Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Sanna

12.4.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Sanna Vuorenmaa, 32-vuotias Fiini Vintagen yrittäjä ja 37 Lunki Shopin pyörittäjä. Olen kotoisin pienestä kunnasta Pohjois-Satakunnasta. Ennen Kuopioon muuttoa asuin Porissa noin yhdeksän vuotta. Sitten hain Toivalaan opiskelemaan ja Kuopiossa olen asunut nyt noin viisi vuotta.

Sanna Vuorenmaa

 

Koulutukseltani olen tradenomi ja mittatilausompelija. Koko työurani olen työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä. Kiinnostus vintageen ajoi haaveilemaan oman yrityksen perustamisesta ja sen innoittamana hain myös opiskelemaan vaatetusalaa Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistoon Toivalaan. Sieltä valmistuttuani perustin Fiini Vintagen, joka tarjoaa aitojen vintagevaatteiden ja -asusteiden lisäksi korjaus- ja mittatilausompelupalveluja.

Haave omasta kivijalkakaupasta täyttyi hiukan yllättäen, kun Fiinillä oli 37 Lunki Shopin yhteydessä ensin pop up -nurkkaus ja sitä kautta ilmeni, että sen hetkiset yrittäjät olisivat luopumassa kaupasta ulkomaille muuton vuoksi. Tartuin tilaisuuteen ja siinä tuli sitten vähän kuin vahingossa mukaan myös muiden kotimaisten pienyrittäjien tuotteet, joita Lunkilla myytiin ennestään.

Kuopiossa minuun on tehnyt vaikutuksen mäkinen maasto, jota Satakunnan seudulla ei niin ollut. Lisäksi ulkoilumahdollisuudet luonnossa ovat hyvät. Kuopiossa ihmiset tykkäävät rupatella, joka on mukavaa! Täällä on myös mukavasti tapahtumia ja kulttuuria.

 

Tärkein paikka minulle keskustassa on Satama. Ensimmäinen Kuopion kotini sijaitsi satamassa, joten sieltä on kivoja ja jännittäviäkin muistoja.

 

Sannan suosikkikohteet Kuopiossa:

  • Kahvila Kanelin sisustus ja tunnelma vetoavat minuun. Kahvila Houkutuksen aamupala on kiva ja tarjolla on kivasti myös vegaanisia vaihtoehtoja.
  • Ravintola Bloccosta saa maukasta pizzaa ja torilta Mupen Lounaskahvilasta saa autenttisia ja erittäin maukkaita thaimaalaisia annoksia.
  • Sawo Housessa olen käynyt katsomassa useampaa minua kiinnostavaa artistia.
  • Hiukset pitää kuosissa ihana Ekokampaamo Vihreä Tähti Niiralassa

 

Täydellinen päiväni Kuopion keskustassa alkaisi aamupalalla jossakin kahvilassa. Museoissa olen halunnut päästä käymään, joten kävisin ainakin niissä näyttelyissä, joita en ole vielä nähnyt. Lounastaa voisi vaikkapa torilla ja sen jälkeen kirppiskierros City Pörssissä. Viimeisenä nautitaan kahvit ja jätskit sataman maisemissa.

Torin ympäristö on mukavan vehreä ja tunnelmallinen, mutta kaipaisin Puijonkadulle asemalle päin hiukan vehreyttä. Myös pyöräparkit/ telineet, joihin pyörän saa ostoksilla kiertelyn ajaksi kiinni, puuttuvat tältä suunnalta. Tähän päähän Puijonkatua mahtuisi myös joku kiva uusi putiikki. Kahviloihin kaipaisin enemmän vegaanista valikoimaa.

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Sanna Vuorenmaa

Kuvat: Viivi Lamberg

Artikkelin kohteet

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Kahvila & Konditoria Houkutus

Houkutuksen liikeidean sydän on paikan paikanpäällä valmistetut, toinen toistaan ihanammat tuotteet. Houkutuksen omassa leipomossa valmistuvat herkut niin kahviloiden vitriineihin, kuin myös tilauksesta yritysten tarpeisiin, kodin juhliin, hääkakusta illanistujaisiin.

Lue lisää

Mupen Lounaskahvila

MUPEN lounaskahvila tarjoaa asiakkailleen maittavia, aitoja thaimaalaisia ruokia torin sydämessä.

Lue lisää

Kahvila Kaneli

Kahvila täynnä tunnelmaa & makuelämyksiä Kuopion keskustassa!

Lue lisää

37 Lunki Shop

Kuopiolainen hyvä mielen kauppa.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua