Ykkösherkku

Ykkösherkku on Kuopion Perinnetuote Oy:n omistama laatujuustoihin ja -leikkeleisiin erikoistunut myymälä, joka on toiminut Kuopion Kauppahallin Veljmiehen puoleisessa päädyssä vuodesta 2014 lähtien. Myymälävalikoimaan kuuluvat juustot ja leikkeleet tulevat eripuolilta Eurooppaa suoraan valmistajilta ja maahantuojilta, erityisesti Sveitsistä, Italiasta ja Ranskasta. Toki sekaan mahtuu myös mitä maukkaimpia kotimaisia juustoja Herkkujuustolalta ja Peltolan tilalta sekä kerrassaan suussa sulavia lihaherkkuja Makulihalta ja Eväsmiehiltä. Valikoimasta löytyy myös erilaisia hilloja, marmeladeja ja siirappeja juustojen kaveriksi sekä laadukkaita kreikkalaisia oliiveja ja oliiviöljyjä. Lisäksi myymälästä löytyvät myös kolmena vuonna peräkkäin Suomen parhaaksi valitut Kuopion Perinnetuotteen kalakukot. Kukot leivotaan sukupolvilta toiselle siirtyneitä perinteitä vaalien ja APT Aito Perinteinen Tuote -nimisuoja reseptiä noudattaen jo neljännessä polvessa.


Ykkösherkun toimitusjohtajan Markku Ylihärsilän suvulla on pitkät perinteet kauppahalli- ja torikaupasta. Markun isovanhemmilla oli konditoriamyymälä Carsonin alakerrassa sijainneessa Keskushallissa, josta myymälä siirtyi 50-luvulla nykyiseen Kauppahalliin. Vuonna 1973 Markun vanhemmat perustivat puolityhjään Kauppahalliin ensimmäisen kahvilan, joka toi asiakkaita halliin ja pikkuhiljaa hallin suosio kasvoi ja loput myyntipaikatkin täyttyivät. Myös Markun sisaruksilla on parhaimmillaan ollut lähes yksi neljäsosa Kauppahallin myyntipaikoista.


Herkkuja pursuavien tiskien takana teitä palvelevat aurinkoiset myyjät Helena Voutilainen sekä Elisa Nurmi, joiden taitavissa käsissä syntyvät mitä ihanimmat herkkulautaset niin arkeen kuin juhlaan. ”Meillä jokainen kuu on juustokuu!” vinkkaa Markku.

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

1

Erityisen asiantuntevaa ja erikoistoiveet ratkaisevaa palvelua

1

Rennosti aitoa ja lämminhenkistä palvelua

1

Monipuolinen ja laaja valikoima

1

Paikallinen helmi – The place to visit

AUKIOLOAJAT
maanantai    9.30 - 17.00
tiistai    9.30 - 17.00
keskiviikko    9.30 - 17.00
torstai    9.30 - 17.00
perjantai    9.30 - 18.00
lauantai    9.00 - 16.00

Ajankohtaista