Tanssiteatteri Minimi

MINIMI

Tanssiteatteri Minimi on monialainen esittävän taiteen yhteisö, joka tekee lajityyppirajoja tottelemattomia fyysisiä esityksiä etsien uusia tapoja sysätä ajatuksia liikkeeseen. 

Minimi esiintyy aktiivisesti myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella ja on ainoita suomalaisia kiinteitä ryhmiä, jotka tekevät säännöllisesti myös katuteatteria ja ulkoilmaesityksiä.

Kaikki ohjelmistossa olevat teokset on tehty kiertämään ja esityksistä yli puolet on kotinäyttämön ulkopuolella.


MINIMI MUUTTI KUOPION KAUPUNGINTEATTERIIN

Tanssiteatteri Minimin Kuopiossa tapahtuvat esitykset siirtyivät vuodenvaihteessa Kuopion kaupunginteatterin tiloihin. Sopimus alkoi 1.1.2019, ja on valtakunnallisesti historiallinen ja lähes ainutlaatuinen. Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöstä tulee monipuolisen esitystaiteen näyttämö, missä nähdään jatkossa tanssia, teatteria, sirkusta sekä rohkeasti eri taiteenaloja yhdistäviä teoksia.

“Yhteistyöproduktioiden taiteellisista linjauksista sovitaan yhdessä,
mutta muuten Minimi vastaa edelleen omasta ohjelmistostaan ja
kaupunginteatteri omastaan. Teemme kuitenkin tiivistä yhteistyötä mm.
markkinoinnin ja viestinnän puitteissa – Minimi näkyy tulevaisuudessa
kaupunginteatterin kausiesitteissä, nettisivuilla ja muissa kanavissa”,
kuvailee Liisa Ruuskanen, toinen Minimin taiteellisista johtajista.

Muutto Maria-näyttämölle tulee hyödyttämään koko maan tanssinkenttää Minimin esitysvaihtojen ja yhteistuotantorakenteiden myötä. Yhteistyö Kuopion kaupunginteatterin kanssa tiivistyy ja tavoitteena on tehdä ainakin yksi yhteistyöteos vuosittain. Yhteistyön kautta on mahdollisuus tehdä mielenkiintoisia, eri taiteenlajeja orgaanisesti yhdistäviä produktioita. Minimillä on tilaisuus kasvattaa tanssin katsojamääriä kun puitteet kaikille katsojaryhmille ovat kunnossa. Uusien tilojen myötä myös teknisesti haastavampien teoksien toteutus mahdollistuu. Vanha kotinäyttämö Sotku, jää Kuopiossa osittain Minimin harjoitustilaksi.

Maria-näyttämöllä tapahtuvien esitysten lisäksi Minimi jatkaa myös aktiivisesti kiertuetoimintaansa ja esiintymistä ympäri Suomen ja ulkomailla.
 

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

Niiralankatu 2
70600 Kuopio

044 066 7338
minimi@minimi.fi

Ajankohtaista