Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Jenni

5.8.2023

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Jenni Kulin, 36-vuotias myynti- ja markkinointipäällikkö Vararengasravintoloilta. Olen kotoisin Siilinjärveltä eli tuosta ihan naapurista. Töiden kautta elämä ja ystävät alkoivat tiiviimmin vetämään Kuopioon, joten päätin muuttaa tänne vuonna 2010. Yötyön takia oli myös helpompi asua lähempänä, koska ei tarvinnut väsyneenä enää ajaa autolla työmatkaa. Kuopiossa olen asunut kaiken kaikkiaan 13 vuotta.

Rakkaudella Kuopiosta, Jenni Kulin
Jenni Kulin

 

Minulla on pitkä ravintola-alan kokemus erilaisissa tehtävissä ja kokemusta alalta on yhteensä 18 vuotta. Aloitin ravintola-alan työt blokkarin hommista lukion ohella ja sillä tiellä ollaan edelleen. Blokkarista baaritarjoilijaksi, baaritarjoilijasta vuoropäälliköksi jne. Menin silloisen Rengasravintoloiden palvelukseen vuonna 2008, joten olen ollut Vararengasravintoloilla alusta alkaen kun yritys perustettiin vuonna 2011.

Kuopiossa minuun vaikutuksen on tehnyt ehdottomasti ihmiset ja töiden kautta ajateltuna yhteistyön mieletön voima.

 

Rakkaudella Kuopiosta, Jenni Kulin

Kuopiossa on paljon mielettömiä paikkoja, joten on vaikeaa valita vain yhtä suosikkia. Kaikkia paikkoja kuitenkin yhdistää Kallavesi ja upeat järvimaisemat. Olen aina Kuopiossa asuessani asunut jossain päin satamaa ja sataman alue on minulle erittäin rakas. Satama on lähellä keskustaa, mutta kuitenkin omassa rauhassaan kauniissa maisemissa. Kun mieli tarvitsee rauhoittumista, lähden lenkille ja päädyn aina Itkonniemen metsäpolulle mikä kulkee veden äärestä ja vie Honkalahden uimarannan kautta Kuopion Pursiseuralle. Kesäisin lenkkipolulta näkee upeita purjeveneitä, mikä on plussaa. Toinen ehdoton lemppari lenkkireitti on Väinölänniemeltä Kuopionlahdelle.

Rakkaudella Kuopiosta, Jenni Kulin

 

Jennin suosikkikohteet Kuopiossa:

  • Suosikkikahvilani on SalaCavala, sieltä on ihana katsella torin vilinää kahvikupin äärellä.
  • Ravintola on ehdottomasti Bar Batido, missä ruoka on ihan mielettömän herkullista ja tunnelma rento ja välitön. 
  • Suosikkitapahtumani ovat kaikki mihin liittyy livemusiikki, joista uusinpana tulokkaana Osuma Weekend jätti erittäin positiivisen muiston.

 

Jos saisin jotenkin kehittää Kuopion keskustaa, toisin Kuopion satamaan enemmän ympärivuotista eloa esimerkiksi tapahtumien kautta. Loistavaa, että olemme saaneet Luodon mikä lisää alueen palveluita ja tuo kävijöitä ja eloa ympäri vuoden.

 

Minun täydellinen päiväni Kuopiossa sisältäisi varmastikin ystävien ja puolison kanssa kuohuvat jossain terassilla ihastellen Kuopion kauniita maisemia, rennon ravintolaillallisen ja livemusiikkia.

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Jenni Kulin

Kuvat: Jenni Kulin

Artikkelin kohteet

Kahvila-ravintola SalaCavala

SalaCavala on kaupungin keskeisimmällä paikalla oleva kahvila-ravintola. Se sijaitsee torin kunniapaikalla ja sen suurista ikkunoista näkee torin päivittäiseen ihmisvilinään.

Lue lisää

Matkustajasatama

Matkustajasatama on Kuopion kauppatorin lisäksi yksi merkittävä tapahtuma- ja matkailunkeskus Kuopiossa.

Lue lisää

Luoto Kuopio

Luoto, Kuopion Järvimatkailukeskus, on uniikki matkailukokonaisuus, jossa Järvi-Suomen parhaimmat puolet yhdistyvät yhdeksi elämykseksi. Luodossa pääset kokemaan suomalaisen saunatradition, erinomaista ruokaa sekä erilaisia ja elämyksellisiä järviaktiviteetteja. Luoto toivottaakin matkailijat tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua