Ajankohtaista

Tervetuloa esiintymään Kuopion torille ja satamaan

27.5.2024

Kuopion kauppatori on tunnettu vireästä ja aktiivisesta katusoittokulttuurista. Tänä kesänä esiintyjillä on mahdollisuus tarjota pienimuotoisia esityksiä tai muuta ihmisiä aktivoivaa toimintaa kauppatorille ja satamatorille kaikille avoimen kesäkeikkahaun kautta. Kesäkeikkoja voi hakea 10.6.-24.8.2024 välille. Tämän lisäksi esiintyminen pelkästään esiintymisen ilosta onnistuu perinteiseen tapaan varaamalla esiintymisaika sähköpostilla torivalvojalta.

Vapaamuotoiset esitykset ja katusoitto

Kuopiossa katusoitto on osa paikallista torikulttuuria ja moni haluaakin tulla torille esiintymään ihan vain esiintymisen ilosta - tällöin esiintyminen on mahdollista perinteiseen tapaan kevyen ilmoitusmenettelyn kautta. Päällekkäisten esiintymisten välttämiseksi esiintymistä tulee lähettää ennakkoon sähköpostia torivalvojalle, joka vahvistaa esiintyjälle esiintymisajan ja paikan.

Katusoitto on torialueilla pääsääntöisesti akustista soittoa ilman äänentoistoa. Vahvistettu äänentoisto tai äänekäs soitin vaatii erikseen torivalvojan luvan. Luvat äänentoistoon myönnetään tapauskohtaisesti sillä edellytyksellä, että äänentoiston voimakkuus ei saa aiheuttaa olennaista häiriötä torikauppaan, tapahtumiin tai muuhun alueen toimintaan.

Katusoittaja tai esiintyjä voi tarjota yleisölle mahdollisuuden lahjoittaa rahaa ja tukea esiintymistä esimerkiksi MobilePay maksumahdollisuudella, ja perinteisellä keräyshatulla tai kitarakotelolla.

 

Näin varaat esiintymisajan Kuopion torille tai satamaan

Lähetä osoitteeseen torivalvoja@kuopionkeskus.fi

 

  •  Esiintyjän ja esityksen nimi

  •  Esiintyjän yhteystiedot

  •  Toivottu esiintymispaikka (torin siskotyttöaukio, kauppatorin tai satamatorin lava)

  •  Sopiva ajankohta ja kellon aika (ark. 9-16 ja la 9-15 välillä), sekä arvio esiintymisen kestosta

  •  Tieto mahdollisesti käytettävästä äänentoistolaitteesta ja sähkön tarpeesta

 

Jos olet kiinnostunut esiintymään yleisillä puisto -tai katualueilla

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sisältäen yllä olevat tiedot osoitteeseen kunnossapito@kuopio.fi

 

 

Kuopion torin kesäkeikat

Kaikille avoimessa Kuopion torin kesäkeikkahaussa voivat ammatti- tai harrastelijataustaiset muusikot, tanssijat, taiteilijat tai vaikkapa ohjatun torijumpan vetäjät tarjota pienimuotoisia esityksiä tai muuta ihmisiä aktivoivaa toimintaa kauppatorille tai satamatorille.

Keikkoja voi hakea yhtä tai useampaa, ja hakemukseen voi lisätä toiveen esiintymispalkkiosta ja mahdollisista esiintymisen ajankohdista. Esiintymisten tulee sijoittua torin normaalien aukioloaikojen puitteisiin eli arkisin klo 9-16 välille tai lauantaille klo 9-15 välille. Kesäkeikoilla on säävaraus, joten sovittuja kesäkeikkoja voidaan tarvittaessa siirtää yhdessä sovittuun ajankohtaan.

Kesäkeikat voi sijoittua kauppatorin Siskotyttö -patsaan aukiolle, torilavalle tai satamatorille. Sopivaa sijaintia voi toivoa hakulomakkeessa. Esiintyjä vastaa mahdollisesta äänentoistosta.

 

Hae kesäkeikkaa torille tästä

 

Kesäkeikkoja on sovittavissa rajallinen määrä 10.6.-24.8.2024 välille. Esiintyjille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti.

 

Kuopion katusoitto- ja esiintymiskulttuuria tukee Kesäkeikka haun kautta Kuopion keskustan kehittämisyhdistys ry

Nämä voisivat kiinnostaa sinua