Muikkuravintola Sampo

Kauppakadulla, vain kivenheiton päässä torista sijaitseva Muikkuravintola Sampo tarjoaa perinteistä savolaista ruokaa. Tämä on aivan ehdoton paikka, jossa jokaisen kuopiolaisen ja turistin tulee käydä syömässä muikut. Astu sisälle ja koe aito savolainen makuelämys!

Muikkuravintola Sampo tunnetaan maankuuluista muikkuannoksistaan, mutta yhtä tärkeä osa Sampoa on sen pitkä historia ja aikojen saatossa omanlaisekseen kehkeytynyt originelli ilmapiiri. Sampo on toiminut samalla nimellä, samassa talossa pidempään kuin Suomessa on vapaasti kumottu napantereja. Sampo aloitti kahvilana vuonna 1931.

Väitetään mualiman navan ympärille keräytyneiden savolaisten saaneen alkunsa muikusta. Ainakin se on totta, että savolaiset yhä saapuvat muikun äärelle ja tuovat mukanaan muunheimoiset ystävänsäkin. Heistä kyllä enin osaa tulee ihan tuomattakin, omasta mielenkiinnosta ja orastavan nälän tuomina. Sampo on kuopiolaisten oma kohtauspaikka ja matkustavaisille se kulma, mistä tavoittaa vielä aitoa savolaisuutta ja vetreitä sanankäänteitä palanpainikkeeksi.

Mutta muutakin kuin muikkua Samposta löytyy. Mureat lehtipihvit, romanttiset makkaraspesijaalit ja wieninleikkeet maistuvat nekin ja kun kaikki tapahtuu vuosikymmeniä samana säilyneessä interiöörissä, on kuopiolainen ravintolaelämys valmis. Mikä parasta, Sampossa kaikki tilaavat samalta listalta.

Olitpa rock-tähti, ministeri, betoniraudoittaja tai AD, kutsu kuuluu samoin sävelin: Tervetulloo Sampoon, Suomen parraaseen muikkuravintolaan!

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

1

Rennosti aitoa ja lämminhenkistä palvelua

Avainsanat

ravintola

AUKIOLOAJAT

Vesivahingon vuoksi olemme tilapäisesti suljettuna. Pahoittelemme tilannetta!

maanantai    11 - 20
tiistai    11 - 20.30
keskiviikko    11 - 20.30
torstai    11 - 20.30
perjantai    11 - 21.30
lauantai    12 - 21.30
sunnuntai    12 - 20

Keittiö    11 - 19.15

Ajankohtaista