Kalakukkoleipomo Irene Partanen

Kuopiolainen Kalakukkoleipomo Irene Partanen myy mualimankuuluja kalakukkoja Kuopion kauppatorin lisäksi myös kauppahallissa.

Irene Partaselta löytyy maukkaiden muikku- ja ahvenkukkojen lisäksi vastaleivottuja leipiä, pasteijoita, riisipiirakoita sekä munkkeja. Irene Partasen kalakukot valmistetaan Kuopiossa  uudessa leipomossa, mikä sijaitsee Inkilämäenkadulla. Kalakukkoleipomolle perinteet ovat tärkeitä ja tuotteet tehdäänkin aitona käsityönä kokeneiden leipureiden toimesta.

Irene Partanen perusti leipomonsa yli 50 vuotta sitten ja vuonna 2014 sen toiminta siirtyi savolaisten veljesten Janne ja Jarmo Komulaisen pyöritettäväksi. Kauppahallin myymälästä myydään päivittäin tuoreita kalakukkoja ja leivonnaisia niin turisteille kuin paikkakuntalaisille.

Kalakukko on aito savolainen erikoistuote, joka on herkullinen vieminen tuliaisiksi sekä omaan ruokapöytään. Vakioasiakkaat kaupungista kuin maaltakin käyvät päivittäin asioimassa Irene Partasen myymälässä ostamassa hyviksi todettuja leipomotuotteita. Pitkät perinteet omaavan kalakukon valmistuksessa käytetään vain savolaisista vesistä nostettua ahventa ja muikkua.

Rakkaudella Kuopiosta, meiltä sinulle

Olemme sitoutuneet toiminnassamme Savolaisen palvelun teeseihin. Anna oma arviosi – missä asioissa me olemme sinun mielestäsi onnistuneet. Kiitos avustasi!

Ajankohtaista