Torjmestarin reseptivinkki

6.4.2023

"Millees myö tänä päevänä näläkee siirrettäes?"

Kuopion entinen ja nykyinen torivalvoja kohtasivat suorassa radiolähetyksessä kun Johannes Teppo kutsui Jyrki Vuoren Savon Aalloille keskustelemaan ruuanlaitosta ja Kuopion tulevista toritapahtumista. Lähetyksen lopuksi Jyrki jakoi gluteenittoman leivän reseptinsä.

"Millees myö tänä päevänä näläkee siirrettäes?" on Savon Aalloilla kuultava radio-ohjelma, jonka juontajana toimii Johannes Teppo. Viimeisimmän jakson vieraana kuultiin Mualiman Navan torivalvojaa, sillä ohjelman vieraaksi saapui Jyrki Vuori.

Ennen torivalvojan virkaa, Jyrki on toiminut useamman vuoden ravintola-alalla keittiömestarina. Jyrkin keittiössä haastetaan kokkeja raakoihin raameihin, sillä maustehyllystä löytyy vain suola. Uudet reseptit ja makuelämykset syntyvät raaka-aineisiin tutustumalla ja tekemällä.

Tällä kertaa päästään kurkistamaan Jyrkin salaiseen "black book" reseptikirjaan. Tämän gluteenittoman leivän resepti on syntynyt kokeilevan keittiön tuotoksena. Leivän valmistamiseen tulee varata yli kolme vuorokautta, mutta Jyrki lupaa että odotus palkitaan.

 

Gluteeniton leipä

Valmistusohje (Kaksi vuokaleipää)

• Sekoita 1 L vettä, 1 omena raastettuna ja 500 g tattarijauhoa keskenään. Anna ainesten tekeytyä keskenään 48 h huoneenlämmössä.

• Tekeytymisen jälkeen lisää ainesten sekaan 200 g siemeniä (esimerkiksi auringonkukansiemeniä), 2 rkl psylliumia, 200 g riisijauhoja, 350 g kikhernepyreetä, 100 g kikhernelientä ja 25 g suolaa. Vaivaa taikinaksi ja turvota leipävuoissa 24 h.

• Turvotuksen jälkeen paista 225 °C uunissa 23 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja paista vielä 190 °C 20 minuuttia.

 

Ajattelitko sinä kokeilla tätä reseptiä?


Kuuntele Millees myö tänä päevänä näläkee siirrettäes -jakso jälkikäteen täältä.

Nämä voisivat kiinnostaa sinua