Kuopion korttelit

Hurmaava Kissakahvila Tiramisu

5.9.2022

Ihastu paikalliseen Iitun kanssa! 


"Kuopion tori on meidän rakas Mualiman napa, mutta kaupungistamme löytyy sen lisäksi useita kortteleita ja alueita, jotka ansaitsevat vähintään yhtä suuren kunnianosoituksen. Tästä ajatuksesta inspiroituneena päätin tutustua erilaisiin Kuopion kortteleihin ja jakaa fiiliksiäni ja vinkkejä kaupungin parhaista kohteista!"

-Iitu Apell

Nainen ja peilikuva
Kuopion Korttelit - juttusarjassa Iitu tutustuu Kuopion keskustan helmiinTIRAMISU - Lempeä ja kodinomainen tunnelma kissakahvilassa

Haluatko kokea jotain aivan uutta ja spesiaalia? Pörröistä, pehmoista, hellyyttävää? Jotain sellaista, mitä ei löydy kuin Tampereelta, Helsingistä ja Kuopiosta? Tervetuloa kissakahvilaan!

 

Pimpotan ovikelloa ja työntekijä Jenni tulee avaamaan oven. Aivan kun jonkun kotiin menisi kyläilemään! Ja itseasiassa niinhän meninkin, nimittäin nämä Tiramisun kisut asustavat kahvilassa yötä päivää. He tulivatkin heti tervehtimään minua, ja menin laskuissa sekaisin, että kuinka paljon noita söpöjä karvapalloja olikaan. Varmistin asian Jenniltä, ja hän kertoi, että niitä on 9. Kisujen lisäksi Tiramisussa on yksi pupu nimeltä Tsirkku.

Vaalea kissa

Jätin kengät eteiseen ja siitä jatkoin Jennin ohjauksesta käsien pesulle - mikä tuntui tosi luontevalta, koska kisuja rapsuttelee niin useat käsiparit päivän aikana, että hyvä hygienia on heille kaiken A ja O. Mukava, turvallinen ja kotoisa fiilis heti alkuun siis taattu.

Pääsin jututtamaan Jenniä hetki ennen kun ovet avautuivat asiakkaille. Oli hienoa kuulla, miten hyvin Tiramisu on otettu Kuopiossa vastaan. Kesällä 2019 kahvila oli vain Pop Up-kahvila, mutta suuren suosion takia se jäi niille sijoilleen kesän jälkeenkin. Tällä hetkellä tilanne on positiivisesti negatiivinen - asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista ja tilat ovat jäämässä pieneksi. Kannustankin jokaista varaamaan pöydän Tiramisusta ennakkoon.

Jenni ei itse ole yrittäjä, mutta työskenteli mielestäni hyvinkin omistautuvalla tyylillä. Kissakahvilan pyörittämisen lisäksi myös kissojen hyvinvoinnista huolehtiminen on työntekijöiden vastuulla. He käyttävät siis nuo karvapallerot eläinlääkärissä, jos tarvetta on. Itseasiassa kissojen hyvinvoinnin huolehtimisen vuoksi kahvilaan saapuessa peritään 5€ “sisäänpääsymaksu”, mikä takaa sen, että kissojen on hyvä olla. Tämä on mielestäni hyvä keino pitää kehräävien kavereiden kunnosta huolta - saammehan asiakkaina heidän läsnäolostaan myös itsellemme hyvinvointia. Mieli lepää Tiramisussa toden teolla.

Minut yllätti positiivisesti se, että kissakahvilassa oli tarjolla muutakin kuin perinteistä kahvia ja pullaa. Menusta löytyi niin pieneen kuin suurempaankin nälkään purtavaa - suolaista ja makeaa. Siksipä helpotin valintaani ja pyysin Jenniä kertomaan, mitkä on heidän asiakkaiden suosikit.

Kahvi ja kakku

Tiramisun asiakkaiden yleisimmät tilaukset:

1) CATpuchino = Capuchino, jonka maitovaahtoa koristaa kissakuvio
2) Päivän kakku = tänään tarjolla oli suklaakakkua, vaniljajäätelöä, kermavaahtoa sekä suklaakastiketta

Tiramisun kahvi itseasiassa keitetään käsin Hario V60 pour over menetelmällä, ja maitokin vaahdotetaan käsin. Tämän ansiosta saat kahvilassa taatusti erilaista kahvia kuin kotona.


Istahdin sohvalle odottelemaan herkkuja ja ihastelemaan kahvilan sisustusta samalla, kun kisut vuoron perään kävivät ihmettelemässä, kukas asiakas se tänään täällä kanssamme on.

Kissa sohvalla

Tiramisun sisustus ja tunnelma on rakennettu kissalähtöisesti - erilaisia kiipeilytelineitä, tekstuureja, pesiä ja piilopaikkoja on jokapuolella. Samaan aikaan kaikki yksityiskohdat hivelevät kuitenkin myös kahvila-asiakkaan silmiä. Taustalla soiva hempeä musiikki myös omalta osaltaan rentouttaa ja saa ajan pysähtymään. Kaiken kaikkiaan ihana kokonaisuus, mistä ei voi tulla kuin hyvälle mielelle.

Kissa kiipeilypuussa

Asiakkaat saapuivat jo 5 minuuttia ennen kahvilan aukeamista ovelle koputtelemaan ja heti klo 12 Tiramisu oli täynnä. Alkuun osa kissoista meni omiin oloihinsa, mutta saapuivat kuitenkin seurustelemaan asiakkaiden luokse. Selkeästi luonne-eroja kisuissa oli, jotkut halusivat olla rapsuteltavina ja nauttivat huomiosta, toiset viihtyivät omissa oloissaan tai ikkunan luona auringon paahteessa.

Kissat saavat siis tietenkin olla kahvilassa vapaasti ja ympäristö on suunniteltu heitä ajatellen. Siksipä juuri kissojen temppuja ja leikkejä oli helppo ja ihana seurata, yhdessä muiden asiakkaiden kanssa. Hienoa oli huomata, miten asiakkaat rauhoittuivat ja ilostuivat kissojen läsnäollessa. Upea kohde!


Iitun vinkit ja suositukset:

  • Parhaimmillaan kokemus on kuin ystävän luokse kahville menisi - asiakkaiden kesken vallitseva yhteisöllinen henki onkin tosi hieno kokemus.

  • Pyydä työntekijöiltä kissoille herkkukippo, jonka avulla saat houkuteltua pikkuystävät luoksesi ja pääset paijaamaan heitä.

  • Varaa pöytä ennakkoon, jotta varmistat sinulle ja ystävillesi paikan pörröisessä ilmapiirissä. Toki jos käppäilet ravintolan ohi ja haluat extempore kokeilla onneasi, niin kannustan siihenkin.

  • Varaa kissakahvilakäyntiisi aikaa, jotta saat kokea spesiaalin kahvilatunnelman rauhassa. Kissat tarvitsevat aikaa tulla luoksesi ja lisäksi pieni henkilökunta tarjoilee useaa seuruetta samanaikaisesti.

 

Kenelle suosittelen Tiramisua?

  • Eläinrakkaille ihmisille, joilla ei ole kiire mihinkään vaan halu pysähtyä upean tunnelman ja lempeiden kisujen äärelle.

  • Yksinäisyyttä kokeville ihmisille - Tiramisussa olo on kuin ystävän kotona, jossa kaikkia asiakkaat ovat samaa seuruetta keskenään. Yhteisöllinen fiilis läsnä.

  • Sinulle, joka saat vieraita toisesta kaupungista. Esittele tämä erikoinen kahvila turisteille ja nauti heidän kanssaan lempeästä hetkestä.

 

Lue juttusarjan seuraava jakso  täältä!

Teksti: Iitu Apell

Kuvat: Iitu Apell, Wille Markkanen

Artikkelin kohteet

Kissakahvila Tiramisu

Kissakahvila Tiramisu on valloittava yhdistelmä taidetta, tunnelmaa ja tassuttelevia kissoja. Vierailuasi odottaa kuusi kehräävää kissaa, herkullista pientä suuhunpantavaa sekä ainutlaatuinen tunnelma.

Lue lisää

Nämä voisivat kiinnostaa sinua