Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Jimi

5.1.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Jimi Leinonen 22-vuotias restonomiopiskelija Kuopiosta. Alunperin olen kotoisin Kajjaanista, mutta savon maalla olen asustellut nyt noin 6-vuotta. Muutto tänne oli hieman sattumankauppaa, mutta hyvin olen kyllä viihtynyt. Kuopio onkin tullut hyvin tutuksi näiden vuosien aikana  ja olen kerennyt asua vähän joka puolella Kuopiota. Nyt suoritan viimeistä harjoitteluani Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä, jonka jälkeen opinnot ovat opinnäytetyötä vaille valmiit. Innolla odotan tulevaa ja kaikkia uusia mahdollisuuksia.

Jimi Leinonen

 

Kuopiossa olen tykästynyt siihen, että vesistöjä on paljon joka puolella ja varsinkin satama-alue on viihtyisä paikka. Siellä on mukava käydä lounaalla tai juomassa vaikka kahvit ja ihan vain fiilistellä maisemia. Tähän oikein hyvä paikka on tämä meidän uusi järvimatkailukeskus Luoto. Luodosta löytyy hyvät lounaat sekä suun kostukkeeksi maistuvat drinkit upeissa järvimaisemissa. Sieltä löytyy myös viihtyisä saunaosasto, joka varsinkin näin talvisin on oikein mukava tapa rentoutua. 

Luoto

 

Viime vuosina väinölänniemen alue eli "vänäri" on kehittynyt paljon ja sieltä löytyy erinomaiset uinti- ja liikuntamahdollisuudet. Oma lemppari on vänärin uusi ulkokuntosali, missä tulee kesäisin käytyä jumppailemassa, välillä auringon paisteessa ja välillä sateella. Sateella treenaaminen ulkona on yllättävän virkistävä ja mukava kokemus. Alueelta löytyy myös kesäisin toimiva kahvila ja tietysti jäätelökioski, josta voi käydä hakemassa jäätelöt ja nauttia ne rannalla palmujen alla.

Ulkokuntosali on kesäisin hieman mielyttävämpi kokemus

 

Pidän siitä, että täällä Kuopiossa on kohtuu rauhallista, mutta silti paljon erilaisia tapahtumia ja toimintaa varsinkin kesäisin. Eli välttämättä ei tarvitse kovin kauaksi edes läheä, jos haluaa päästä nauttimaan festareista tai muista erilaisista tapahtumista, jopa ilmaiseksi. Kansainväliset suurmarkkinat on tämmöinen perinteinen vakio tapahtuma jossa tulee aina kesäisin käytyä. Siellä on tarjolla monenlaista ruokaa ja herkkua ympäri maailmaa sekä paljon erilaista käyttötavaraa ja hienoja käsityönä tehtyjä koriste-esineitä.

 

Täydellinen kesäpäivä alkaisi rennon rauhallisilla tori kahveilla, josta suunta jatkuisi kohti satamaa tarkemmin väinölänniemen aluetta missä voisi käydä tekemässä pikku sportit esimerkiksi koripallon merkeissä, sillä sieltä löytyy erinomainen koripallokenttä. Sporttailun jälkeen suoraan järveen pulahtamaan, josta satamaan lounaalle. Sataman alueelta löytyy ruokapaikkoja vähän joka lähtöön mitä ikinä mieli tekeekään. Illemmalla suunta voisi olla kohti Bar freetime biljardipöytiä, jossa iltaa voi jatkaa rennoissa merkeissä. Yksinkertainen on kaunista, joten täydellisen päivän voisi saada aikaan myös hyvin vähällä, eikä se välttämättä vaatisi näinkään paljoa tekemistä. 

 

 

Jimin suosikkikohteet ja tapahtumat Kuopiossa:

 

  • Keskustan kahviloista suosikkini on Espresso housese on mukavan rento paikka, jossa voi käydä tekemässä esim. koulutehtäviä tai vaihtamassa kavereiden kanssa kuulumiset.
  • Kuopiossa on monta hyvää ravintolaa, mutta Viikinki ravintola harald nousee esille sen omalaatuisen teemansa ansiosta. Lounas paikoista suosikkeja on Ozaki sushi sekä Italialainen Sfizieria sorrento.
  • Muita suosikki paikkoja on Kuopion uusi tulokas Espanjalainen tapas- ja viiniravintola El barril, joka sijaitsee aivan torin kulmalla, Kauppakadulla. 
  • Tykkään kaikista musiikki tapahtumista ja niitä Kuopiosta löytyykin useampia, kuten Kuopio rock sekä viinijuhlat satamassa. Erilaisia muita tapahtumia ja markkinoita on myös useita, mutta vakio tori tapahtuma jossa tulee aina kesäisin käytyä on kansainväliset suurmarkkinat.

 

 

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Jimi Leinonen

Kuvat: Aaro Parviainen

Artikkelin kohteet

Viikinkiravintola Harald

Haraldin viikinkimiljöössä seilaat kesteihin keskelle viikinkiaikaa, jossa ruoka ja juoma ovat kohokohta.

Lue lisää

Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemi on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä.

Lue lisää

Ozaki Sushi

Ozaki Sushi tarjoilee herkullisia japanilaisia susheja buffet tyylisesti aivan Kuopion torin laidalla.

Lue lisää

Luoto Kuopio

Luoto, Kuopion Järvimatkailukeskus, on uniikki matkailukokonaisuus, jossa Järvi-Suomen parhaimmat puolet yhdistyvät yhdeksi elämykseksi. Luodossa pääset kokemaan suomalaisen saunatradition, erinomaista ruokaa sekä erilaisia ja elämyksellisiä järviaktiviteetteja. Luoto toivottaakin matkailijat tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Lue lisää

Bar Freetime

Monipuolinen ja viihtyisä "olohuone" keskellä Kuopiota.

Lue lisää

El Barril

Aito espanjalainen tapas- ja viinibaari El Barril tuo palan Espanjaa Kuopion Kauppakadulle!

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua