Väinölänniemen uimaranta

Väinölänniemi on Kuopion suosituin uimaranta. Ranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä. Rannalla on myös kaksi beach volley kenttää, hyppytorni sekä laituri. Talviaikaan Väinölänniemellä on avantouintimahdollisuus. HUOM. Hyppytorniin nouseminen ja sieltä alas hyppääminen tapahtuu vain rantavalvonnan antamalla luvalla.

Kesäaikaan suihku-, wc- ja pukutilat ovat avoinna klo 8 - 20 välisenä aikana.
Väinölänniemen uimarannalla järjestetään rantavalvontaa 15.6.-31.8. välisenä aikana.

Historiaa

Heti sotien 1939–1945 jälkeen alettiin kuopiolaisen uintiväen keskuudessa puhua uuden ja paremman uimalan saamista Kuopioon. Vuonna 1950 kaupunginvaltuusto hyväksyi arkkitehti Einari Teräsvirran suunnitelman Väinölänniemen avouimalasta. Laitos, johon tuli betoninen hyppytorni, kaksi ponnahduslautaa, kaksi kappaletta 25 metrin uimarataa, katsomo 700 henkilölle, sauna ja pukeutumisrakennus ja auringonottajille hiekkaranta, valmistui vuonna 1951. Turistinähtävyytenäkin tutuksi tullut uimalaitos maksoi sen ajan rahassa 15 miljoonaa markkaa. Väinölänniemen uusi uimala valmistui vuonna 1951.

Vuosien kuluessa alkoi uusien uimaloiden tarve tulla yhä selvemmäksi Kuopiossa. Uusia uimaloita rakennettiinkin Itkonniemen Honkalahteen ja ”aurinkokylpyläksi” nimetty Keiliniemi vuonna 1932. Pukeutumistiloja tässä uudessa kylpylässä oli 400 kylpijälle. Valkeisenlammen uimaranta valmistui 1956 ja sittemmin Päivärannan ja Haapaniemen virkistysuimarannat ja vielä Julkulan, Leipäniemen ja Särkilahden uimarannat.

Väinölänniemi 26
70100 Kuopio

080 091 8511
kunnossapito@kuopio.fi

Ajankohtaista