Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Milja

18.7.2023

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi. 

Milja Hirvonen

Olen Milja Hirvonen, Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva 37 -vuotias kuopiolainen. Kuopiossa olen asunut viimeiset 12 vuotta. Työskentelen tapahtuma- ja markkinointikoordinaattorina Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä, jonka toiminnassa olen mukana nyt kuudetta vuotta. Koulutukselta olen kulttuurituottaja. 

Kuopiossa minuun on tehnyt vaikutuksen luonto; mahtavat metsät, vesistöjen paljous ja sinivihreät maisemat. Luonnosta saan elinvoimaa ja hyvinvointia, ja varsinkin Kuopiossa luonnon tarjoamat mahdollisuudet voi ottaa helposti osaksi omaa arkea. Arvostan Kuopiossa savolaista välittömyyttä ja uteliaisuutta - sitä että ollaan kiinnostuttu ympärillä tapahtuvista asioista ja ihmisistä. Harvoin Kuopiossa seisoskellaan tuppisuina hississä tai bussipysäkillä. Aina löytyy jotain yhdessä ihmeteltävää.

Minulle tärkein paikka Kuopion keskustassa on kaupunginkirjasto. Kirjastosta saa ilmaiseksi avaimia ulkomaailmaan, jotka parhaimmillaan avartavat omaa sisäistä maailmaa. Haen säännöllisesti kirjastolta jotain luettavaa, ja musiikkiosastolta silloin tällöin nuotteja ja vinkkejä lauluharrastusta varten. Lastenosasto on yksi perheeni suosikkipaikoista, ja siellä piipahdetaan lasten kanssa usein. 

Milja Hirvonen

Jos jotain paikkaa keskustassa kehittäisin, niin olisi se Puijonkatu-Asemakatu -seutu, joka antaa ensivaikutelman Matkakeskukselta torille tulevalle. Näille katuosuuksille loihtisin yhtenäisempää ilmettä tai teemaa, joka johdattelisi tulijan mualiman navalle. Matkan varrella voisi olla enemmän ihasteltavaa esim. arkkitehtuurin, taiteen ja istutusten muodossa.


Miljan suosikkikohteet Kuopion keskustassa:

  • Kun Tuk Thai -ravintolan autenttiset maut
  • Ravintola Mandalan lounasbuffet
  • Kuopion Kauppahallin herkut
  • Kirpputori Citypörssistä tarttuu aina mukaan jotain 
  • Vänäri-Satama-Aallonmurtaja-Itkonniemi -akselilta löytyy pyöräilijälle paljon ihasteltavaa

Entä millainen olisi minun täydellinen päivä Kuopiossa? Se pitäisi sisällään pyöräilyretken torille ja kauppahalliin, josta mukaan lähtisi suolaisia ja makeita herkkuja. Siitä rauhalliseen paikkaan satamaan veden äärelle eväistä ja järvimaisemasta nauttimaan. Täydellinen päivä Kuopiossa voi olla vaikka joka päivä!

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Milja Hirvonen

Kuvat: Roosa Havukainen

Artikkelin kohteet

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Kuopion Kauppahalli

Kauppahalli on yli satavuotisen olemassaolonsa aikana ollut perinteisesti tuoreen lihan, kalan ja leipomotuotteiden ostopaikka.

Lue lisää

Kuopion Kaupunginkirjasto

Kuopion kaupunginkirjasto - Pohjois-Savon maakuntakirjasto. Kirjasto on perustettu vuonna 1872, ja se on yksi Suomen suurimmista yleisistä kirjastoista. Kuopion kaupunginkirjastoon kuuluu pääkirjasto, 12 lähikirjastoa ja kolme kirjastoautoa.

Lue lisää

Nepalilainen ravintola Mandala

Mandalassa nautit perinteisestä nepalilaisesta keittiöstä intialaisin vaikuttein. Tarjolla on tandoori-, paneer-, nuudeli- ja liharuokia, merenherkkuja ja maukkaita kasvisruokia a la carte annoksina.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua