Elämykset ja aktiviteetit

Snellmaninpuisto on kulttuurin, historian ja elämysten kortteli

3.7.2023

Ihastu paikalliseen Iitun kanssa!


"Kuopion tori on meidän rakas Mualiman napa, mutta kaupungistamme löytyy sen lisäksi useita kortteleita ja alueita, jotka ansaitsevat vähintään yhtä suuren kunnianosoituksen. Tästä ajatuksesta inspiroituneena päätin tutustua erilaisiin Kuopion kortteleihin ja jakaa fiiliksiäni ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista!"

-Iitu Apell

Nainen puun alla
Kuopion Korttelit - juttusarjassa Iitu tutustuu Kuopion keskustan helmiin

 

 

SNELLMANINPUISTO 

Kulttuurin, historian ja elämysten kortteli

Ei ihme, että Snellmanin puisto on saanut kansallispuiston tittelin vuonna 2017, sillä onhan tämä kaikessa rikkaudessaan ja kauneudessaan upea paikka!

Tyylikkäät graafiset istutukset, piristävä suihkulähde, Tuomiokirkko, jykevät isot puut ja ympärillä olevat palvelut saavat paikallisenkin lomatunnelmiin. Parasta tässä korttelissa on mielestäni se, että runsaiden palveluiden ansiosta voit viettää korttelia kiertäen koko päivän, jopa useamman. 

Olen niin innoissani, kun pääsen näyttämään sinulle, mitä ihania mahdollisuuksia Snellmanin puiston ympärillä onkaan. Tarinoita, elämyksiä, tunteita, mielenkiintoisia yksityiskohtia - niitä riittää.

pyöräilijät puistossa

Vietin siis kesäkuisen päivän tässä korttelissa ja päällimmäiseksi tunteeksi jäi kiitollisuus. Sain tavata ystävällisiä ja inspiroivia ihmisiä, jotka tekevät aidosti rakkaudella työtään ja tarjoavat meille muille elämyksiä ja iloa arkeen. Ja parhaimmillaan sain myös paljon ajateltavaa, mikä jätti pureskeltavaa ja pohdittavaa pitkäksi aikaa. Kenties muutti ajatustapojani ja toimintojakin. Vaikuttava kortteli siis!

Päiväni aikana koin monia kymmeniä asioita, joista muutama mainitakseni; tein makumatkoja, paijasin kissoja, ihmettelin jättimäisiä ötököitä, sivistin itseäni, koin mummolan tunnelmaa, elin menneessä ajassa, melkein itkeä tihrustin sekä kuuntelin tarkalla korvalla tarinoita. Kaiken kaikkiaan koin paljon tunteita.

Sain nauttia hetkestä - ihan vaan olla ja ihastella. 

Kukat ja nainen

Yllättävin tunne, mitä koin Snellmanin korttelissa oli häpeä - häpeä siitä, etten ollut aiemmin tutustunut kaikkiin näihin palveluihin. Olen asunut Kuopiossa kuitenkin vuodesta 2008 lähtien. Samalla koin toisaalta myös suurta iloa, että juuri tästä syystä löysin uusia helmiä Minun Kuopiooni.


Iitun vinkit Snellmanin puistoalueella:

  • Istuessasi suihkulähteen vieressä puiston penkillä, näet koko puiston, korttelin ja ihastuttavan Vahtivuorenkadun, joka vie Kuopion Satamaan asti. 

  • Jos vietät puistossa iltaa, Kauppakadun läheisyydessä ihmisvilinä ja mukava iloinen melu nostattaa hyvään tunnelmaan

  • Tule Snellmanin puistoon lukemaan kirjaa tai viettämään ystävien kanssa iltaa - pelikortit ja eväät mukaan, niin viihtyisä kesäilta on taattu!

 

 

Nainen puiston penkillä


Snellu ei siis ole vain puisto tai reitti ohikulkua varten. Kun oikein malttaa pysähtyä, avata silmänsä ja katsoa ympärilleen niin huomaa, miten rikas ja ainutlaatuinen kortteli kyseessä onkaan. 

Tule mukaan seuraamaan, mitä kaikkea ihanaa koin!

 

Lue juttusarjan seuraava jakso täältä!

Teksti: Iitu Apell

Kuvat: Wille Markkanen, Iitu Apell

Nämä voisivat kiinnostaa sinua