Liikkeet

Yhdessä elinvoimaa

15.11.2022

Kuopion keskustan yrityksille suunnatussa Elinvoimailtapäivä -tilaisuudessa kuultiin keskustan yrittäjien sekä yritysten edustajien ajatuksia yhteistyöstä, yhteisöllisyydestä, välittämisestä, asiakaspalvelusta ja yrittäjyyden haasteellisista sekä palkitsevista hetkistä.

Tilaisuus päättyi vuosittaiseen palkintojen jakoon, jossa palkittiin Vuoden 2022 Siskotyttö ja Veljmies, sekä jaettiin tunnustusta sydämellisestä asiakaspalvelusta ja timanttisesta toiminnasta.

 

elinvoimaip
Tiia Lindqvist (Esteettinen kauneuskeskus) & Milla Sivonen (BeautyBy Milla Sivonen), Minna Suuronen (Minna Suuronen Design), Piatta Miettinen (Piattacó) & Risto Hallman (Alahovin viinitila)

Kuopion keskustan yrittäjät ja yritysten edustajat kokoontuivat marraskuun hämärässä tunnelmalliselle Peräniemen kasinolle Elinvoimailtapäivä- tilaisuuteen vaihtamaan ajatuksia ajankohtaisista teemoista ja verkostoitumaan.

Illan aikana kuultiin ajatuksia yhteistyöstä ja yhteisöllisyydestä (Eeva Mertanen), välittämisestä (Kirsi Koponen), asiakaspalvelukulttuurista (Piatta Miettinen) ja epävarmuuden kääntämisestä voitoksi (Minna Kunnasluoto).  Kuopion ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden näkymistä sekä verkoston voimasta kertoi Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen. Kaupunkikeskustojen aseman muuttumisesta kulutustiloista elämyksellisiksi ajanviettopaikoiksi jakoi ajatuksia ja tutkittua tietoa Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta. Tilaisuudessa esiteltiin myös keskustan yritysten uutta yhteistyöalustaa sekä Ilovekuopio.fi -sivustoa Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen Tilla Martikaisen, Milja Hirvosen ja Roosa Havukaisen toimesta. 

Illan tähtipuhujat: Kirsi Koponen (Sokos Hotel Puijonsarvi), Minna Kunnasluoto (Lelukauppa Partanen), Eeva Mertanen (Ravintolamestarit) ja Piatta Miettinen (Piattacó)

 

Vuoden 2022 palkintojen jako

 

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys on vuodesta 2018 alkaen jakanut vuosittain tunnustusta Vuoden Siskotyttö, Vuoden Veljmies, Timanttista toimintaa ja Sydämellistä palvelua -palkintojen muodossa.  Palkinnot ovat saajilleen kiitos loistavasta työstä asiakaskokemuksen, eläväisen kaupunkikeskustan, yhteisön ja yhteistyön eteen. 

 

Vuoden Siskotyttö 2022

 Vuoden Siskotyttöä kuvattiin seuraavalla tavalla:

"Vuoden Siskotyttö -palkinto annetaan tänä vuonna henkilölle, joka on vaikuttanut omalla panoksellaan Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen toimintaan jo melko pitkään. Hän on erittäin luova, idearikas, innostuva ja myös toisia innostava ja inspiroiva henkilö. 

Hän vaalii yhteistyötä ja ruokkii sitä aktiivisesti omalla toiminnallaan. Hän on taitava verkostojen rakentaja ja hänellä on taito saattaa yhteen ihmisiä, ideoita ja innostusta, luoden pohjaa uudelle yhteistyölle ja uusien oivalluksien syntymiselle. Hänen kanssa palaverit ovat lämminhenkisiä ja sydämellisiä.  Hän edustaa Kuopion kaupunkia aidosti ja suurella sydämellä. "

Vuoden Siskotyttö 2022 on Kuopion kaupungin markkinointijohtaja, Kirsi Soininen.

 

Vuoden Veljmies 2022

Vuoden Veljmies-palkinto ojennettiin kiitoksena pitkäaikaisesta aktiivisesta osallistumisesta Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen hallituksen toimintaan ja yhdistyksen toiminnan kehittämiseen.

"Hän on mukana viemässä monia keskustan vetovoimaa kasvattavia hankkeita eteenpäin ja rikastuttanut asukkaiden ja asiakkaiden keskustakokemusta omalla panoksellaan. Hän edustaa Kuopiota ja sen ydinkeskustaa erittäin positiivisen viestinnän kautta, ja edistää kaikkien kaupunkikeskustojen tilannetta valtakunnallisesti toimimalla Elävät Kaupunkikeskustat ry:n hallituksen puheenjohtajana. Kiitos aktiivisesta ja vaikuttavasta toiminnasta elävän keskustan puolesta."

Vuoden Veljmies 2022 on Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja, Pekka Vähäkangas.

 

Sydämellistä palvelua

Kuopion keskusta tunnetaan laadukkaasta asiakaspalvelusta. Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys järjesti I Love Kuopion Facebookissa ja Instagramissä äänestyksen sydämellisestä asiakaspalvelusta, eli kenelle asiakkaat haluaisivat ojentaa kukkia ja antaa tunnustusta erityisen sydämellisestä, asiantuntevasta ja henkilökohtaisesta asiakaspalvelusta. Äänestyksessä nousi esille paljon eri yrityksiä ja yrittäjien nimiä, joten on selvää, että sydämellistä asiakaspalvelua saa Kuopion keskustasta laajalti.

Kaikkien vastauksien joukosta lopulta kaksi yritystä sai yhtä suuren äänimäärän. Yrityksiä ja henkilöitä, joille palkinto annettiin kuvailtiin äänestyksessä seuraavasti.

"Koko yrityksessä on palveluhenkisiä ihmisiä töissä, kuten itse yrittäjä. Olen monta kertaa saanut apua erilaisiin tilanteisiin, kun oma tietämys ei ole riittänyt. Koskaan ei ole tullut tunnetta, että kysyn hölmöjä."

"Liikkeestä saa erittäin asiantuntevaa palvelua, ja asiakkaan tarpeet huomioidaan asiakaspalvelussa. "

Sydämellistä palvelua palkinnon 2022 sai
Heli Hämäläinen, Nappi ja Nauha. 

"Yrittäjä on nostanut Kuopion kartalle omalla yrityksellään ja hän on aivan ihana ja lämmin persoona. Aina kun liikkeeseen menee ja hän on paikalla, niin tietää että hän on auttamassa ja voi olla varma, että liikkeestä lähtee mukaan vain vastuullisia ja laadukkaita tuotteita! Hän ottaa myös joka kerta lapset huomioon ja on innokkaasti kehittämässä Kuopion ostosympäristöjä perheystävällisiksi. "

"Jos itsellä on huono päivä, yrittäjän asiakaspalvelu pelastaa! Hän on aina hymyilevä ja auttavainen! "

"Yrittäjä osaa ottaa asiakkaat vastaan niin lämpimästi että tuntuu kun hän olisi kaikkien asiakkaiden paras ystävä. Aina lämmin ja iloinen vastaanotto"

Sydämellistä palvelua 2022 palkinnon sai
Emmi Iskanius, Kaiku Kids. 

 

Timanttista toimintaa

Kuopion keskustan toimijat äänestivät myös keskuudestaan henkilöä, joka ammattitaidollaan, osaamisellaan ja asenteellaan on ansainnut Timanttista toimintaa- tunnustuksen. Esille nousi paljon nimiä, mutta yksi henkilö sai tunnustusta hieman enemmän kuin muut.

"Hän on valloittava persoona, jota ilman Kuopion keskusta ei olisi yhtä vetovoimainen. Hän on suosittelun ja asiakaspalvelun timanttinen osaaja, joka myös huomioi yhteistyökumppanit arvokkaasti ja yllättää vaikka kukilla kesken sateisen päivän."

"Elämän tehtävänä hänellä on saada henkilökohtaisella sydämellisyydellään ihmisistä kauneimmat puolet esille ja loistamaan vahvemmin jokaisen omalla tyylillään"

"Erinomainen asiakaspalvelu, laaja asu valikoima. Hän pystyi koronan keskellä yksilöllisen palvelun ja verkkokaupan avulla selviytymään vaikeista ajoista."

Timanttista toimintaa -tunnustuksen 2022 sai
Piatta Miettinen, Piattacó

 

Kuvassa vas. Piatta Miettinen (Piattacó) , Heli Hämäläinen (Nappi ja Nauha), Kirsi Soininen (Kuopion kaupunki) ja Emmi Iskanius (Kaiku Kids)

 

Kultainen Muikku

Kultainen Muikku -palkinto on aivan erityinen kunniapalkinto, jota ei jaeta joka vuosi.  Se jaetaan, kun henkilö on tehnyt jotain merkittävää yhdistyksen ja koko yhteisön kannalta. 

"Vuonna 2022 Kultainen Muikku palkinto on kiitos pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen hyväksi ja sitoutumisesta yhdistyksen toiminnan kehittämiseen - tunteja ja omaa vapaa-aikaa säästämättä. Hän on loistava taistelupari ja sparrauskumppani - häneltä yleensä löytyy ongelmaan kuin ongelmaan ratkaisuehdotus. Hän on määrätietoinen yrittäjä, joka laittaa itsensä täysillä peliin, mutta myös sydämellinen ihminen, jonka nauru on herkässä ja asenne aina positiivinen.

Hän on toiminut yhdistyksen hallituksen jäsenenä 10 vuotta, kunnes tänä vuonna, 
hän päätti, että on aika ottaa uusi harppaus yrittäjänä eteenpäin."

Kultainen muikku palkinnon sai Kahvila- Konditoria Burtsowin ja Houkutuksen yrittäjä,
Hanna Kokko.

Hanna Kokko
Hanna Kokko palkittiin Kultainen Muikku -erityispalkinnolla
elinvoimailta
Vas. Heli Marjanen (Turun kauppakorkeakoulu) & Jari Pölönen (Hermaski Oy), Jaana Partanen & Heikki Lamusuo (Partanen&Lamusuo Oy), Päivi ja Radovan Bigovic (Tilausmatkat Oy)
Elinvoimailtapäivä
Salima Peippo (Art Move Store, Kuopio Tanssii ja Soi ry) & Vesa Saramäki (Kuopion Pysäköinti), Heli Hämäläinen (Nappi ja Nauha) & Talvikki Karttunen (Liivi Rusini), Paavo Hakkarainen (Moda Kuopio) & Ari-Veikko Tuovinen (Offsetpaino Tuovinen) &Tapani Väisänen (Specsavers)

Teksti: Roosa Havukainen, Tilla Martikainen

Kuvat: Marko Paakkanen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua