Ajankohtaista

Koiran kanssa Kuopiossa

11.9.2023

Kuopion keskusta on suotuisa myös karvakavereille, sillä keskustasta löytyy lukuisia paikkoja, joihin myös kauniisti käyttäytyvät koirat ovat tervetulleita. Nappaa siis eläinystäväsi mukaan ja suuntaa kohti keskustaa. Yhteinen päiväreissu voi alkaa kätevästi suoraan Mualiman Navalta.

Toritoimikunnan yhtenevällä päätöksellä, Kuopion torialueilla on nyt virallisesti ja luvan kanssa mahdollista asioida koiran kanssa. Päätös pohjautuu Vuoden kuopiolaiseksi (2022) nimetyn Aku-koiran laatimaan koiralaisaloitteeseen. Kuopion torin lisäksi keskustan erilaiset kahvilat, ravintolat, liikkeet ja palvelut toivottavat kaikki kiltit karvaturrit tervetulleiksi. Useimmista paikoista koirille on myös tarjolla vesikuppi janon yllättäessä. Pidempikin vierailu koiran kanssa onnistuu, sillä keskustan hotelleista voit varata käyttöösi lemmikkiystävällisen huoneen. Saapuminen keskustaan koiran kanssa onnistuu kätevästi esimerkiksi paikallisbussilla.

Alla olevasta listauksesta löydät paikat, joihin voit suunnata lemmikkisi kanssa. Lisää koiraystävällisiä paikkoja voit tunnistaa ”Aku was here” -tarroista.

Kuva: Wille Markkanen

 

Oletko vierailemassa paikassa, johon koirasi ei ole tervetullut? Voit viedä koirasi väliaikaisesti Kuopion Pysäköinnin koiraparkkiin. Koiraparkki löytyy keskustan alueelta Kuopion toriparkin E-portaikosta, johon pääsee kätevästi suoraan torin kannelta. Koiraparkin häkit toimivat euron tai 50 sentin kolikkopantilla.

koiraparkki - Kuopion Pysäköinti
Kuva: Kuopion Pysäköinti Oy

 

Koirapuistot

Koirille löytyy myös useita koirapuistoja ympäri Kuopiota, jossa koirat pääsevät leikkimään, juoksemaan ja tekemään tuttavuutta muiden koirien kanssa vapaasti aidatulla alueella. Kuopion keskustan alueella sijaitsee yksi koirapuisto Niiralassa, joka tunnetaan myös nimellä Alavanmäen koirapuisto. Koirapuistoon mentäessä tulee muistaa, että vastuu koirasta on aina ulkoiluttajalla. Ole siis koirasi mukana ja seuraa sen tekemisiä koirapuistossa. Koirapuistojen yleisiin toimintaohjeisiin voit tutustua täältä.

Koirapuisto - Pexels
Kuva: Pexels

 

Kaveri- ja lukukoiratoiminta Kuopiossa

Suomen Kennelliiton Kaveri- ja lukukoiratoimintaa löytyy myös Kuopiosta. Kaveri- ja lukukoiratoiminta on vapaaehtoista. Toiminnan lähtökohtana on, että kaverikoirien kohtaamistilanteesta nauttivat ja saavat hyvän mielen kaikki osapuolet: asiakas, koiranohjaaja ja koira. Koiran avulla pyritään tuomaan iloa ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa koiraa. Kaverikoirat vierailevat esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa asumisyksiköissä, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa. 

Lukukoiratoiminta innostaa ja auttaa lukemaan oppimisessa. Lukukoira toimivat kuuntelevana korvana, eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa.

Sopisiko sinun koirasi mukaan toimintaan? Tutustu kaveri- ja lukukoiratoimintaan lisää täältä.

Kaverikoirat
Kuva: Kaveri- ja lukukoirat Pohjois-Savossa

 

Tiedätkö sinä lisää paikkoja Kuopion keskustassa, jotka voisivat kiinnostaa koiran omistajia.
Vinkkaa siitä meille: toimisto@kuopionkeskus.fi

Teksti: Roosa Havukainen

Nämä voisivat kiinnostaa sinua