Elämykset ja aktiviteetit

Sunnuntai Kuopiossa

20.6.2024

Sunnuntaisinkin Kuopion keskustan alueelta löytyy monipuolisesti tekemistä – tekipä mieli sitten liikkua, syödä tai shoppailla. Kokosimme tälle sivulle menotärpit leppoisille – tai vauhdikkaammillekin - sunnuntaipäiville!

 

KAHVILAT & RAVINTOLAT

Heti aamutuimaan liikkujille Luoto tarjoaa herkullisen sunnuntaibrunssin klo 11 alkaen. Ravintola on muuten auki aina iltaan asti, kuten muutkin sunnuntaisin avoinna olevat sataman alueen ravintolat, joita ovat muun muassa Bona BBQ, Muikkuravintola Sampo sekä Wanha Satama.

Kahvitaukoa kaivatessa torin läheisyydessä palvelevat Coffee House, Espresso House sekä Salacavala myös sunnuntaisin. Sataman suunnalla liikkuessa Väinölänniemen uimarannan ohessa toimiva Café Väinö tarjoavat virkistävän tauon kesäpäivän viettoon.

Myös aivan torin kupeesta löytyy ruokailupaikkoja, mikäli nälkä yllättää.

 

 

Ravintolat torin läheisyydessä:

 

Tarkemmat keittiöiden aukioloajat ja ravintolan poikkeusaukioloajat on suositeltavaa tarkistaa ravintolan omilta sivuilta.

 

 

 

LIIKKEET & PALVELUT

 

Shoppailupäivästä innostuneille on tarjolla Sokos tavaratalon laaja tarjonta monipuolisine osastoineen. Kesän 2024 ajaksi myös Piattacó avaa ovensa sunnuntaisinkin muodin ystävien iloksi. Lisäksi vaate- ja tavaralöytöjä voi tehdä kirpputoreilla, joista Citypörssi ja Fomo Second Hand ovat avoinna myös sunnuntaisin. Lasten kanssa kaupinkikierroksella kannattaakin taas suunnata Lelukauppa Partaseen.

 

  

AKTIVITEETIT

sunnuntaiartikkeli6

 

Aktiviteeteista löytyy monipuolisesti liikunnallisia sekä elämyksellisiä vaihtoehtoja. Liikunnanhaluisille Väinölänniemeltä löytyy kattava tarjonta;  tennis- ja padelkentät, koripallokenttä, ulkokuntosali sekä stadion löytyvät kaikki Vänärin alueelta. Bellanrannassa taas sijaitsevat Bellanpuisto monipuolisine aktiviteetteineen sekä Huippu Center, jonka tiloista löytyy trampoliiniareena perheen pienimmillekin. Uimareiden kannattaa ehdottomasti suunnata Kuntolaakson uimahalliin, ja jos ulkona upeassa säässä uiminen kuulostaa paremmalta, Väinölänniemen uimaranta on täydellinen vaihtoehto.

Jos kulttuuri kiinnostaa enemmän, löytyy senkin ystäville vaihtoehtoja. Museoista kiinnostuneille Kuopiossa sijaitsee useampi vaihtoehto, kuten Korttelimuseo, Kuopion museo sekä Kuopion taidemuseo. Myös Kuopion Kaupunginkirjasto palvelee sunnuntaisin.

Rentoutumishetkille kannattaa suunnata Bellanrannassa sijaitsevan Saanan Spahan tai saunomaan sataman Luodon upeisiin maisemiin. Suorastaan välttämättömiä kuopiolaisia nähtävyyksiä ovat Puijon torni, josta voi nähdä koko Kuopion yläilmoista käsin, sekä Kallaveden saariston kauniit maisemat Roll Risteilyillä.

Sadepäivän varalle sisätiloissa olevia aktiviteetteja löytyy Viihdekeskus Minnasta, jossa Finnkino Scala tarjoaa elokuvahetkiä koko perheelle, ja toisen kerroksen Bar Freetime tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi biljardin pelaamiseen.

 

 

Artikkelin kohteet

Väinölänniemen puistoalue

Väinölänniemi on suosittu urheilu- ja virkistysalue sekä yksi keskustan kaupunginosista. Stadionin lisäksi alueella on laajoja puistoja, lentopallo-, koripallo- ja tenniskenttiä, kaksi uimapaikkaa sekä tunnelmallinen Peräniemen kasino, jonka voi varata esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Talvisin jäällä niemeä kiertävät hiihtoladut ja luonnonjääluistinrata.

Lue lisää

Sokos Tavaratalo

Sokos Kuopio - Täyden palvelun tavaratalo!

Lue lisää

Lelukauppa Partanen

Lelukauppa Partanen on palvellut Kuopion keskustassa asiakkaitaan jo lähes 50 vuotta. Kauppakeskus Minnassa sijaitsevasta yli 500m2 myymälästä sekä verkosta löydät kattavan valikoiman leluja, pelejä sekä lastentarvikkeita.

Lue lisää

CityPörssi Second Hand Shop

CityPörssi Second Hand Shop on supervilkas pöhinäkirppis jossa kauppa käy! Jo 14-vuotta on tykitelty iloisesti omalla tyylillä - tuu törtsään rahulis meille!

Lue lisää

Kuopion Roll Risteilyt

Roll Risteilyillä laatu yhdistyy luontoelämykseen – niin maisemassa kuin makunystyröillä. Tarjoilemme ateriat upeilla Kallaveden järvimaisemilla höystettynä, aina laivakokkiemme paikan päällä valmistamana. Valittavanasi on joko lounas- tai illanistujaismenu, risteilyn lähtöajasta riippuen.

Lue lisää

Ravintola Rosso

Rosso on tuonut palasen aitoa Italiaa Suomeen jo yli 35 vuoden ajan. Meille voit tulla koska tahansa: juhlan kunniaksi, arkisesti lounaalle, kun et itse jaksa laittaa tai ihan vain herkulliselle pizzalle.

Lue lisää

Ravintola Amarillo

Amarillon mausteiset makuelämykset ja virkistävät juomat johdattelevat sinut Amarillon alkulähteille, syvälle Teksasin sydämeen.

Lue lisää

Ravintola Ehta

Ehtan listan kärkituotteina ovat kaupungin parhaat Burgerit, joiden pihvit valmistuvat hiiligrillin lämmössä tuoden niihin sopivasti savuista makua.

Lue lisää

Viikinkiravintola Harald

Haraldin viikinkimiljöössä seilaat kesteihin keskelle viikinkiaikaa, jossa ruoka ja juoma ovat kohokohta.

Lue lisää

Ravintola Wanha Satama

Tunnelmallinen kesäravintola Kallaveden äärellä Kuopion satamassa

Lue lisää

RAX Pizzabuffet

Sisäänkäynnit sijaitsevat Puijonkadun ja Kirjastokadun risteyksestä, sekä Kauppakeskus Vihtorin toisesta kerroksesta.

Lue lisää

Coffee House

Coffee House on raikas, viihtyisä ja moderni kahvilabaari ihmisvilinän läheisyydessä. Coffee Housessa nautiskellaan laadukkaista espressopohjaisista kahvijuomista, viineistä ja makeista ja suolaisista kahvilatuotteista aamusta iltaan.

Lue lisää

Kahvila-ravintola SalaCavala

SalaCavala on kaupungin keskeisimmällä paikalla oleva kahvila-ravintola. Se sijaitsee torin kunniapaikalla ja sen suurista ikkunoista näkee torin päivittäiseen ihmisvilinään.

Lue lisää

Finnkino Scala

Kauppa- ja viihdekeskus Minnassa sijaitsevassa elokuvateatteri Finnkino Scalassa on yhteensä 7 salia, jotka kaikki on varustettu alan parhailla kuva- ja ääniratkaisuilla.

Lue lisää

Kuopion Taidemuseo

Taidemuseo aloitti toimintansa vuonna 1980 entisessä pankkirakennuksessa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, tuomiokirkon vieressä lähellä kauppatoria. Taidemuseo toimii Pohjois-Savon aluetaidemuseona, jonka tehtäviin kuuluu alueen kuvataiteen esittely, dokumentointi ja tutkimus.

Lue lisää

Kuopion Korttelimuseo

Kuopion korttelimuseo muodostuu yhdentoista vanhan puutalon muodostamasta korttelista. Kaikki Kuninkaankadun ja Kirkkokadun varrella olevat rakennukset ovat korttelin alkuperäistä rakennuskantaa.

Lue lisää

Kuopion Museo

Vuonna 1907 valmistunut Kuopion museo kuuluu kansallisromanttisen jugendarkkitehtuurin helmiin ja on Suomen kolmanneksi vanhin museoksi suunniteltu rakennus.

Lue lisää

Kauppakeskus Apaja

Apaja palvelee torin alla ja on upea kokonaisuus, joka vetää puoleensa.

Lue lisää

Kauppa- ja Viihdekeskus Minna

Kauppa- ja Viihdekeskus Minna tarjoaa jokaiselle jotakin. Minna on makuja, tyyliä, tunnetta ja taikaa. Minna on elämäniloinen ja helposti lähestyttävä, ystävä ihan jokaiselle. Ja kuten ystävän kuuluu, Minna on aina lähelläsi.

Lue lisää

Väinölänniemen stadion

Huomattavin kaikista Pohjois-Savon urheilukentistä on epäilemättä Väinölänniemen luonnonkaunis urheilukenttä.

Lue lisää

Väinölänniemen koripallokenttä

Aidattu koripallokenttä Väinölänniemessä aivan urheilukentän takana.

Lue lisää

Kuopion Kaupunginkirjasto

Kuopion kaupunginkirjasto - Pohjois-Savon maakuntakirjasto. Kirjasto on perustettu vuonna 1872, ja se on yksi Suomen suurimmista yleisistä kirjastoista. Kuopion kaupunginkirjastoon kuuluu pääkirjasto, 12 lähikirjastoa ja kolme kirjastoautoa.

Lue lisää

Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemi on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä.

Lue lisää

Väinölänniemen tenniskenttä

Väinölänniemellä sijaitsee hiljattain kunnostetut tenniskentät. Käytössä on 6 massakenttää ja kenttien läheisyydessä sijaitsevat pelaajille pukukopit ja wc:t.

Lue lisää

Kuntolaakson uimahalli

Uusi uimahalli sisältää muun muassa 10-rataisen 50 metrin pääaltaan, hyppyaltaan, jossa on kaikki kilpailussa tarvittavat hyppytasot, opetus- ja nuorisoaltaan, monitoimialtaan, kylmäaltaan, porealtaan ja tenava-altaan.

Lue lisää

Piattacó

Laadukkaiden naistenbrändien iloisesti ja ammattitaidolla palveleva vaatekauppa!

Lue lisää

Pancho Villa

Pancho Villasta löydät reilunkokoisina annoksina legendaariset burgerit, mehevät pihvit, raikkaan tuoreet salaatit sekä paljon muuta!

Lue lisää

Muikkuravintola Sampo

Kauppakadulla, vain kivenheiton päässä torista sijaitseva Muikkuravintola Sampo tarjoaa perinteistä savolaista ruokaa.

Lue lisää

Burger5

Burgerit ovat meille intohimo. Intohimon vuoksi burgeriin on valittu vain parhaat raaka-aineet pitkän kehitystyön tuloksena.

Lue lisää

Ozaki Sushi

Ozaki Sushi tarjoilee herkullisia japanilaisia susheja buffet tyylisesti aivan Kuopion torin laidalla.

Lue lisää

Espresso House Carlson

Espresso Housen kahvilat ovat viihtyisiä keitaita keskellä kaupungin parhaita kohtauspaikkoja.

Lue lisää

Luoto Kuopio

Luoto, Kuopion Järvimatkailukeskus, on uniikki matkailukokonaisuus, jossa Järvi-Suomen parhaimmat puolet yhdistyvät yhdeksi elämykseksi. Luodossa pääset kokemaan suomalaisen saunatradition, erinomaista ruokaa sekä erilaisia ja elämyksellisiä järviaktiviteetteja. Luoto toivottaakin matkailijat tervetulleiksi, läheltä ja kaukaa.

Lue lisää

Bar Freetime

Monipuolinen ja viihtyisä "olohuone" keskellä Kuopiota.

Lue lisää

Bona BBQ

Bona BBQ on Kuopion satamassa sijaitseva terassiravintola, joka tarjoilee kesäkauden parhaat grilliherkut.

Lue lisää

Sanskriti

Jos mielesi tekee autenttista intialaista ruokaa, kannattaa suunnaksi ottaa Sanskriti.

Lue lisää

Matkailukeskus Kuopion Saana

Kuopion Saana on savolainen kylpylä kirkasvetisen Kallaveden rannalla. Meillä pääset saunomaan palkitussa savusaunassa, josta on mukava pulahtaa raikkaaseen järviveteen tai lämmitettyihin ulkoaltaisiin ympäri vuoden.

Lue lisää

Bellanpuisto

Bellanpuisto on kesäkeidas Kuopion Siikarannassa Matkailukeskus Saanan naapurissa. Meillä vietät hauskan kesäpäivän yhdessä perheen, ystävien tai kollegojen kanssa.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua