Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Oona

1.8.2023

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Oona Tuuri, 22 -vuotias restonomiopiskelija Kuopiosta. Tällä hetkellä suoritan opiskeluihini kuuluvaa harjoittelua Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä. Olen lähtöisin Kouvolasta ja Kuopioon olen muuttanut kolme vuotta sitten opiskelujen perässä. 

Kuopiosta löytyy monta ihanaa ja kaunista kohdetta, mutta erityisesti luonto ja vesistöt ovat tehneet minuun vaikutuksen. Liikun itse paljon luonnossa, joten on upeaa, että aivan keskustasta löytyy paljon puistoja ja viheralueita. Väinölänniemen alue on mielestäni yksi Kuopion kauneimmista alueista, varsinkin kesäiltana auringon juuri laskeutuessa. En ollut ikinä käynyt Kuopiossa, ennen tänne muuttoani, joten yllätyin positiivisesti siitä, kuinka avoimia kuopiolaiset ovat. Kaupassakin kassajonossa tuntematon saattaa aloittaa keskustelun ihan yhtäkkiä. Tällaiset kohtaamiset ovat usein päivän kohokohtia.

 

Satama on lempipaikkani viettää aikaa Kuopiossa. Sieltä löytyy paljon tekemistä ja se on hyvä paikka rauhoittua pitkän päivän jälkeen. Kesäisin siellä on ihana viettää päivää ystävien kanssa esimerkiksi piknikin merkeissä. Syksyisin ja keväisin nautin erityisesti siitä, kuinka kauniilta satama näyttää -varsinkin ruskan aikaan. Talvella parasta on käydä luistelemassa Kallaveden jäällä.

Keskustan alueelta löytyy minusta jo hyvin kaikkea, ja kehitettävää löydän itse vähän. Jos jotain kehittäisin, olisi se Kuopion torille enemmän vehreyttä ja kasvillisuutta. Toivoisin esimeriksi torille ja torin ympärille enemmän puita ja kukkaistutuksia sekä penkkejä, joissa ihmiset voisivat viettää aikaa ja istuskella.

 

Oonan suosikkikohteet keskustassa:

  • Houkutus on vakilounaspaikkani. Houkutuksen salaatit ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia sekä palvelu on aina ollut erinomaista.

  • Ravintoloista Ehta nousee ensimmäisenä mieleen. Sieltä saa kaupungin parhaat burgerit.

  • Kansainväliset Suurmarkkinat tuovat kansainvälistä tunnelmaa Kuopion torille. Tämän aikana torilla liikkuessa tuntuu siltä kuin olisi ulkomailla. 
  • Vänärin huvimajat ovat yksi lempipaikoistani viettää aikaa. Niistä avautuvat upeat maisemat Kallavedelle.

     

Minun täydellinen päiväni sijoittuisi Vänärin ja sataman alueelle. Päivä alkaisi lenkillä Vänärin ympäri ja jatkuisi siitä viettämään aikaa ystävien kanssa sataman alueelle hyvän ruoan ja juoman kanssa. Päivään kuuluisi myös kaikenlaista aktiviteettia, kuten veneilyä ja uimista. Täydellisen päivän päättäisi vielä upea auringonlasku ystävien seurassa. 

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä

Teksti: Oona Tuuri

Kuvat: Roosa Havukainen

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

Ravintola Ehta

Ehtan listan kärkituotteina ovat kaupungin parhaat Burgerit, joiden pihvit valmistuvat hiiligrillin lämmössä tuoden niihin sopivasti savuista makua.

Lue lisää

Kahvila & Konditoria Houkutus

Houkutuksen liikeidean sydän on paikan paikanpäällä valmistetut, toinen toistaan ihanammat tuotteet. Houkutuksen omassa leipomossa valmistuvat herkut niin kahviloiden vitriineihin, kuin myös tilauksesta yritysten tarpeisiin, kodin juhliin, hääkakusta illanistujaisiin.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua