Ravintolat

StreetKuopio katuruokatapahtuma käynnisti kesän

31.5.2022

Kesän terassikausi käynnistyi tänä vuonna suussa sulavilla katuruokaherkuilla kahden päivän StreetKuopio -katuruokatapahtumalla.  Tapahtumaan osallistui 16 yritystä, sekä paikallisia että ympäri Suomea Kuopioon tulleita katuruokataitajia.

Esittelyssä: Sawohouse, Spiraalisipsi ja Kusmiku

SawoHouse, Kuopio

 

StreetKuopio -katuruokatapahtuman eräänä katseenvangitsijana toimi SawoHouse:n aito punainen Lontoonbussi, jossa pääsi nauttimaan niin ruokaa kuin juomaa. Osalle tämä bussi voi olla entuudestaan tuttu Lapinlahden Pub Tuurin pihalta, josta kyseinen ajopeli on huristellut SawoHousen lainaan kertoi palvelujohtaja Minna Sairberg. Bussin kupeeseen oli pystytetty luontevasti SawoHouse:n keittiö, josta leijaili herkullinen kanasandwichien tuoksu. Keittiöstä löytyi myös makoisa falafelsandwich ja pikkunälkään tarjolla oli friteeratut perunat aiolikastikkeella.

 

Kuva: Punainen Lontoonbussi Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa

Kuva: Minna Sairberg ja Teemu Tuomainen

Kuva: Kanasandwich ja friteeratut perunat aiolikastikkeessa

 

Spiraalisipsi, Helsinki

 

Helsinkiläinen Spiraalisipsi oli löytänyt tiensä myös Kuopion Kauppakadulle, jossa asiakkaat pääsivät seuraamaan sipsien valmistusta alusta loppuun. Spiraalisipsin Matti Martikainen kertoi tarinan alkaneen Tarton Hansapäiviltä, missä hän oli nähnyt tikkuun varrastettuja spriraaliperunoita. Martikainen oli päättänyt lähteä kokeilemaan ideaa myös Suomessa, mutta tämä konsepti ei ollut toimiva Suomen markkinoilla. Näin ollen konseptia lähdettiin hieman uudistamaan ja jätettiin tikut pois, keskittyen pelkästään spiraalimuotoisten lisäaineettomien sipsien valmistukseen. Perunan oheen lisättiin raaka-aineiksi myös bataatti sekä punajuuri. Näistä rapeista ja maittavista sipseistä on tullut myyntimenestys Suomessa, sillä tuotteita voi löytää erilaisten vähittäiskauppojen sekä erikoisliikkeiden hyllyiltä.

 

Kuva: Spiraalisipsien ruokarekka

 

Kuva: Matti Martikainen työn touhussa

 

Kuva: Vastavalmistuneet sipsit

 

Kusmiku, Heinola

 

Myös heinolalainen Kusmiku ruokarekka saapui StreetKuopio katuruokatapahtumaan tarjoamaan burgereita, joissa paikallisuus ja kotimaisuus korostuu. Kuluneen viikonlopun aikana heidän erityiseksi myyntihitiksi oli noussut uniikki vuohenjuustoburgeri.

Kusmiku ruokarekan tarina on alkanut reilu kuusi vuotta sitten. Ajan saatossa heidän tarinansa on kehittynyt ja samassa suhteessa myös toiminta on kasvanut. Kusmikun Julle ja Emppu (Juha Silvennoinen ja Emilia Vainio) kertovat, että tuleva kesä on tapahtumarikas, sillä tapahtumakalenteri on buukattu täyteen. Lisäksi heiltä löytyy Heinolasta ravintola, jossa tarjoillaan lounasta sekä streetfood tyylistä ruokaa vielä ruokarekkaa monipuolisemmin.

 

Kuva: Julle ja Emppu

 

Kuva: Kotimaisesta lihasta valmistetut burgerpihvit

 

Teksti: Riikka Turunen, Roosa Havukainen

Kuvat: Riikka Turunen, Roosa Havukainen,

Nämä voisivat kiinnostaa sinua