Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Roosa

1.8.2023

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Roosa Havukainen, 24-vuotias markkinointiassistentti Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksestä. Valmistuin viime joulun alla myynnin ja markkinoinnin tradenomiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta, jossa aloitin opintoni syksyllä 2019. Kaiken kaikkiaan olen siis viettänyt viimeiset 4 vuotta Kuopiossa.

Rakkaudella Kuopiosta - Roosa

Yhteishaun aikaan olin varma siitä, että asetan Kuopion ensimmäiseksi vaihtoehdokseni. Olin vieraillut Kuopiossa perheeni kanssa useita kertoja, joten paikkakunta oli minulle entuudestaan jo hieman tuttu. Kokemuksieni mukaan Kuopiossa oli sopivasti kaikkea, mitä ensimmäiseltä uudelta kotikaupungiltani halusin. Lisäksi pidän siitä, kuinka lähellä Kuopiossa kaikki on. Kävellen ja pyörällä pääsee nopeasti siirtymään paikasta toiseen, jolloin pääsee nauttimaan samalla myös Kuopion katukuvasta, puistoista ja Kallaveden maisemista.

 

Olen alun perin maalta kotoisin, joten luonto on ollut minulle aina tärkeässä roolissa. Koen, että vesistöillä ja luonnolla on rauhoittava vaikutus mieleeni ja kehooni. Kun kävelin uusien opiskelijaystävieni kanssa ensimmäistä kertaa kaupunkisuunnistuksen aikaan Väinölänniemellä ilta-auringon loisteessa, ihastuin alueeseen ensinäkemältä. Puiden välistä loistava auringon kultainen hehku, sekä Kallaveden laineiden liplatus saivat hymyn huulilleni. Väinölänniemestä on muodostunut minulle tärkeä paikka, sillä se tarjoaa ympärivuotisesti ihasteltavaa ja aktiviteetteja. Esimerkiksi uiminen niin kesällä kuin talvella.

Rakkaudella Kuopiosta - Roosa

Jos saisin jotenkin kehittää keskustan aluetta, loisin Kuopion keskustaan erilaisia tunnelmakatuja, joka saisi ihmiset hetkeksi pysähtymään ja tutkimaan ympäristöään. Valoisampina vuodenaikoina tunnelmakaduilla olisi enemmän värejä ja vehreyttä, ikään kuin kävelisi puutarhaan keskellä keskustaa. Vastapainona pimeämpinä vuodenaikoina toisin tunnelmakaduille kausi- ja tunnelmavalaistusta, tuomaan valoa pimeyden keskelle. Tunnelmakaduilla olisi mukavia tuoleja, joihin voisi jäädä rauhassa istuskelemaan ja ihastelemaan kadun yksityiskohtia.

 

Roosan suosikkikohteet keskustassa:

  • Vakiopaikkani ystävien kanssa kahvitteluun on Espresso House, sieltä saa myös maukasta jääteetä.
  • Lempiravintoloista ensimmäiseksi mieleeni nousee Isä Camillo, rakennus on ihanan tunnelmallinen ja ruoka oikein herkullista.
  • Näin kesän aikaan on mainittava Konttiravintola Morton, jonne on päästävä vähintään kerran kesässä.
  • Kirppistelyn ystävänä Citypörssi on paikka, jossa tulee vierailtua useimmiten keskustan liikkeistä.
  • Joulu on juhlapyhistä minun suosikkini, joten lempitapahtumani on ehdottomasti tunnelmallinen Kuopion Joulutori.

 

Olen aina haaveillut saunalautan vuokraamisesta yhdessä ystävieni kanssa. Täydellinen päiväni Kuopiossa sisältäisi siis ystävien kanssa rennon kesäillan saunalautalla. Lautalla nautittaisiin ilta-auringosta hyvän ruuan ja musiikin äärellä. Nautittaisiin kesäillan lämmöstä ja hypättäisiin saunalautalta keskellä järveä suoraan uimaan. Kesä Kuopio, siitä minä tykkään!

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

 

Teksti: Roosa Havukainen

Kuvat: Oona Tuuri

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Ravintola Isä Camillo

Me Isä Camillossa pyrimme pitämään ruokalistamme jatkuvasti mielenkiintoisena ja tarjoamaan kussakin sesongissa parhaimmillaan olevia raaka-aineita ja makuja.

Lue lisää

Espresso House Carlson

Espresso Housen kahvilat ovat viihtyisiä keitaita keskellä kaupungin parhaita kohtauspaikkoja.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua