Kirjakantti 13.-18.11.2023

Kirjakantti 2023 - Suo rauha

Perinteikäs kirjallisuustapahtuma Kirjakantti järjestetään 20. kertaa 13.-18.11.2023 teemalla Suo rauha. Korkeatasoinen ohjelma on ajankohtainen ja aiempia vuosia laajempi, joka kestää koko viikon maanantaista lauantaihin tarjoten monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa kaikenlaiselle yleisölle. Tapahtumaviikolla on mukana lähes 50 esiintyjää ja tapahtumia järjestetään Kuopiossa, Iisalmessa sekä verkossa.

– Uutuutena on yhteistyö kansainvälisten luontodokumenttielokuvien ja -tekijöiden sekä vuoden aikana maaseutualueilla järjestettävien sanataide- ja kirjallisuustyöpajojen kanssa. Ohjelmasta nousevat esiin muun muassa luontosuhde sekä turvallisuuteen ja rauhaan liittyvät teemat, taiteellinen johtaja Sari Siltavuori kertoo.

Perinteiseen tapaan yleisö pääsee nauttimaan kirjailijahaastatteluista ja -tapahtumista, seminaareista, kirjallisuusklubeista ja työpajoista. Lisäksi kaupunginkirjastolla järjestetään lapsiperheille suunnattu Kirja Astuu Ulos Kansistaan (KAUK) -elämystila sekä juhlanäyttely. Juhlaviikon aikana julkistetaan myös tämän vuoden Savonia-palkintoehdokkaat, valitaan Mestarisanastaja sekä annetaan Merenmaa-palkinto.

Viikon aikana kirjailijavieraina nähdään muun muassa Janne Saarikivi, Maria Turtschaninoff, Jenni Räinä, Karoliina Niskanen, Pauliina Kainulainen ja Johanna Venho.

Tapahtumiin on vapaa pääsy – tervetuloa tutustumaan sanojen, tekstien ja kirjojen kiehtovaan maailmaan

Tapahtuman tiedot

13.11.2023 klo 10:00 - 18.11.2023 klo 20:30

Useita sijainteja
70100 Kuopio
www.kirjakantti.fi