Rakkaudella Kuopiosta

Rakkaudella Kuopiosta, Susanna

4.6.2024

"Rakkaudella Kuopiosta" -juttusarja tuo esiin kuopiolaisten taustoja ja
lempipaikkoja Kuopion keskustassa. Juttusarjassa kuullaan millaisia paikkoja
kuopiolaiset pitävät merkityksellisinä ja miksi.

Olen Susanna Hakaoja, 23-vuotias opiskelija. Olen koko ikäni asunut Kuopiossa ja savolaisena ihmisenä koen olevani täällä aina kuin kotona. Tänä kesänä olen tradenomiopintojeni myötä harjoittelussa Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksellä. Valmistuminenkin häämöttää jo aivan nurkan takana. Kuopio on mielestäni koko ajan kehittyvä kaupunki, joten on mielenkiintoista seurata sen tarjoamia mahdollisuuksia tulevaisuudessakin.  

susanna kukka

 Tärkeimpiä paikkoja minulle ovat tori eli mualiman napa, jonka iloista vilinää ja vaihtuvia tapahtumia on virkistävää seurata etenkin kesäisinä päivinä. Myös satama ja Väinölänniemi ovat olleet itselle suosittuja kohteita jo lapsuudesta lähtien, joista löytyy paljon muistoja.

Vanhat ja kauniit rakennukset sekä kesän värit tuovat kauneutta keskustaan, mikä on mielestäni yksiä parhaimpia puolia Kuopion kesässä. Täältä löytyy paljon sekä puisia että kivisiä vanhoja rakennuksia, jotka luovat tunnelmaa uudistuvan keskustan keskelle. Myös kesäisen torin Kauppahalli, kukat ja erilaiset kojut lisäävät väriä arkeen, joita pitäisi jokaisen muistaa pysähtyä ihailemaan.

susanna palmu

 

Kuopiolaisuudessa ja savolaisuudessa parasta on se rennon lupsakka meininki, mikä välittyy sekä muista ihmisistä että kaikista paikallisista yrityksistäkin. 

 

 

Susannan suosikkikohteet ja tapahtumat Kuopiossa:

  • Lempikahviloihini kuuluvat pieni ja kodikas Kahvila Kaneli sekä eläinystävän unelmapaikka Kissakahvila Tiramisu
  • Lounaaksi ystävien kanssa nautimme usein Ozaki Sushin buffasta. Jos haluamme syödä illallista, Pasteria Sorrento Wanha Mylly tarjoaa siihen historiallisen rakennuksen kanssa upean miljöön. 
  • Tapahtumista suosikkini ovat kesäisin Viinijuhlat satamassa sekä talvisin tunnelmallinen Joulutori
  • Yksi parhaista ajanvietteistä on käydä katsomassa KalPan pelejä Niiralan montussa

 

susanna sorrento

Täydellinen päivä Kuopiossa alkaisi pitkällä aamukävelyllä aurinkoisessa säässä torille. Lounaaksi söisin esimerkiksi salaattiannoksen SalaCavalan terassilla. Myöhemmin lähtisin nauttimaan luonnosta Puijon metsän lenkkipoluille, jonka jälkeen menisin ystävien kanssa satamaan veden äärelle syömään ja nauttimaan illasta ja maisemista.

 

Kerro meille, mikä on sinun lempipaikkasi Kuopion keskustassa ja
osallistu mukaan Rakkaudella Kuopiosta -juttusarjaan täällä.

Teksti: Susanna Hakaoja

Kuvat: Alex Bordi

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

Kahvila-ravintola SalaCavala

SalaCavala on kaupungin keskeisimmällä paikalla oleva kahvila-ravintola. Se sijaitsee torin kunniapaikalla ja sen suurista ikkunoista näkee torin päivittäiseen ihmisvilinään.

Lue lisää

Kuopion Kauppahalli

Kauppahalli on yli satavuotisen olemassaolonsa aikana ollut perinteisesti tuoreen lihan, kalan ja leipomotuotteiden ostopaikka.

Lue lisää

Matkustajasatama

Matkustajasatama on Kuopion kauppatorin lisäksi yksi merkittävä tapahtuma- ja matkailunkeskus Kuopiossa.

Lue lisää

Kissakahvila Tiramisu

Kissakahvila Tiramisu on valloittava yhdistelmä taidetta, tunnelmaa ja tassuttelevia kissoja. Vierailuasi odottaa kuusi kehräävää kissaa, herkullista pientä suuhunpantavaa sekä ainutlaatuinen tunnelma.

Lue lisää

Ozaki Sushi

Ozaki Sushi tarjoilee herkullisia japanilaisia susheja buffet tyylisesti aivan Kuopion torin laidalla.

Lue lisää

Kahvila Kaneli

Kahvila täynnä tunnelmaa & makuelämyksiä Kuopion keskustassa!

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua