Elonkorjuujuhla 26.-27.8.2022

Elonkorjuujuhla 26.-27.8.2022

Torilla on kahden päivän ajan iloista markkinatunnelmaa, paikan päällä nautittavia ja kotiin vietäviä satokauden herkkuja sekä ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtuma on avoinna perjantaina klo 9-16 ja lauantaina klo 9-15.

Lavaohjelmassa on luvassa vuosittainen taisto Savonmaan mestarilypsäjän tittelistä, huutokauppa, ohjelmaa lapsille, livemusiikkia ja paljon muuta! Tervetuloa tutustumaan myös eri toimijoihin Elonkorjuujuhlan neuvontateltoilla sekä Olonkorjuutorilla.

Elonkorjuujuhlilla pääsee tutustumaan maaseudun eläimiin ja työkoneisiin, ja tapahtumaan saapuu satokausiruuan tuottajia ja myyjiä, sekä ajankohtaisia ja teemaan liittyviä näytteilleasettajia. 

Taste Savon Pop Up lähituotepuoti kerää yhteen paikalliset tuottajat, Euroopan palkitut ruokalahjat sekä mukaan ostettavat pohjoissavolaiset maistuvat muistot. Myymälän kaikki tuotteet ovat Pohjois-Savon alueelta, joten ostamalla tuet paikallisista ja vastuullisesti tuotettua lähiruokaa. Lisäksi pisteellä tarjoillaan Sonkakosken Myllyn rukiista valmistettua ruispuuroa.

Elonkorjuujuhlan yhteydessä Kuopion Kauppahallissa vietetään 120-vuotisjuhlaa, ja viikonloppuna hallissa on tarjolla huimasti nähtävää ja koettavaa, ihania hallin herkkuja unohtamatta! Kauppahalli avoinna perjantaina klo 8-18 ja lauantaina klo 8-16.

 

PERJANTAI 26.8.

Pohjois-Savon koulu- ja päiväkotirauhan julistus järjestetään uuden lukukauden alussa, jo kahdeksatta kertaa perjantaina 26.8.2022 klo 10 Kuopion torilavalla. Kaikenikäiset pohjoissavolaiset ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa joko paikan päällä tai suorana lähetyksenä netissä. Tapahtuman suoran lähetyksen linkki löytyy lähempänä tilaisuutta osoitteesta: www.kuopio.fi/lapset-ja-nuoret2

Hieman ennen tilaisuuden alkua klo 9.45 Kuopion reippaan voimistelijat tulee vetämään juhlayleisölle lasten aamujumppaa. Koulu- ja päiväkotirauhan julistajana toimii upea, rohkea artisti Isaac Sene, joka myös esiintyy tilaisuudessa. Lisäksi pääsemme nauttimaan taikuri Matias Suomalaisen ja K-pop-tanssiryhmä Nameless Dance Crew’n mahtavista esityksistä.

Juontajana toimii Kuopion kaupungin draamakasvattaja Anni Marin, seuranaan karvaiset kaverimme, Kiitos kaveruudelle -maskotit Pähkä ja Kamu. Tapahtuma on koko Pohjois-Savon yhteinen ja sitä tuottaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimi sekä Kuopion kaupunki. 

Torilavalla pidetään myös kulttuuriaiheinen paneeli klo 12 osallistujinaan Atso Almila, Teemu Backnäs, Aleksi Eskelinen, Elisa Itkonen, Maija-Riitta Karhulahti, Marko Kilpi, Salima Peippo, Kirsti Turunen, Anna Vilkuna ja Pekka Vähäkangas. Tule kertomaan mitä juuri sinä Kuopion kulttuurielämältä kaipaat! KulttuuriKuopio-ohjelman valmistelu jalkautuu Kuopion torille ja yleisö pääsee kertomaan omat toiveensa kulttuuripalveluihin liittyen, sekä lähettämään kulttuuriaiheisia terveisiä Kuopion päättäjille. 

LAVAOHJELMA pe 26.8.
10.00 Isaac Sene, taikuri Matias Suomalainen, K-pop-tanssiryhmä Nameless Dance Crew
11.00 Sattumalta -työryhmä: tanssitaiteilijat Anniina Dyster, Hanna Heino ja harmonikkataiteilija Janne Vänskä
12.00 Kulttuuripaneeli - Puhutaanko kulttuurista?
13.00 Terika Band laulaja-lauluntekijä Terhi Karjalaisen johdolla
14.30 Kuopion Rytmi-pojat


LAUANTAI 27.8.

Lauantaina lavaohjelmassa tarjolla livemusiikkia, Maaseutu Ammattiin ry:n huutokauppa, perinteinen Savonmuan Mestarilypsäjä -kilpailu sekä Poliisisoittokunnan lastenorkesteri Nallekopla ja Maltti & Valtti! 

"Kuorojen Venetsialaiset" -tapahtumaa vietetään Siskotyttöaukiolla osana Meidän Kuopio -festivaalia klo 11-13.40, joka tuo kuopiolaisten kuorojen esittämää musiikkia aivan torin kulmalle.

Valtakunnallinen Poliisin Päivä näkyy myös Kuopion torilla klo 10-14. Tapahtumassa on mukana poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Torilla pääsee myös turvavyösimulaattoriauton kyytiin, jossa voi testata miten turvavyöt toimivat auton pyörähtäessä ympäri. Liikennepuistokonstaapelit Maltti & Valtti esiintyvät yhdessä Helsingin poliisisoittokunnan lastenorkesteri Nallekoplan kanssa torilavalla klo 11.30. 

Tapahtuman juontana toimii Olavi Rytkönen.

LAVAOHJELMA la 27.8.
9.00 Avaus
9.05 Kuopion Seniorikuoro
9.15 Satokausikatsaus, MTK
9.30 Elonkorjuutori
9.40 Euroopan ruokamaakunnan kuulumiset, Itä-Suomen MKN
9.50 Kuopion Invalidit ry.
10.00 Savonmuan Mestarilypsäjä -kilpailu
11.20 Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen
11.30 Poliisisoittokunnan lastenorkesteri Nallekopla ja Maltti&Valtti
12.30 Huutokauppa
13.30 Kuopion Kansalaisopisto esittäytyy
14.00 OHJELMA PÄÄTTYY

 

***

Elonkorjuujuhla on osa Meidän Kuopio -Festivaalia. Elonkorjuujuhlassa mukana myös MTK Pohjois-Savo, Savon ammattiopisto, Metsäkeskus, Maaseutuammattiin ry, Kuopion Kaupunki, Itä-Suomen Poliisi, Itä-Suomen Maa- ja Kotitalousnaiset ry ja Kuopion Kauppahalli.

*Huom! Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Tapahtuman tiedot

26.08.2022 klo 09:00 - 27.08.2022 klo 15:00

Kauppatori
70100 Kuopio

Lisätietoja:

Myyntipaikat
torivalvoja@kuopionkeskus.fi
p. 044-4934734

Ohjelma
toimisto@kuopionkeskus.fi
p. 044-7226074