Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Alex

30.5.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Moikka, oon Alex Bordi, 24-vuotias restonomiopiskelija. Alunperin oon kotosin Torniosta, mutta muutin Kuopioon koulun perässä 2021 kesällä. Suoritan tän kesän ajan opintoihin liittyvää harjoittelua Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä opinnäytetyön tekemisen ohella, ja valmistuminen onkin joulukuussa. Odotan innolla harjoittelun tarjoamia kokemuksia.

 

Rakkaudella Kuopiosta Alex1
Alex Bordi

 

Ajan mittaan olen löytänyt suosikkipaikkoja Kuopiosta, ja jaetun ykkössijan saavat ehdottomasti satama-alue sekä Väinölänniemen alue eli vänäri, varsinkin kesäisin. Tapana on useasti käydä iltakävelyitä vänärillä yksin sekä kavereiden kanssa, sen maisemat sekä rauhallisuus on upea yhdistelmä jonka vuoksi tulee väkisinkin aina hyvä fiilis. Siellä sijaitseva ulkokuntosali on myös kiva paikka, joka on välillä virkistävää vaihtelua normaaliin kuntosalitreeniin verrattuna. Tottakai vänärin alueelta löytyy useita muitakin ulkoliikunta-aktiviteetteja, joka on hieno juttu. Jos tekee mieli lähteä ottamaan aurinkoa ja uimaan, vänärin uimaranta on täydellinen paikka sillle, ja sielläkin tulee vietettyä paljon aikaa.

Rakkaudella Kuopiosta Alex2
Väinölänniemi
Rakkaudella Kuopiosta Alex4
Väinölänniemen ulkokuntosali

 

Satama-alueella sijaitseva Luoto on myös upeilla maisemilla ja fiiliksellä varustettu paikka, jossa tykkään käydä kavereiden kanssa nauttimassa hyvää ruokaa ja/tai juomaa. Talviaikaan satama-alueen Ice Marathon -luisteluradat ovat aika kovassa käytössä.

 

Rakkaudella Kuopiosta Alex3
Luodon maisemia

 

Täydellinen kesäpäivä alkaisi kahveilla ja aamupalalla torialueella, jonka jälkeen lähdettäisiin satama-alueelle ja vänärille katselemaan menoa ja maisemia. Siitä suuntana olisi vänärin uimaranta, jossa tulisi varmasti vietettyä parikin tuntia auringonoton, uimisen ja hengailun parissa. Nälän iskiessä syömään voisi mennä satama-alueen Luotoon, jonne voisi myös jäädä juomaan yhdet virkistävät drinkit ruoan jälkeen. Illempana voisi lähteä rennoissa merkeissä pelaamaan biljardia vaikkapa Bar Freetimeen.

 

 

Alexin suosikkikohteet ja tapahtumat Kuopiossa:

 

  • Kahviloista suosikkini on Espresso House, siellä on tullut useasti käytyä joko muutenvain tai koulutehtävien merkeissä.
  • Voisin vaikka elää pelkällä sushilla, joten keskustan Ozaki Sushi on ehdottomasti suosikkiravintolani, ja sushien lisäksi sieltä saa muutakin todella hyvää ruokaa. Sushien lisäksi pidän myös hampurilaisista, ja  Pancho Villan hampurilaisvalikoima tarjoaa erittäin hyvät safkat siihen lähtöön.
  • Tapahtumia Kuopiossahan on paljon, mutta ykkönen on kansainväliset suurmarkkinat sen ilmapiirin sekä uskomattoman hyvän ja monipuolisen ruoan vuoksi. Viinijuhlat on myös hieno tapahtuma, josta pidän.

 

 

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Alex Bordi

Kuvat: Susanna Hakaoja

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemi on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä.

Lue lisää

Pancho Villa

Pancho Villasta löydät reilunkokoisina annoksina legendaariset burgerit, mehevät pihvit, raikkaan tuoreet salaatit sekä paljon muuta!

Lue lisää

Ozaki Sushi

Ozaki Sushi tarjoilee herkullisia japanilaisia susheja buffet tyylisesti aivan Kuopion torin laidalla.

Lue lisää

Espresso House Carlson

Espresso Housen kahvilat ovat viihtyisiä keitaita keskellä kaupungin parhaita kohtauspaikkoja.

Lue lisää

Luoto Kuopio

Luoto, Kuopion Järvimatkailukeskus, on uniikki matkailukokonaisuus, jossa Järvi-Suomen parhaimmat puolet yhdistyvät yhdeksi elämykseksi. Luodossa pääset kokemaan suomalaisen saunatradition, erinomaista ruokaa sekä erilaisia ja elämyksellisiä järviaktiviteetteja. Luoto toivottaakin matkailijat tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Lue lisää

Bar Freetime

Monipuolinen ja viihtyisä "olohuone" keskellä Kuopiota.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua