita ja mahdollisuuksia, ja toisessa Puijonkadun osuutta ja kaupungintalon takana sijaitsevan pysäköintialueen kehittämistä. Gehl Architects tulee esittelemään osallistavien työpajojen ja kyselyjen tuloksia, sekä alueiden kehittämissuunnitelmaa tulevan syksyn aikana.

 

Suunnittelu linkittyy osittain vuosina 2021-2023 toteutettuun Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen torin kehittämishankkeeseen. Hankkeen aikana selvitettiin alustavasti mm. ympärivuotisen toritoiminnan kiinnostavuutta asiakas - ja kauppiasnäkökulmasta, sekä tehtiin torin talvi- ja kesäkauden viihtyisyyttä tukevia hankintoja.  Hankkeen avulla toteutettiin Kuopion torin uusi kesäkeidas istuskelualueineen sekä valoelementtihankinnat Joulutorin ja torin talvikauden viihtyvyyden lisäämiseen. Nyt käynnistynyt suunnittelu on mittakaavaltaan huomattavasti suurempi kokonaisuus, ja pitää sisällään laajemman kehittämisalueen ja edelleen vaikuttavammat kehittämistoimet.

Teksti: Tilla Martikainen

Kuvat: Susanna Hakaoja, Niina Vänttinen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua