Vesilentotaxi

Vesilentotaksi on aivan toisenlainen kokemus, kuin mihin olet tottunut. Lennon aikana näet upeat maisemat Kuopion keskustasta, saaristosta ja Puijontornista.

Pertti Hytönen toimii projektipäällikkönä ainutkertaisessa yrityksessä, Vesilentokeskuksessa, jonka pääpaikka sijaitsee Kuopion satamassa. Taksi on ainoa koko Suomessa ja koneella voi tehdä matkoja Kuopion yllä tai lentää minne tahansa päin Suomea. Yritys löytyy Kuopion matkustajasatamasta ja kyytiin voi hypätä katselemaan maisemia 10 minuutin ajaksi.

Elämyslento Kuopion satamasta 90 € per henkilö (min. 3 hlö), tai 270 € per lento. 1-3 matkustajaa (painoraja). Ilma-aika noin 10 minuuttia, rullauksineen noin 20 minuuttia.

Yritys on toiminut Kuopion satamassa vuodesta 2012 ja se toimii kahdella Cessna 185 -koneella. Hytösen mukaan parasta työssä on ihmisten kanssa lentäminen ja elämyksien tuottaminen. Jokainen asiakas on ollut tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa. Yrityksen kysyntä on kasvanut vuosivuodelta ja etenkin turistit haluavat kokea elämyksen Kuopion taivaalla. Elämyksiä haluavat myös kokea hääparit, polttariporukat ja synttärisankarit.

Vesilentotaksi toimii kesän ajan, säävarauksella. Yritys avaa ovensa keväällä jäiden lähdettyä ja jatkaa myöhälle syksyyn. Paikka avataan päivittäin 10 aikaan aamulla ja se on auki iltaan asti.

Kuopiossa järjestetään myös vuosittain vesilentokoneiden kokoontumisajot - Vesj'tasotus, joka on valittu Suomen parhaaksi vesilentokonetapahtumaksi. Vuonna 2017 oli neljäs kerta ja siitä on muodostunut jo perinne.


Lähde lentämään!

Ajankohtaista