Liikkeet

Päiväni Kuopion keskustassa

5.7.2022

Kesäpäivää voi Kuopiossa viettää monella tapaa. Roosa Kosunen tutustui paikallisten putiikkien tarjontaan, poikkesi idyllisellä Pikku-Pietarin Torikujalla sekä istahti nautiskelemaan alueen ravintola- ja kahvilaherkuista.

Nainen puistossa

"Juna pysähtyy rautatieasemalle ja hyppään kyydistä aurinkoiseen Kuopioon. Voin aistia aamun seesteisen ja kepeän tunnelman. Heräilevä kaupunki tuntuu helposti lähestyttävältä ja sopivan vireältä tarjotakseen hurmaavan päivän."

 

Nappaan matkailukeskuksesta mukaan kahvin ja lähden kävelemään kohti toria. Matkan varrella pysähdyn 37 Lunki Shoppiin, josta löytyy paikallisten tekijöiden kädentöitä. Yrittäjien tuotteita yhdistävät kestävät, vastuulliset ja eettiset arvot. Ihastelen muun muassa harkitusti tarjontaan valikoituja vintage-vaatteita, keramiikkaa ja värikästä koruvalikoimaa. Hypistelen useampiakin korvakoruja, mutta lopulta valitsen itselleni pari söpöä ja värikästä yläosaa, joita on kiva yhdistellä yksinkertaisiin alaosiin.

 

Second hand on lähellä sydäntäni, joten poikkean seuraavaksi antiikkiliike Wanhaan Reppuun, jossa palvelu on mutkatonta ja valikoima kiinnostavaa. Liikkeestä löytyy mitä upeampia esineitä, kalusteita, astioita ja taideteoksia ympäri maailmaa. Vaikutun erivärisistä maljakoista, jotka toimivat sisustusesineinä ilman kukkiakin. Kauppias kertoo minulle mielenkiintoisia tarinoita esineiden taustasta

Korut ja lasiastiat

Lounasaikana suuntaan pieneen ja persoonalliseen ravintola Urbaniin. Vanhan arvokiinteistön miljöö on upea, ja annokset rakentuvat laadukkaista raaka-aineista. Ravintolalla on mieletön kyky tarjota hyvää ja yllätyksellistä ruokaa hyvään hintaan. Aion tutustua seuraavalla kerralla rentoon kolmen ruokalajin viikonloppumenuun.

Polkupyöräilijä kadulla

Nautin iltapäiväkahvihetken Kahvila Kanelissa, jonka tunnelma on ainutlaatuinen: tähän päivään päivitetyt vanhat kalusteet, lämmin valaistus ja rentouttava jazzmusiikki saavat oloni tuntumaan kotoisalta ja rauhalliselta. Kahvilasta saa lounassalaatteja ja lämpimiä leivonnaisia, mutta herkuttelen tällä pysähdyksellä juustokakulla ja cappuccinolla. Näiden voimalla jaksaa jälleen kierrellä kaupungilla!

Seuraavaan kahvijanoon haen apua Kissakahvila Tiramisusta, jossa pääsee kahvittelun ohessa rapsuttamaan kissoja ja pupuja. Mirrien valtakunta on poikkeuksellinen, sillä siellä voi nykyään kuulemma myös yöpyä!

 

Teen vielä kierroksen Kuopion kauppahallissa, sillä sen ilmapiiri ihastuttaa minua joka kerta. Ihmisten vilinä, henkilökohtainen palvelu ja kattava lähiruokatarjonta luovat arkisesta kaupankäynnistä miellyttävän kokemuksen. Löydän kotiinviemisiksi käsin tehtyä suklaata ja pysähdyn Espanjan Herkuille viinille ja tapaksille.

Viinilasi ja tapas

Teksti: Roosa Kosunen/ Oodia

Kuvat: Roosa Kosunen/ Oodia

Artikkelin kohteet

Kuopion Kauppahalli

Kauppahalli on yli satavuotisen olemassaolonsa aikana ollut perinteisesti tuoreen lihan, kalan ja leipomotuotteiden ostopaikka.

Lue lisää

Kissakahvila Tiramisu

Kissakahvila Tiramisu on valloittava yhdistelmä taidetta, tunnelmaa ja tassuttelevia kissoja. Vierailuasi odottaa kuusi kehräävää kissaa, herkullista pientä suuhunpantavaa sekä ainutlaatuinen tunnelma.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua