Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Anneli

15.1.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Anneli Laulumaa, 53-vuotias kuopiolainen. Ensimmäinen ammattini oli ruuan alkutuotannon parissa ja tarjoilijana olen työskennellyt vuodesta 2012 lähtien. Nyt kumminkin opiskelen kokiksi.

Synnyin Kuopiossa ja ensimmäiset 25-vuotta elämästäni vietin täällä.
Lähdin sitten muualle, mutta muutin takaisin rakkaaseen kotikaupunkiini heinäkuussa 2023.

Jos minulta kysyttäisiin mikä minuun on tehnyt Kuopiossa vaikutuksen, vastaisin tietysti järvet ja metsät, sekä tämän kaupungin mahtavat ulkoilumaastot. Lisäksi kaupungissa on kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita.

Täydellinen päiväni on kiireetön, jolloin ei ole aikatauluja tai ennalta tehtyjä suunnitelmia. Parasta on silloin, kun saa vain fiilistellä ja tehdä juuri sitä mikä sillä hetkellä parhaimmalta tuntuu. Täydellinen kiireetön päiväni alkaisi ulkoilulla joko Puijon lenkkipoluilla tai vänärillä eli Väinölänniemellä ja Kuopionlahdella. Lenkin yhteydessä voisi käydä kahvilla, joko kauppahallissa tai Puijon majalla, riippuen lenkkeilypaikasta. 

 

Annelin suosikkikohteet ja tapahtumat Kuopiossa:

 

 

Teksti: Anneli Laulumaa

Kuvat: Anneli Laulumaa

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

Kuopion Kauppahalli

Kauppahalli on yli satavuotisen olemassaolonsa aikana ollut perinteisesti tuoreen lihan, kalan ja leipomotuotteiden ostopaikka.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua