BarokkiKuopio-festivaali

BarokkiKuopio on musiikkifestivaali, joka tarjoaa parasta musiikkia viimeisen 500 vuoden ajalta. Se on kansainvälinen ja paikallinen, vanhan ja uuden yhdistävä luonnonläheinen kaupunkifestivaali, jonka korkealaatuisissa konserteissa kuullaan kotimaisten huippuammattilaisten lisäksi kansainvälisiä taiteilijavieraita eri puolilta maailmaa.

Keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikin seurana on mm. elektronista musiikkia, kansanmusiikkia ja nykyklassista, nuorison suosimaa rock´n roll -musiikkia unohtamatta. Satoja vuosia vanhaa musiikkia soitetaan ja kuullaan erilaisilla uusillakin soittimilla ja tavoilla ja uunituoretta tämän päivän musiikkia puolestaan eri aikojen vanhoilla soittimilla, joita ei BarokkiKuopion ulkopuolella useinkaan kuule.

Jotkut viihtyvät parhaiten kahvilan tai kapakan terassilla musiikista nauttien, joillekin taas tutuin ja mukavin paikka musiikin kuuntelemiselle on konserttisalin tai kirkon rauha. Perinteisten konserttien ja musiikin tekemisen ja kokemisen lisäksi tarjoammekin myös erilaisia ja uusia kokeilevia musiikin tekemisen ja kokemisen muotoja. 

Heinäkuun puolivälissä järjestettävän festivaalin teemapari vaihtuu vuosittain: vuonna 2024 BarokkiKuopio kimmeltää teemalla sähkö / säihke. Aiempien vuosien teemoja ovat olleet mm. luonto / luonne (2023), tunto / tunne (2022) ja talo / talous (2021).

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii cembalisti ja kapellimestari Matias Häkkinen ja toiminnanjohtajana pianisti ja cembalisti Sanni Antikainen. Festivaalin pääyhteistyökumppani on barokkiorkesteri Ensemble Nylandia.

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

Ajankohtaista