Torikauppias Laina Päiväläinen

Laina Päiväläisen käsityöpöytä Kuopion torilla on tuttu näky kaupunkilaisille. Hän aloitti toiminnan kirppismyyjänä yli 20 vuotta sitten, mutta huomattuaan miten hyvin kauppa kävi, hän päätti alkaa tekemään hattuja enemmänkin. Hattujen lisäksi Päiväläinen myy itsetehtyjä huiveja, kasseja ja lasten mekkoja. Valikoimasta löytyy tuotteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin.

Taitava ompelija on saanut oppinsa jo kansakoulussa ommellessaan itse omat vaatteensa. Sittemmin on valmistunut muun muassa rippi-, ylioppilas- ja hääpukuja perheenjäsenille. Kankaat hän ostaa netistä Suomesta ja ulkomailta, tai paikallisilta kuopiolaisilta kangaskauppiailta. Päiväläinen pitää erityisesti Marimekon ja Finlaysonin kankaista ja tekee tuotteita käyttäen tuttuja kangaskuvioita, kuten Marimekon kukkakuviota. Hän tekee myös pellavasta kauniita hattuja ja kangaskasseja. Kaikki tuotteet ovat pestäviä ja kestävät käytössä vuosia.

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

Kauppakatu 45
70110 Kuopio

050 593 4305

Ajankohtaista