Kuopion kauppa- ja satamatori

 Varaa mainospaikka torille 

Marjat-torilla-myynnissä

Kuopion torille myymään

 

Tervetuloa Kuopion torille eli mualiman navalle!

Kuopion tori on vilkas kauppapaikka, jonka läpi kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä.
Tori sijaitsee aivan Kuopion sydämessä, Kuopion kaupungintalon ja kauppahallin välissä, ja sitä reunustavat useat kauppakeskukset sekä suositut kävelykadut.

Tori on avoin paitsi ammattimaisille yrittäjille, mutta myös satunnaisesti myyntiä tekeville yksityishenkilöille. Torilla voi myydä esimerksiksi omia leipomuksia tai vaikkapa kirppistuotteita! Toripaikkahinnat alkaen 8 euroa. Torivalvoja ohjeistaa myyjille vapaan paikan torilta. Myyntipaikkamaksun voi maksaa torilla käteisellä tai pankkikortilla.

 

Torimyynnin aloittaminen

Kun toiminta ei ole päätoimista ja myyntitulot eivät ylitä arvonlisäveron perintään asetettuja rajoja (myynti yli 15 000€/ kalenterivuosi), ei myyntitoiminnan aloittaminen vaadi erityisiä lupia. Satunnaisesta ei-ammattimaisesta elintarvikemyynnistä ei tarvitse tehdä itse ilmoitusta, riittää että asiasta ilmoittaa torivalvojalle, joka tekee kootun yhteisilmoituksen torin elintarvikemyyjistä elintarvikevalvontaan.

Yksityishenkilöt voivat tulla myymään omia kasvattamiaan tai keräämiään marjoja, sieniä tms. torille, näistä ei tarvitse tehdä ilmoitusta elintarvikevalvonnalle. Vastaavalla tavalla on kotileivonnaisten myynti. 

1) Myyjät, joilla ei ole omaa yritystä
Torimyynnistä saadut tulot ilmoitetaan verottajalle henkilökohtaisina ansiotuloina

2) Myyjät, joilla on oma yritys
Torimyynnistä saadut tulot ilmoitetaan verottajalle henkilökohtaisina ansiotuloina (esim. toiminimi, joka ei ole arvonlisävelvollinen), tai verotusasiat hoidetaan yrityksen verotuksessa (yli 15 000 euron liikevaihdon omaavat yritykset)

Lisätiedot ja myyntipaikkatiedustelut

Torivalvoja
p. 044-493 4734
torivalvoja@kuopionkeskus.fi

 

torin aukioloajat

Kesällä
arkisin klo 8-16 (iltamyyntisopimus klo 10 alkaen)
lauantaisin klo 8-15 (iltamyyntisopimus klo 10 alkaen)

Talvella
arkisin klo 8-15.00

Kuopion torin virallinen aukioloaika kesäkaudella on arkisin klo 8-16 ja lauantaisin 8-15.
Iltamyyntisopimuksella toimivat kauppiaat avaavat klo 10 mennessä myyntipisteensä, jotka usein ovat avoinna myöhempään iltaan saakka. Kauppiaat päättävät itsenäisesti milloin päivän aloittavat ja lopettavat. Sunnuntaisin torilla ei ole yhtenäisiä aukioloaikoja, vaan kauppiaat päättävät itse liikkeensä aukiolosta.
Kesäkaudella marja- ja vihanneskauppiaat sekä kahviot avaava myyntipisteensä usein noin klo 8 aikaan ja ravintolat klo 10 alkaen.

Muutokset mahdollisia, tiedustelut torivalvojalta.

Tapahtumiin ja toripaikkasopimuksiin liittyvät asiat:

Toritoiminta- ja tapahtumakoordinaattori
Jari-Pekka Piipponen
p. 044 373 4887
jari.piipponen@kuopionkeskus.fi

 

Torikauppaan liittyvä pysäköinti on siirtynyt Toriparkkiin.
Pysäköintimaksut hinnaston mukaisesti. 

 

Kuopion toripaikkahinnasto

Kuopion kauppatorin, satamatorin ja aallonmurtajan myyntipaikkahinnasto.
HInnasto on voimassa 1.4.2024 alkaen toistaiseksi.

 

Torihinnasto myyntipaikat
Torihinnasto muut paikat
Torihinnasto sähkö ja markkinat


HUOM. Sähkön käyttäjän tulee huomioida mahdollisesta voimavirran jakamisesta eri pisteisiin mahdollisesti aiheutuva ylikuormitus ja jakaa virtalähteet siten, että ylikuormitustilanteita ei synny. Kauppias vastaa omasta toiminnastaan, kalustostaan ja tarvitsemastaan tekniikasta (sähköjohdot, johtojen suojaus yliajosuojilla tms.) sekä mahdollisista ylikuormitustilanteista omalla kustannuksellaan.

 

Kuopion torisääntö

 

torisääntö

 

Kuopion torisääntö määrittelee yleiset toimintasäännöt ja -tavat Kuopion kauppatorilla ja satamatorilla, sekä aallonmurtajan myynti- ja tapahtuma-alueilla. 

Torisääntöä täydentää toritoimikunnan tekemät linjaukset ja tiedotteet sekä torivalvojan antamat ohjeistukset. Toimimalla torialueilla tai aallonmurtajalla, sitoutuu noudattamaan torisääntöä, sekä torin henkilökunnan ja viranomaisten antamia ohjeistuksia. 

Tutustu Kuopion torisääntöön täällä:

Kuopion torisääntö