Liikkeet

Tunnelmia Yhen Illan Jutusta

26.10.2022

"Yhen Illan Juttu, mikäs tapahtuma se on?"

Kuopion keskustassa vietettiin jälleen keskustan liikkeiden yhteistä Yhen Illan Juttu -ostosiltaa. Tapahtumassa oli mukana noin 40 keskustan liikettä, jotka tarjosivat spesiaalia ohjelmaa ja tarjouksia – vain yhden illan ajan.

Yhen Illan Juttu -ostosilta järjestettiin Kuopion keskustassa kolmatta kertaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minä itse osallistuin siihen. Tule mukaani kurkistamaan, millaisen illan minä vietin.

Päivä alkoi Hotellilaiva Wuoksesta, jossa vietettiin avoimien ovien päivää. Ovien auettua jo ensimmäiset vieraat olivat uteliaina saapuneet tutkimaan laivaa, minä mukaan lukien. Hotellilaivassa pääsi vapaasti kurkistamaan majoitushyttejä ja niiden sisältöä, mikä oli erittäin mielenkiintoista, sillä laiva oli täysin tuntematon minulle entuudestaan. Vierailun yhteydessä tarjottiin myös kuppi kuumaa glögiä, jonka jälkeen suuntasin lähemmäs keskustaa.

Hotellilaiva Wuoksen majoittumishuone
Hotellilaiva Wuoksen ulkoterassi

 

Kirppistelyn suurena ystävänä suuntasin Second Hand Shop Komeroon katsomaan, tekisinkö jotain uusia löytöjä. Yhen Illan Juttu tapahtuman vuoksi kaikki Komeron tuotteet olivat -20% alennuksessa, joka innoitti entistä enemmän tutkimaan valikoimaa. Tällä kertaa en tehnyt uusia löytöjä, mutta onneksi ostoksille pääsee muinakin päivinä.

Second Hand Shop Komeron valikoimaa

 

Pääsin tutustumaan ensimmäistä kertaa pakopelien maailmaan, sillä Metka Pakopelit tarjosivat asiakkailleen mahdollisuuden kokeilla minipakopelejä veloituksetta. Paikan päällä oli mukava henkilökunta, joka tuli ohjeistamaan minipakopeleissä alkuun. Tämän jälkeen sai täysin vapaat kädet tehtävien ja arvoitusten ratkaisuun. Pakopelien maailma vei minut kyllä mukanaan, sillä olisin voinut jatkaa arvoitusten ja tehtävien ratkaisemista vaikka kuinka kauan. Pitänee houkutella ystäviä mukaan ja lähteä kokeilemaan kunnolla pakopelihuoneetta. 

Minipakopeli Metkapakopelissä

 

Illan jatkuessa suuntasin Kukkapuoti pioni&poimulehden järjestämään non stop sammaltyöpajaan. En ole koskaan kokeillut vastaavanlaisten koristeiden valmistamista, joten halusinkin rohkeasti kokeilla kuinka se sujuisi. Sammaltyöpajassa osallistujat saivat valita sammalkranssin, -pallon sekä -sydämen väliltä, millaisen koristeen valmistaisi. Päädyin itse valmistamaan sammalkranssin ja valmistuksen helppous jopa loppupelissä yllätti. Työpajassa vallitsi lämminhenkinen tunnelma ja pöydän ympärillä kävi kova kuhina. Paikan päällä minulle selvisi, että Kukkapuoti pioni&poimulehti järjestää enemmänkin tällaisia kukkatyöpajoja. Pidin tästä todella paljon ja uskon, että tulen osallistumaan tällaisiin työpajoihin myös jatkossa. 

Sammalkranssin valmistusta

 

Poikkesin Kuopion Kauppahalliin katsomaan, mitä kaikkea tarjottavaa sieltä löytyy. Kauppahallin puodeissa oli tarjolla erilaisia maisteluannoksia, jonka innoittamana päätinkin kokeilla muutamaa. Päälimmäisenä mieleeni jäi Tildan Puodin maistattama herkullinen tervaleipä, jota aion viedä vanhemmilleni tuliaisiksi jouluna. Maistoin myös ensimmäistä kertaa talkkunaa, jota maistatti Rantalan tilan isäntä Ykkösherkun puodilla. Ilta-aikaan kauppahalli oli erityisen tunnelmallinen.

Talkkuna maistiainen
Kauppahallin tunnelmaa

 

Lähtiessäni pois Kauppahallilta, huomasin ohimennen SalaCavalassa DJ Manorokin soittamassa ja tarjolla olleen herkkubuffan. Buffa näytti toden totta herkulliselta ja valinnanvaraa oli paljon. En itse ennättänyt jäädä nauttimaan herkkubuffan antimista, mutta onneksi muita herkkusuita oli päässyt paikalle nauttimaan pöydän antimista.

SalaCavalan herkkubuffa

 

Illan päätteeksi suuntasin Kauppakeskus Minnaan katsomaan iltaohjelmaa. Ensimmäisenä lavalla esiintyi LUSH Coverband Duo, joka soitti tunnettuja coverbiisejä. Musiikki kantautui kauppakeskuksen aulasta mukavasti sen ympäröiviin liikkeisiin, joten tutkin mitä kaikkea tarjottavaa liikkeissä oli. Hairlekiinin jono pisti heti silmääni, lähempää katsoessa huomasin, kuinka lapset jonottivat iloisesti sprayvärjäämään hiuksiaan. Illan päätteeksi seurasin Yhen Illan Juttu Muotinäytöstä, jossa nähtävillä oli kauden muotia. Oli ihana nähdä eri ikäisiä ja iloisia malleja, joista huokui itsevarmuus. Muotinäytöksestä sain inspiraatiota myös omaan tyyliin tulevalle talvelle.

Hiusten sprayvärjäystä Hairlekiini Minnassa
Yhen Illan Juttu muotinäytös tunnelmaa

 

Yhen Illan Juttu oli tapahtumana mieleenpainuva. Oli ihanaa nähdä keskustassa paljon iloisia ihmisiä ja päästä kokeilemaan itselle uusia asioita. Harmikseni en ennättänyt käymään läheskään kaikissa liikkeissä, mutta sen tiedän, että aion osallistua tähän tapahtumaan ensi vuonna uudelleen. 

Teksti: Roosa Havukainen

Kuvat: Roosa Havukainen, Milja Hirvonen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua