Valkeisenlampi | Kalastus


Valkeisenlampi ja kalastus

Valkeisenlampi on Kuopion kaupungin vapaakalastusalue ja siellä vietetään vuosittain Valtakunnallista kalastuspäivää. Kalastamista saa harjoittaa vapaakalastusalueilla yhdellä vavalla, ongella, pilkillä, heitto- tai vetouistimella ja perholla. Näillä kalastusvälineillä kalastamiseen ei tarvita kaupungin myöntämää kalastuslupaa. Muilla kalastusvälineillä kalastaminen on kielletty. Lampeen istutetaan lohia vuosittain ja sen kalakanta on hyvä.


Kuopion vapakalastusalueet

Kuopion vapakalastusalueita ovat Iso-Valkeisen länsiosa (moottoritien Päivärannan puolella), Pieni-Valkeinen Päivärannassa, Rahusenlampi, Ritosenlampi, Pitkälampi, Saarijärvi, Maljalampi, Sammakkolampi, Leväsenlampi, Pieni-Neulalampi, Neulalampi (kaupungin omistama osuus), Litmasenlampi, keskustan Valkeinen, Kuvelammet, Kolmisoppi ja Vuorilampi.

Kalastamista vapakalastusalueilla saa harjoittaa yhdellä vavalla, ongella, pilkillä, heitto- tai vetouistimella ja perholla. Heitto- ja vetouisteluun sekä perhokalastukseen tarvitaan valtion kalastonhoitomaksun suorittaminen (18 - 64-v). Muilla kalastusvälineillä kalastaminen on kielletty.

Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikka
sijaitsee moottoritien jakaman Iso-Valkeisen itäpuolella (Hotelli IsoValkeisen puoleinen osa).
 

Yhteystiedot:
vesialueiden hoitaja Markku Tuomainen, puh. 044 718 5516 tai
kaupunginmetsänhoitaja Seppo Jauhiainen, puh. 0400 577 330

Valkeinen
70110 Kuopio

044 718 5516

Ajankohtaista