Rautatieasema

Kuopion rautatieaseman rakennus valmistui vuonna 1934 ja se on arkkitehtuuriltaan klassismia ja funktionalismia. Asemarakennus on toteutettu Jarl Ungernin sekä Thure Hellströmin piirustusten mukaan. Rakennuksen ulkosivu on tyyliltään tasapainoista klassismia sekä sisätiloiltaan selkeää funktionalismia.

Kuopioon avattiin ensimmäinen rata liikenteelle vuonna 1889. Rata tunnettiin nimellä Savon rata ja asema sen varrella sijaitsi nykyisestä asemarakennuksesta hieman itään päin. Kyseinen paikka valikoitui asemarakennuksen sijainniksi, koska se sijaitsi keskeisellä paikalla satamaan nähden. Vanha ja puinen Knut Nylanderin suunnittelema asemarakennus purettiin uuden rakennuksen tultua, mutta ratapihalla on edelleen pystyssä ja käytössä huomattava määrä vanhoja alkuperäisiä rakennelmia.

Kuopion rautatieasemalta on matkaa Helsingin päärautatieasemalle 464,6 ratakilometriä. Asemalla on kolme raidetta ja sen kautta kulkee kauko- ja tavaraliikennettä.

Rautatieaseman yhteydessä samassa rakennuksessa toimii Kuopion Asema Bar & Cafe, joka tarjoaa asiakkailleen ravintola- ja majoituspalveluja sekä pyöränvuokrausta.(Lähde: HELENA RIEKKI 2005. Kuopion kaupungin rakennushistoria. Kalevaprint Oy: Oulu)

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

Asemakatu 1
70100 Kuopio

www.vr.fi

Ajankohtaista