Lasten Kuopio

Yhteistyöllä vastaisku vaikeuksille

10.2.2023

I Love Kuopio yritysyhteisön jäsenet - Kaiku Kidsin Emmi Iskanius ja Lelukauppa Partasen Minna Kunnasluoto kutsuivat helmikuisena tiistaiaamuna Kuopion keskustan yrittäjiä ja yritysten edustajia aamukahveille Kauppakeskus Minnan Lumottuun metsään. Aamukahvien ohella kuultiin ja keskusteltiin yhteistyön merkityksestä.

Aamukahveille osallistuneet kuuntelemassa Emmin ja Minnan tarinaa

 

Yrittäjäystävien yhteinen taival on alkanut Kauppakeskus Minnaan rakennetun Lastenmaailman myötä. Tätä ennen Kaiku Kids kivijalkamyymälä sijaitsi kauppakeskus Sektorissa, mutta isomman liiketilan etsiminen oli suunnitelmissa. Pandemian alettua Minna mietti seuraavia askeliaan Lelukaupan osalta ja oli kuullut yrittäjäystävältään suosituksia Emmistä. Suosituksien pohjalta syntyi idea yhteistyöstä, jolloin Minna päätti suunnata Emmin luokse keskustelemaan mahdollisista yhteistyökuvioista.

“Ei siinä tainnut tarvita kahta kertaa kysyä, kun Emmi oli jo mukana. Ihana tehdä yhteistyötä, kun toinen on yhtä pähkähullu ja innostuu kaikesta” kertoo Minna. Yhteistyön myötä Emmistä ja Minnasta on muodostunut tärkeitä ystäviä toisilleen ja yhteyttä heillä tulee pidettyä toisiinsa päivittäin myös työn ulkopuolella.

Kaiku Kids
Lelukauppa Partanen

 

Kauppakeskukseen rakennettu lastenmaailma on mahdollistanut mahtavan alustan Emmille ja Minnalle toteuttaa yhdessä erilaisia tapahtumia ja tempauksia niin kuopiolaisille lapsiperheille kuin muualta tuleville lomalaisille. Viime vuodet ovat opettaneet suunnitelmallisen toiminnan merkityksen liiketoiminnan kannalta. Omassa toiminnassa ei jäädä odottelemaan hetkeä, jolloin kaikki pysähtyy, vaan tehdään suunnitelmia tulevaan. Vuoden 2022 päätteeksi Emmi ja Minna istahtivat alas laatimaan markkinointisuunnitelmaa, jonka avulla pyritään saamaan asiakkaat liikkeelle ja kasvattaa asiakasvirtaa.

Vuosi 2023 tuleekin sisältämään jälleen paljon hienoa nähtävää ja koettavaa, sillä koko vuoden tapahtumat on suunniteltu jo ennakkoon. Kannattaakin ottaa molempien liikkeiden sosiaalisen median kanavat seurantaan, jolloin saa tietää aina ajankohtaisista tapahtumista. Tapahtumien suunnittelussa haluttiin kuitenkin korostaa sitä, ettei se aina vaadi älyttömästi resursseja, vaan pienen budjetit tapahtumatkin voivat olla erittäin onnistuneita. Lisäksi yhteistyö mahdollistaa myös osallistumisen pienellä budjetilla isompaan tapahtumaan, kun kaikkea ei tarvitse kustantaa yksin.

lumottu metsä kuopio leikkipaikka
Lumottu metsä, Kauppakeskus Minnan lastenmaailmassa

 

Kuten tuttu sananlaskukin sanoo “yrittäjän kalenteri ei vapaapäiviä tunne”. Tähän voi samaistua myös Emmi ja Minna, jotka tekevät päivittäin tunnollisesti toimia yritystoimintansa eteen. Tehoduo kuvaileekin toimintaansa niin, että jokainen päivä vedetään täysillä. Vuosien varrella on kuitenkin tullut huomattua, kuinka tärkeää on myös huolehtia itsestään ja omasta jaksamisestaan. “Me ollaan se kantava voima ja meidän tulee pitää itsestämme huolta. Sen myötä me aloitettiin kuntosalilla käyminen” tokaisee Emmi iloisesti.

 

“Rohkaisen ajattelemaan omia naapuriliikkeitä ja miettimään kuinka kilpailija se toinen oikeasti on” Minna sanoo. “Nimenomaan, yhteistyö ei ole keneltäkään pois vaan kannattaa ajatella sitä ennemminkin kokonaisuuden kasvuna”, Emmi täydentää.

Minna Kunnasluoto ja Emmi Iskanius
elinvoimailtapäivä

 

Haluatko sinä mukaan I Love Kuopio yrittäjäyhteisöön?

Jäsenenä olet osa Kuopion keskustan yhteistyöverkostoa, jonka keskiössä ovat aidot kohtaamiset, yhteiset oivallukset, keskustan vetovoiman, yhteistyön ja toiminnan kehittäminen - kukin omalla panoksellaan.

Mikäli sinulla on toimitilat Kuopion keskustassa ja haluat osaksi yrittäjäyhteisöä, liity meidän jäseneksi. Tutustu lisää toimintaamme ja hae mukaan täältä.

Tervetuloa yhteisöön, jonka tekemisellä on vaikutusta!

Teksti: Roosa Havukainen

Kuvat: Milja Hirvonen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua