Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Jutta

5.1.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Jutta Hiltunen, 31-vuotias paljasjalkainen kuopiolainen. Tällä hetkellä opiskelen itselleni uutta tutkintoa Savon ammattiopistossa ja sen tiimoilta olen harjoittelussa Kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä. Aiemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja ja työurani olen tehnyt varhaiskasvatuksen puolella.

 

Kuopio on minulle rakas kotikaupunki ja jos minua on pyydetty kertomaan millainen Kuopio on, niin vastauksena sanon aina: "Juuri sopivan kokoinen kaupunki. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät näppärästi ja mikä itselleni on tärkeintä, luonnon rauhasta pääsee nauttimaan helposti ja nopeasti." Kuopio on Mualiman napa.

 

Minulle tärkein paikka Kuopion keskustassa on ehdottomasti kotoisan torimme laidalla sijaitseva Kauppahalli. Hallin tunnelma ja sen tarjoamat monipuoliset ja paikalliset tuotteet sekä herkut saavat minut vierailemaan siellä lähes viikoittain. Kauppahallimme onkin mielestäni enemmänkin, kuin vain ostospaikka - se on kohtaamispaikka, jossa yhdistyvät perinteet paikallisuus ja makuelämykset. 

Omiin perinteisiin kauppahallivierailuilla liittyvät kahvi ja pulla Burtsowin kahvilassa, sekä vieraskirjan tutkailu, josta on mukava katsoa mistä kaukaa ihmisiä on hallissamme vieraillut.

 

Jutan suosikkikohteet ja tapahtumat Kuopiossa:

  • Lempi lounasravintolani on HyggeBro sen viihtyisän ja avaran tilan ansiosta, josta on näkymä suoraan torille. Monipuolinen ja herkullinen ruoka saa myös palaamaan sinne aina uudestaan.
  • Uusi ravintolatuttavuus, joka teki minuun vaikutuksen, on Kauppakadulla sijaitseva Greasy Spoon.
  • Suosikkiliikkeeni, joista teen hyviä löytöjä ja joissa vierailen kaupunkikäyntien yhteydessä, ovat CityPörssi, sekä Carlson.
  • Suosikkitapahtumani on Kasarmipuistossa järjestettävä Rompetori. Siellä voi tehdä mitä erikoisempia, mutta myös käytännöllisiä löytöjä, ja kuunnella myyjien mielenkiintoisia tarinoita.
  • Suosikkikohteeni Kuopiossa on Puijon metsä, se tarjoaa paikan, missä voi pysähtyä ihailemaan luonnon tarjoamaa rauhaa.

 

Täydelliseen päivääni Kuopion keskustassa liittyisi sopivassa suhteessa ulkoilua ja herkullista ruokaa esim. Ensin satamaan retkiluistelemaan ja nauttimaan upeista talvimaisemista, jonka jälkeen matka jatkuisi kohti keskustaa tunnelmallisia rännikatuja pitkin kävellen. Keskustassa kävisin syömässä herkullisen lounaan, pistäytyisin muutamissa liikkeissä ja lopuksi nauttisin lämpimän kaakaon tunnelmallisessa kahvilassa.

Mielestäni Kuopion keskusta on kesäaikaan kaunis ja viihtyisä, mutta talviaikaan hieman harmaan sävyinen, joten talviseen keskustaan voisi tuoda lisää väriä.

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Jutta Hiltunen

Kuvat: Jimi Leinonen

Artikkelin kohteet

Carlson tavaratalo

Ainutlaatuinen tavaratalo torin laidalla! Asiantuntevaa palvelua niin pukeutumisen, kodintuotteiden kuin urheilun parissa, tervetuloa!

Lue lisää

Burtsow Kahvila-Konditoria

Kuopion kauppahallin Burtsow Konditoria-myymälässä asiakkaita palvelee iloinen ja hyväntuulinen henkilökunta, jolla on ilo myydä hyviä ja aidoista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Lue lisää

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Kuopion Kauppahalli

Kauppahalli on yli satavuotisen olemassaolonsa aikana ollut perinteisesti tuoreen lihan, kalan ja leipomotuotteiden ostopaikka.

Lue lisää

HyggeBro

HyggeBron ravintolasta löytyy laaja valikoima eri kahveja, suolaisia ja makeita kahvileipiä, runsas lounasbuffa, illalla oma ruokalista sekä lauantaisin brunssi. Ravintola on nimensä mukaisesti Hygge, eli kotoisa paikka, jossa tarjoillaan suoraviivaista ja herkullista kotiruokaa niin lounaalla kuin iltaisinkin.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua